Γ Εθνική / Τοπικά

Δ΄Εθνική (3ος όμιλος) – Ημαθιώτικο ντέρμπι στη Νάουσα, Κοζάνη για ρεκόρ!

30998_10200187642998940_541424182_nΤελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου αύριο και παρόλο που έχει ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα είναι πρωταθλητής χειμώνα, η μάχη μαίνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και όλα τα ματς της 11ης αγωνιστικής είναι…τριπλή παραλλαγή!

Η Κοζάνη, που φέτος έχει εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις της στην άμυνα αλλά και γενικά με το μεστό και ουσιαστικό παιχνίδι της, ταξιδεύει στα γειτονικά Γρεβενά, όπου θα αντιμετωπίσει τον ανεβασμένο αλλά και κουρασμένο Πυρσό, που την περασμένη Τρίτη μετά από ένα δραματικό ματς, κέρδισε τον ΦΑΣ Νάουσα με 2-1. Η αντικατάσταση στην τεχνική ηγεσία των “πρασίνων” έχει επιφέρει αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών, γεγονός που φάνηκε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους “κυανόλευκους”.

Οι φιλοξενούμενοι, που συνεχίζουν το σερί του μηδέν παθητικού και επιδιώκουν να το διευρύνουν, θα αγωνιστούν με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει στους 26 βαθμούς και θα περιμένουν τυχόν στραβοπάτημα του δεύτερου Μακροχωρίου για να αποσπαστούν περισσότερο στη βαθμολογία.

Οι “ασπρόμαυροι” του Γιάννη Κερλίδη, που μετρούν πλέον μόνο την απώλεια του Νίκου Σαρηγιαννίδη (Ξαγοράρης και Φέιμ επέστρεψαν στις προπονήσεις, ενώ ο Ζαρογιάννης παραμένει στην ομάδα, παρά το έντονο…φλερτ του Φωκικού) θα επιδιώξουν να…καθηλώσουν τον εξαιρετικό φέτος Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στην τρίτη θέση και να κάνουν σεφτέ στο 2013. Οι φιλοξενούμενοι, που απέκτησαν τον Γιώργο Τασίδη από τον Αιγινιακό, προσθέτοντας εμπειρία, δύναμη και ύψος στην άμυνα, ταξιδεύουν στο Μακροχώρι για το θετικό αποτέλεσμα, έδρα στην οποία μόνο η Κοζάνη δεν ηττήθηκε.

Ο τρίτος ΦΑΣ Νάουσα, που κατάφερε και κράτησε στις τάξεις της το ένα από τα…πυροβόλα της (βλέπε Νίκο Πιπινίκα) αλλά έχασε τον Νίκο Ιορδανίδη που θα δοκιμάσει την τύχη του σε υψηλότερο επίπεδο, υποδέχονται την “πρωταθλήτρια” των μεταγραφών ΑΕ Αλεξάνδρειας. Η ομάδα του Τόλη Τερζή έχει…τινάξει την μπάνκα στον αέρα στο φετινό “παζάρι” και μάλιστα πρόσθεσε στο δυναμικό της παίκτες που προέρχονται από επαγγελματικές κατηγορίες. Τεπετός, Μυλωνάς, Κίτσας και Ζωγράφος θα ενισχύσουν σημαντικά τη φετινή προσπάθεια της ομάδας του Γιδά για άνοδο στη Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική και θα προσδώσουν την απαιτούμενη εμπειρία για την εκπλήρωση των στόχων.

Στους γηπεδούχους, που μεσοβδόμαδα ηττήθηκαν μετά από ανατροπή στα Γρεβενά από τον τοπικό Πυρσό, επιστρέφουν οι Πασχάλης Αργυρίου και Γιώργος Γασπαράτος και θα επιδιώξουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την προηγούμενη αναμέτρηση αλλά και να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τα Λευκάδια, που έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία, μεταβαίνουν στο Άργος Ορεστικό για να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Παναργειακό, ο οποίος την Τετάρτη ηττήθηκε στο ίδιο γήπεδο από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και στο αυριανό παιχνίδι επιζητά πάση θυσία τη νίκη για να πάρει βαθμολογική ανάσα.

Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη, από την οποία αποχώρησαν παίκτες που δεν θεωρούνται “πρωτοκλασάτοι” αλλά αναζητά επιθετικό, μεταβαίνει στην Καστοριά για τους 3 βαθμούς που θα την εδραιώσει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Τέλος στην Κοζάνη ο τοπικός Μακεδονικός, ενισχυμένος από τον Νίκο Κωστίκα που αποκτήθηκε πρόσφατα, υποδέχεται τον…λαβωμένο ΑΟ Κάστωρ, ο οποίος την Τετάρτη αγωνίστηκε στα Γρεβενά με τα τοπικά Αεράτα και κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά, καθώς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αγωνιζόταν 2 μικροί στην βασική ενδεκάδα. Εκτός των άλλων θα απουσιάσει και ο Ιωάννου, που δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00μμ (μέσα σε παρένθεση η θέση της ομάδας στη βαθμολογία) :

Παναργειακός Ορεστικού (9) – Λευκάδια (5)

Μακεδονικός Κοζάνης (10) – ΑΟ Κάστωρ (6)

Πυρσός Γρεβενών (7) – Κοζάνη (1)

ΦΑΣ Νάουσα (4) – ΑΕ Αλεξάνδρειας (8)

Μακροχώρι (2) – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (3)

Δείτε εδώ τα στατιστικά της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected