Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας

A1 Ερασιτεχνική – Μία αγωνιστική που κρίνονται πολλά, μπορεί και…τίποτα!

Τριάντα περίπου ώρες πριν την έναρξη της 19ης αγωνιστικής και ήδη το κυριότερο θέμα συζήτησης στα…ποδοσφαιρικά στέκια είναι το αυριανό μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ατρόμητο Διαβατού και τον Αχιλλέα Νεοκάστρου. Ένα παιχνίδι που κεντρίζει το ενδιαφέρον της φίλαθλης Ημαθίας αλλά και αποτελεί τον αγώνα που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση τίτλου, μπορεί όμως και…τίποτα!

Κι αυτό γιατί σε ενδεχόμενη ισοπαλία των δύο αντιπάλων, δεν αλλάζει τίποτα, με μόνη εκκρεμότητα πλέον το ρεπό των “κυανολεύκων” που δεν έχει εκτίσει ακόμη αλλά και για να δούμε που θα…στραβοπατήσει κάποιος από τους δύο αυριανούς μονομάχους. Οι δύο προπονητές έχουν ήδη καταστρώσει τα πλάνα τους για το ντέρμπι και απομένει η σημερινή μέρα για τις τελευταίες…πινελιές. Σάκης Παγγούρας και Βασίλης Ιωάννου θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη μάχη των πάγκων, έχοντας ο καθένας από τη σκοπιά του τη δική τους φιλοσοφία και τακτική.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, έχοντας όλα τα “όπλα” στη διάθεση του, θα επιστρατεύσει πάθος και δύναμη όπως στα περισσότερα παιχνίδια φέτος, αλλά και τη δεινή τους ευχέρεια στα στημένα με πρωτεργάτη τον Μάκη Σπανό. Ερωτηματικό η ενδεκάδα, καθώς ο Σάκης Παγγούρας μας έχει…συνηθίσει σε εκπλήξεις, με πιο πιθανούς τους 11 που αγωνίστηκαν στη Χαρίεσσα.

Από την άλλη ο προπονητής των πρωτοπόρων Βασίλης Ιωάννου αντιμετωπίζει την απουσία του Σωτήρη Ξαφέτη, που τραυματίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στον Φίλιππο Μέσης και είναι πιθανή η συμμετοχή του Βαγγέλη Μηλιώτη στο αρχικό σχήμα. Γρίφος αποτελεί η συμμετοχή του Γιώργου Τζεϊρανίδη, ο οποίος αναζητά ομάδα από μεγαλύτερη κατηγορία για να δοκιμάσει την τύχη του αλλά και του Γιώργου Δαμιανίδη που ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στη μέση, ενώ είναι γνωστές οι απουσίες των Κατσαπελίδη, Τσέου, Σαμψωνίδη, Κορυτσαίου, Μαντζιαρίδη και Φασίδη.

Ο τρίτος της βαθμολογίας Φίλιππος Μελίκης αντιμετωπίζει στην έδρα του την ΑΕΠ Βέροιας, έχοντας απόσταση 7 βαθμών πλέον από την πρώτη θέση, ενώ δεν έχει εκτίσει ακόμη το ρεπό του. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και απομακρύνθηκε αισθητά από τον στόχο του και θα χρειαστεί μία αλληλουχία πραγμάτων για να μπορέσει να ελπίζει στον τίτλο. Εντούτοις, το αυριανό παιχνίδι είναι πραγματικό κρίσιμο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετράνε 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη και οι βαθμοί πλέον μετράνε…χρυσοί στη συνέχεια. Ο Τάσος Ανθυμιάδης για άλλη μία εβδομάδα έριξε το βάρος στην ψυχολογία των παικτών του, σίγουρα όμως ένα θετικό αποτέλεσμα στη Μελίκη θα αποτελέσει…φάρμακο για τους “κυανοκίτρινους”.

Η ΑΕ Χαρίεσσας μεταβαίνει στην Καψόχωρα σε ένα ακόμη δυνατό παιχνίδι για τους δύο αντιπάλους, έχοντας όμως εκ διαμέτρου διαφορετικές βλέψεις για τον αυριανό αγώνα. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι με την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική με αντίπαλο τον Ατρόμητο Διαβατού απομακρύνθηκαν αισθητά από την υπόθεση τίτλος, θέλουν τη νίκη κυρίως για το γόητρο και την όσο καλύτερη συγκομιδή βαθμών στο πρωτάθλημα. Αντίθετα η ομάδα του Στέλιου Διτσόλα, η οποία μετά την επιστροφή του προπονητή με τον οποίο ξεκίνησε το καλοκαίρι δεν έχει δεχτεί γκολ, με νίκη θα φτάσει τους 22 βαθμούς που ουσιαστικά αποτελούν…μαξιλαράκι για τη συνέχεια.

Ο πέμπτος ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας έχει ίσως το πιο εύκολο έργο από τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, καθώς υποδέχεται στο Βρυσάκι τον Κεραυνό Επισκοπής. Η ομάδα του Σάββα Αβετίδη, με ξεκάθαρο πλέον στόχο την μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών αλλά τη χρησιμοποίηση όλων των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας, αντιμετωπίζει τα πιτσιρίκια του Χρήστου Δελητζάκη, που φέτος έχε επιδοθεί σε συνεχείς πειραματισμούς ενόψει της νέας χρονιάς, χρησιμοποιώντας παιδιά με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 17 χρόνια, που προέρχονται κυρίως από το πλούσιο φυτώριο της ομάδας.

Ο…ασταμάτητος Αχιλλέας Νάουσας (μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες) υποδέχεται στο Γιαννακοχώρι τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων στο πιο ανοιχτό παιχνίδι της αγωνιστικής, μιας και οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν ουσιαστικούς στόχους, αν και οι φιλοξενούμενοι θα χρειαστούν μερικούς βαθμούς ακόμη για να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους. Η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη παρουσιάζεται εξαιρετικά παραγωγική τα τελευταία παιχνίδια (14-2 τέρματα στα τελευταία 5 παιχνίδια) και αν είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στον πρώτο γύρο, θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμη και τον τίτλο. Από την άλλη η ομάδα του Χρήστου Μανσούρ μετά από 3 αγώνες μακιρά από το “ροζ φύλλο” θα επιδιώξει αφενός μεν να πάρει το θετικό αποτέλεσμα αλλά και να περάσει από μία έδρα από την οποία μόνο η ΑΕ Χαρίεσσας έχει φύγει με το “τρίποντο”.

Στα τελευταία…στρώματα της βαθμολογίας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο παιχνίδια τα οποία είναι πραγματικά “φωτιά” και χωρίς προβλέψεις. Στην Αγία Βαρβάρα ο τοπικός Αγροτικός Αστέρας, μετά το ρεπό της προηγούμενης αγωνιστικής, υποδέχεται τον Φίλιππο Μέσης, σε ένα παιχνίδι που ο νικητής αποκτά και βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια. Αλέξης Χαμπαλάνοβ και Μάκης Γιαννόπουλος την τελευταία εβδομάδα έχουν επιδοθεί στην καλύτερη προετοιμασία ενόψει του αυριανού ματς, που προβλέπεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων και από τις δύο ομάδες.

Τέλος στον Στενήμαχο διεξάγεται το άλλο ντέρμπι των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία. Θύελλα και Απόλλων Αγίου Γεωργίου σε ένα πολύ σημαντικό ματς και για τους δύο, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά αποτελέσματα, χωρίς όμως οριστική κατάληξη για τον δεύτερο. Θυμίζουμε ότι οι “πράσινοι” θα διεκδικήσουν στα χαρτιά το παιχνίδι με τον Εθνικό Κλειδιού την προηγούμενη αγωνιστική, λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη των “κυανολεύκων” όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης. Το αυριανό παιχνίδι είναι κομβικό και για τις δύο ομάδες και η νίκη είναι “χρυσάφι” και για τους δύο μονομάχους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής (15.00) 19ης αγωνιστικής (μέσα σε παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας και στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου) :

Φίλιππος Μελίκης (3) – ΑΕΠ Βέροιας (9)  [4-0]

Θύελλα Στενημάχου (13) – Απόλλων Αγ.Γεωργίου (12)  [0-0]

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (5) – Κεραυνός Επισκοπής (15)  [7-3]

Αχιλλέας Νάουσας (6) – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (8)  [3-3]

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (14) – Φίλιππος Μέσης (11)  [1-1]

ΑΕ Καψόχωρας (10) – ΑΕ Χαρίεσσας (4)  [1-5]

Ατρόμητος Διαβατού (2) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (1)  [2-2]

δείτε εδώ τη βαθμολογία και τους σκόρερς

Ρεπό : Εθνικός Κλειδιού (7)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected