Γ Εθνική / Τοπικά

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Λευκάδια 3-1

CIMG7451Μία πολύ άσχημη εμφάνιση πραγματοποίησαν τα Λευκάδια, χάνοντας με “κάτω τα χέρια” από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, διευρύνοντας το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων, που μετρά 4 αγώνες χωρίς νίκη. Μπορεί το ξεκίνημα να ήταν το ιδανικό για τους “μπλε” καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 11′ με τον Βαγγέλη Καλαϊτζίδη, η συνέχεια όμως ήταν πραγματικά εφιαλτική, καθώς εκτός των 3 γκολ που δέχτηκαν, έχασαν την αυτοσυγκέντρωση του ενώ δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην πίεση των αντιπάλων, ειδικά μετά την ισοφάριση.

Το Imathia Sports News βρέθηκε από νωρίς στην πόλη της Πιερίας και κατέγραψε τις πρώτες στιγμές του αγώνα. Παρόντες σύσσωμο το ΔΣ της ομάδας, ενώ ελάχιστοι ήταν οι φίλοι της ομάδας του Αχιλλέα που βρέθηκαν στο γήπεδο της κωμόπολης της Πιερίας, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την πόλη της Κατερίνης.

Ο Γιώργος Τυριακίδης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Στέφανο Παπαδόπουλο στα άκρα (εναλασσόταν αρκετές φορές στη θέση του φορ με τον Δήμο Συμπεθέρη), αλλά και τον Πάνο Μισαηλίδη ως αμυντικό χαφ, προδίδοντας δύναμη και ύψος στην άμυνα. Από την άλλη, η ομάδα του Δημήτρη Παπούλα στηρίχθηκε και πάλι στα άκρα και στη διαρκή κίνηση των χαφ, με σκοπό να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Το γκολ του Καλαϊτζίδη στο 11′ δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και φάνηκε προσωρινά πως η ομάδα των Λευκαδίων θα φύγει νικήτρια από τη Νεοκαισάρεια. Η ωραία κίνηση του Παπαδόπουλου στα αριστερά και η πάσα την κατάλληλη στιγμή, θα δώσει την ευκαιρία στον Καλαϊτζίδη να χριστεί σκόρερ, μέσα στους έξαλλους πανηγυρισμούς των παικτών, που κατευθύνθηκαν στον πάγκο για να γίνουν ένα “κουβάρι” μαζί με τους αναπληρωματικούς.

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και ανάγκασαν σε πολλά λάθη τους φιλοξενούμενους, κυρίως στο χώρο του κέντρου. Οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 32′ θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Ο Ευαγγελόπουλος από δεξιά θα πραγματοποιήσει σέντρα, ο Λαζαρίδης στην κίνηση θα σουτάρει, η μπάλα θα βρει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης θα βρει στόχο, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.

Στο 36′ εκτέλεση φάουλ του Πετρίδη θα ανησυχήσει τον Καρασκόρδα, όμως στο 40′ θα γίνει η ολική…επαναφορά των γηπεδούχων. Ο Παυλίδης θα σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, ο Κωνσταντινόπουλος θα αποκρούσει και στην επαναφορά ο Κλιάνης θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας και θα κάνει το 2-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε την άμυνα των Λευκαδίων, η οποία θα δεχτεί και τρίτο γκολ δύο λεπτά αργότερα. Ο Νάκας (τον οποίο συνάντησε ξανά ο προπονητής των Λευκαδίων από την κοινή τους παρουσία στον Αετό Σκύδρας) μπήκε από δεξιά στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ θα κάνει το 3-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως εκτός από μία ωραία εκτέλεση φάουλ του Καλαϊτζίδη στο 81′ δεν απείλησε την εστία του Αχιλλέα, ο οποίος πρόσεξε περισσότερο την άμυνα στο δεύτερο μέρος και εύκολα κατά γενική ομολογία πήρε τους 3 βαθμούς, ξεπερνώντας τους αντιπάλους του στη βαθμολογία.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας : Καρασκόρδας, Μπαγγέας, Γελαδάρης, Μπέης, Μπαγλαρίδης, Παυλίδης, Λαζαρίδης, Ευαγγελόπουλος (70′ Αγγελάκης), Κλιάνης, Μπεκιάρης, Νάκας (50′ Καπασακαλίδης).
Λευκάδια : Κωνσταντινόπουλος, Κοτζαχρήστος, Πληκαδίτης, Πασχώνης (59′ Τσάλμας), Μισαηλίδης, Πίτος, Συμπεθέρης (59′ Πέτγαζλης), Μπρέγκου, Παπαδόπουλος (65′ Ίντος), Πετρίδης, Καλαϊτζίδης.

*Γράψαμε χθες για την επιθυμία του Γιώργου Τυριακίδη να παραιτηθεί, όπως λέει και στο σχετικό βίντεο που ανεβάσαμε χθες στο Imathia Sports News. Σήμερα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο προπονητής του ΠΑΣ απολαμβάνει την στήριξη της διοίκησης, όπως μας τόνισε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας κ. Καλαϊτζίδης, ρίχνοντας το βάρος εξ ολοκλήρου στους παίκτες. Η ομάδα πλέον προετοιμάζεται για τον επόμενο αγώνα με την Κοζάνη στα Λευκάδια, σε ένα παιχνίδι που πραγματικά κρίνονται όλοι στην “κυανόλευκη” ομάδα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected