Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου 3-0

Έπιασε… τόπο η ομιλία του προέδρου της ΑΕ Χαρίεσσας την περασμένη εβδομάδα και η παρότρυνση του για επιστροφή στις νίκες για τους “κιτρινόμαυρους”. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά κέρδισε κατά κράτος τους φιλοξενούμενους και ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια, κρίνοντας και από το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και παρά τη συνεχή βροχή, επέβαλαν τον ρυθμό τους και πίεσαν ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς. Οι χαφ της ομάδας βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα, δημιούργησαν από τον άξονα και με εκτελεστή τον Βασίλη Καρασαρίδη, έφτασαν στη νίκη.

Το πρώτο γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Τόσκα στο 22′ (το έκτο προσωπικό του στο πρωτάθλημα), ένα γκολ ιδιαίτερης ομορφιάς και εκτέλεσης, σημαδεύοντας το “Γ” της εστίας του Σίμου. Το τέρμα αυτό “ξεκλείδωσε” την άμυνα του Απόλλωνα, ο οποίος εκ των πραγμάτων έπρεπε να ανοιχτεί για να ισοφαρίσει, με τους παίκτες της ΑΕΧ να το εκμεταλλεύονται και τρία λεπτά αργότερα πέτυχαν το 2-0 με τον Βασίλη Καρασαρίδη (25′).

Οι “κιτρινόμαυροι” πλέον, με 20 λεπτά να απομένουν μέχρι την ανάπαυλα, έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε η ίδια, με τους γηπεδούχους να παίζουν κυρίως με αντεπιθέσεις και να προσπαθούν με συνεχές passing game να έχουν την κατοχή και να “χτυπούν” στην κατάλληλη ευκαιρία. Σε μία από αυτές, ο Βασίλης Καρασαρίδης και πάλι θα κάνει το 3-0 (63′) και θα δώσει διατάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Στο μισάωρο που απέμενε μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Απόλλωνας θα πάρει τα ηνία του αγώνα, με τον Αντιφάκο να δηλώνει “παρόν” και να σταματά δις τα σουτ του Παπαδίνα. Ο παίκτης – προπονητής της ομάδας θα κερδίσει πέναλτι στο 88′, όταν σε σουτ που θα επιχειρήσει μέσα από την περιοχή, ο Θεοδωρόπουλος θα…ντυθεί Αντιφάκος και θα αποκρούσει τη μπάλα με τα χέρια.

Το πέναλτι θα αναλάβει ο Βύζας, ο οποίος όμως θα στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΕ Χαρίεσσας, μετά τη βαριά ήττα στη Μελίκη, επιστρέφει στις νίκες και μάλιστα με πολύ καλή εμφάνιση. Οι παίκτες του Δημήτρη Χαλκιά πείσμωσαν από τη σκληρή κριτική για την εμφάνιση την προηγούμενη αγωνιστική και απέδειξαν πως η ήττα αυτή ήταν μια κακή παρένθεση.

Ο Απόλλων Αγίου Γεωργίου στο σημερινό παιχνίδι δεν θύμισε σε τίποτα την σκληροτράχηλη ομάδα που παρουσιάστηκε στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως τη φετινή χρονιά δείχνουν πιο ποιοτικοί και η συγκομιδή των 11 βαθμών τους δίνει ένα αβαντάζ για τη συνέχεια.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Συμεωνίδης, Θεοδωρόπουλος, Δραγουμάνος, Τσίπης, Κανδηλίδης (88′ Διτσόλας), Τόσκα (76′ Δάγκας), Φωτιάδης, Καρασαρίδης Δ., Καρασαρίδης Β., Τριανταφυλλίδης (66′ Ιωαννίδης)

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Καρολίδης, Δεβετζίδης, Βουτσικίδης (60′ Αμοιρίδης), Τρούπκος, Τσιότσιος (75′ Μπαξεβάνης Μίμης), Βύζας, Κάμινας, Γουλσουζίδης, Παπαδίνας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected