Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕΠ Βέροιας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας 0-2

Αυτό που γνωρίζει καλά να κάνει ο φετινός ΠΑΟΚ, να κερδίζει δηλαδή τα παιχνίδια που είναι στα “μέτρα” του, έπραξε και στη Ράχη το μεσημέρι του Σαββάτου. Έχοντας κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση και παίζοντας έξυπνα πέτυχε την ένατη νίκη του στο πρωτάθλημα και…βύθισε κι άλλο την ΑΕΠ, η οποία πλέον βρίσκεται στην 9η θέση με 20 βαθμούς. Αυτό ήταν το πέμπτο παιχνίδι χωρίς νίκη για τους “κυανοκίτρινους”, που βλέπουν πλέον τα…λουριά να σφίγγουν για τη δύσκολη συνέχεια.

Η ομάδα του Σάββα Αβετίδη, που θα έλεγε κανείς πως μετά τις αποχωρήσεις των Βαλάντη και Γιώργου Κίτσα θα έχανε αρκετή από τη δύναμη του, τελικά συμβαίνει το αντίθετο, αφού είναι φανερό πως οι παίκτες αγωνίζονται χωρίς άγχος και αρκετά απελευθερωμένα, γεγονός που βγαίνει στο γήπεδο και παίρνουν τα αποτελέσματα.

Από την άλλη, οι παίκτες του Τάσου Ανθυμιάδη παρουσιάζονται πολύ αγχωμένοι, παίζουν φοβισμένα και απόρροια των παραπάνω είναι να προβαίνουν σε πολλά λάθη, κυρίως ατομικά και να υπάρχει έντονος εκνευρισμός ο οποίος βγαίνει στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 74΄ με τον Ζυγουλιάνο και οποιαδήποτε προσπάθεια για κάτι καλό, σταματούσε στην καλά οργανωμένη άμυνα των “ασπρόμαυρων”.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά κακό από πλευράς θεάματος και η ελαφρά υπεροχή του ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό, μετουσιώθηκε σε γκολ στο 37′ και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή το παιχνίδι δεν είχε ιδαίτερες συγκινήσεις. Στο σημείο εκείνο, ο Αλέξης Τόλιος σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Οβεζύκογλου δεν κατάφερε να μπλοκάρει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος ο “δικέφαλος” της Αλεξάνδρειας παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερος του πρώτου μέρους, πίεσε τους αντιπάλους τους που δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο 47′ είχαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Πατατούκα, που σημάδεψε το δοκάρι του Οβεζόκογλου. Στο 56′ οι “ασπρόμαυροι” έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του 18χρονου επιθετικού για διαμαρτυρία, παρόλα αυτά όμως διατήρησαν την υπεροχή και μάλιστα στο 59′ πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με “δράστη” αυτή τη φορά τον Λευτέρη Κίτσα του Παναγιώτη.

Η συνέχεια ήταν διαδικαστική, οι γηπεδούχοι πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο και εκτός της ευκαιρίας του Ζυγουλιάνου στο 74′, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλό. Μοιραία το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τους βρήκε με σκυμμένα κεφάλια και έντονο προβληματισμό για τις τελευταίες εμφανίσεις. Αντίθετα, στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και παρόλο που η ομάδα παραμένει μακριά από την κορυφή, εντούτοις αποδίδει καλό ποδόσφαιρο αλλά και δίνει τη δυνατότητα στον Σάββα Αβετίδη να χρησιμοποιεί παίκτες που θα αποτελέσουν το μέλλον αυτής της ομάδας.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Μπακάλη.

Συνθέσεις

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζύκογλου, Κατσιγιαννόπουλος, Σιδηρόπουλος, Τζιβάρας Μ. (58′ Πίκος), Κουτσιμπασόπουλος, Λάμπρου (69′ Ρηγόπουλος), Κατσουγιαννόπουλος, Γκέλος (80΄Χριστοδουλόπουλος), Τζιβάρας Δ., Ζυγουλιάνος, Κιατικίδης.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Μπουκλάς Α., Κίτσας Λ.Δ., Μπουκλάς Γ.Α., Κίτσας Λ.Π., Κίτσας Σ. (22′ λ.τ. Κίτσας Δ.), Πατατούκας, Κίτσας Θ., Τόλιος (Θεοδώρου Κ), Χαρισούδης, Λαδάς (89′ Στεργιόπουλος).

* Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΠ Βέροιας ακούει στο όνομα Κώστας Κατσιγιαννόπουλος. Ο πρώην παίκτης του Φίλιππου Μέσης, μετά από 6 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, επανέρχεται στους αγωνιστικούς χώρους, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected