Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – “Ποδαρικό” και τελική ευθεία!

Μετά τις καθιερωμένες ευχές για το νέο έτος και την άφθονη κατανάλωση…μελομακάρονων και λοιπών εδεσμάτων που συνοδεύουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, επιστρέφουμε σε φουλ δράση αυτό το Σάββατο, με την διεξαγωγή της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου της Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας και 16ης συνολικά στο πρωτάθλημα.

Αύριο λοιπόν στις 15.00μμ χτυπά και πάλι η…καρδιά της ποδοσφαιρικής Ημαθίας, με τους 15 “μονομάχους” να μπαίνουν στην τελική πλέον ευθεία του πρωταθλήματος, που φέτος προμηνύεται συναρπαστικότερο από τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στην κορυφή όσο και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο πρωτοπόρος Αχιλλέας Νεοκάστρου, με τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ξεκινά τις υποχρεώσεις του για το νέο έτος αγωνιζόμενος εκτός έδρας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου. Ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους αφού οι μεν “ασπρόμαυροι” θέλουν να διατηρήσουν την απόσταση των 3 βαθμών από τον δεύτερο Ατρόμητο Διαβατού αλλά και να πάρουν το “ροζ φύλλο” αγώνα σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι του Αγίου Γεωργίου.

Οι “πράσινοι”, οι οποίοι παρουσιάζονται αποδυναμωμένοι μετά τις αποχωρήσεις των Καραβασίλη, Κολίτση, Κραβαριώτη και Μηνά θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες και να “ξεκολλήσουν” από τους 14 βαθμούς και την 11η θέση που έχουν περιέλθει τις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο δεύτερος Ατρόμητος Διαβατού, που στον πρώτο γύρο διατήρησε το αήττητο και πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία, μεταβαίνει στα Τρίκαλα όπου θα αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο Μέγα Αλέξανδρο. Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, που δεν προχώρησε σε κάποια προσθήκη μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι, επιθυμεί να παραμείνει στο “κυνήγι” του Αχιλλέα Νεοκάστρου και θα επιδιώξει το 6ο φετινό “διπλό”.

Η ομάδα του Χρήστου Μανσούρ, που με τους 19 βαθμούς δεν μπορούν να νιώθουν ασφαλείς, θα προσπαθήσουν να “σπάσουν” το αήττητο των “κυανολεύκων” και να κάνουν άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την σωτηρία.

Ο τρίτος της βαθμολογίας Φίλιππος Μελίκης, που απέκτησε τους Διονύση Κωστόπουλο από τον Εθνικό Κλειδιού και τον Αντώνη Ζέρη που επέστρεψε στην ομάδα, υποδέχεται τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου θα επιδιώξει να διατηρήσει το εντός έδρας αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και να παραμείνει κοντά στους Αχιλλέα και Ατρόμητο που προπορεύονται.

Οι φιλοξενούμενοι, με τον Αλέξη Χαμπαλάνοβ στον πάγκο επιδιώκουν μία νέα αρχή στο πρωτάθλημα, αν και το παιχνίδι στη Μελίκη είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο. Η βαθμολογική θέση όμως (13η θέση με 9 βαθμούς) επιτάσσει να τα δώσουν όλα και όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά στην ομάδα, το παιχνίδι είναι άλλος ένας “τελικός”.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η ΑΕ Χαρίεσσας, η οποία και φέτος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά, που απέκτησε τον Λεωνίδα Λέσκα από τα Λευκάδια και απομένουν τα τυπικά για τον Βασίλη Στογιάννη της Θύελλας Στενημάχου, μεταβαίνει στην γειτονική Επισκοπή όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Κεραυνό. Το παιχνίδι αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους “κιτρινόμαυρους” να διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις αλλά και τους γηπεδούχους να κάνουν άλλο ένα τεστ για τις δυνατότητες του ρόστερ.

Στο Κλειδί διεξάγεται το ντέρμπι του Ρουμλουκιού. Μπορεί οι δύο αντίπαλοι ουσιαστικά να μην έχουν συγκεκριμένους στόχους, Εθνικός και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας όμως αποτελούν εκ των πραγμάτων ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι. Οι γηπεδούχοι απέχουν 5 βαθμούς από τους αντιπάλους τους και έχουν στόχο το “2 στα 2” απέναντι στην ομάδα του Σάββα Αβετίδη, αφού στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει με 0-1 στο γήπεδο του Βρυσακίου.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι μετρούν την απώλεια του Βαλάντη Κίτσα που μεταπήδησε στην γειτονική Καψόχωρα, θα επιδιώξουν να πάρουν τη ρεβάνς από τους “κυανόλευκους” αλλά και να διατηρηθούν στην 5η θέση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Θυμίζουμε ότι πριν το Εθνικός Κλειδιού – ΠΑΟΚ θα βραβευτεί ο Κώστας Φιρινίδης ως ο MVP της 14ης αγωνιστικής.

Το ντέρμπι της ευρύτερης περιοχής της Νάουσας διεξάγεται στον Στενήμαχο, με την τοπική Θύελλα να φιλοξενεί τον Αχιλλέα, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, καθώς οι γηπεδούχοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να “ξεκολλήσουν” από την 14η θέση και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη σωτηρία. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι απέκτησαν τον Θωμά Ορδουλίδη από τα Λευκάδια, θα αγωνιστούν με στόχο την καλύτερη συγκομιδή.

Τέλος, στη Ράχη διεξάγεται το πιο ενδιαφέρον ίσως παιχνίδι της αγωνιστικής, αφού οι δύο αντίπαλοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, επιζητά τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η ΑΕΠ Βέροιας, που με 19 βαθμούς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, θέλει τη νίκη για να…γεμίσει περισσότερο το σακούλι ενώ η ομάδα της Καψόχωρας με νίκη παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η ομάδα του Στέλιου Διτσόλα, που αντικατέστησε τον Χρήστο Τερζίδη, απέκτησε τον Βαλάντη Κίτσα στο μεταγραφικό παζάρι, σε αντίθεση με την αντίπαλο της που συνεχίζει με ίδιο ρόστερ.

Δείτε αναλυτικά τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, που διεξάγεται αύριο Σάββατο 5/1, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00μμ. Μέσα σε παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και μέσα σε αγκύλη το σκορ του πρώτου γύρου :

Μ. Αλεξ. Τρικάλων (9) – Ατρόμητος Διαβατου (2)    [2-3]

Εθνικός Κλειδιού (7) – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (5)   [1-0]

Θύελλα Στενήμαχου (14) – Αχιλλέας Νάουσας (6)   [0-3]

Φίλιππος Μελίκης (3) – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας (13)   [5-1]

ΑΕΠ Βέροιας (8) – ΑΕ Καψόχωρας (12)   [0-2]

Απόλλων Αγ. Γεωργίου (11) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (1)   [0-5]

Κεραυνός Επισκοπής (15) – ΑΕ Χαρίεσσας (4)   [1-2]

Ρεπό : Φίλιππος Μέσης (10)

δείτε εδώ βαθμολογία και σκόρερς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected