Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – ΑΕΠ Βέροιας 5-0

Καλύτερος…κολυμβητής αποδείχθηκε ο Αχιλλέας Νεοκάστρου στο ματς με αντίπαλο την ΑΕΠ Βέροιας, κερδίζοντας με το εμφατικό 5-0 στο λασπωμένο τερέν και μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Φίλιππο Μελίκης στους 3 βαθμούς. Η ομάδα του Αντώνη Δακόπουλου είχε πολύ καλή απόδοση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καλή κυκλοφορία και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καφέ, που πέτυχε 4 γκολ, περνώντας στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 15 γκολ.

Η ΑΕΠ από την άλλη, σταμάτησε ένα σερί τριών αγώνων αήττητη, με τον προπονητή της Τάσο Ανθυμιάδη να τίθεται αντιμέτωπος δεύτερη φορά φέτος με τον Αχιλλέα (στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ως προπονητής της Ακαδημίας).

Το σκορ άνοιξε για τους “ασπρόμαυρους” στο 14ο λεπτό με τον Καφέ, μια φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, υποστηρίζοντας πως ο 32χρονος επιθετικός ήταν σε ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ. Το γκολ αυτό “ελυσε” σε μεγάλο βαθμό τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, χωρίς όμως να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν μέχρι την ανάπαυλα.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως να λείπει το θέαμα και οι όμορφες φάσεις. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Καφές θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του (49′), κάνοντας πιο εύκολη τη συνέχεια για τους γηπεδούχους. Ο Τάσος Ανθυμιάδης πέρασε στο παιχνίδι τον Ιωαννίδη, παίζοντας με τρεις επιθετικούς, όμως το τρίτο γκολ του Καφέ στο 63′, έσβησε κάθε ελπίδα για επαναφορά στο παιχνίδι από πλευράς ΑΕΠ.

Η συνέχεια πλέον ήταν διαδικαστική και τα γκολ των Τοπαλίδη στο 82′ και Καφέ στο 85′ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των “ασπρόμαυρων”.

Ο Αχιλλέας Νεοκάστρου εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία του Φίλιππου Μελίκης στην Καψόχωρα και πλησίασε σε απόσταση βολής (20β. έναντι 17β.) τους “ερυθρόλευκους”. Η σημερινή νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ τονώνει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των παικτών, οι οποίοι μετά τα ανεπιτυχή αρνητικά αποτελέσματα που τους άφησαν αρκετά πίσω στη βαθμολογία, δέχτηκαν έντονη κριτική.

Η ΑΕΠ Βέροιας είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και η σημερινή ήττα χαρακτηρίζεται “εντός προγράμματος” και δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για τη συνέχεια.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ.Μαντάκης, με βοηθούς τους κ. Βαράγκα και Γιάντση.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου :  Δαμιανίδης, Χαραλαμπίδης (70′ Τζεϊρανίδης), Βαλδήρ, Μηλιώτης Γ., Τσέος, Λαμπριανίδης, Τοπαλίδης, Καφές, Παπαδόπουλος Π. (85′ Τσάκαλος Η.), Ξαφέτης (73′ Παπαδόπουλος Α.)

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζύκογλου, Κατσιγιαννόπουλος, Σιδηρόπουλος, Κουτζημπασόπουλος, Γαλάνης, Τζιβάρας Δ., Χριστοδουλόπουλος (66′ Ζυγουλιάνος), Κιατικίδης, Σερασκέρης, Δημούλτσης (79′ Τσιμόπουλος), Τζιβάρας Μ. (53′ Ιωαννίδης).

Ειρήνη Σωτηρίου – Αλέξανδρος Δρένος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected