Κατηγορίες
Super League 1

Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη 4-0 (Για 71′ ο Βασιλακάκης)

6049f6a9e3da264a9cfe0fe91ebdc474_LΑποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό, που έβγαλε την… αγγαρεία με τη Skoda Ξάνθη ανώδυνα και αποτελεσματικά, νικώντας 4-0 την ακριτική ομάδα, με τον Σαβιόλα και τον Μήτρογλου να κάνουν πλάκα στους ακρίτες και να στέλνουν μηνύματα μέχρι το… Παρίσι.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάστηκαν ένα ημίχρονο, το πρώτο, όπου επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους, έχοντας τα στοιχεία που θέλει ο Μίτσελ, όπως η πίεση ψηλά στον αντίπαλο και με τέρματα του Αργεντίνου (3’) και του Έλληνα φορ (27’, 45’) «καθάρισαν» με το «τρίποντο» και στράφηκαν στην πρεμιέρα του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος στο 73’ σημείωσε το δεύτερο συνεχόμενο χατ-τρικ στο πρωτάθλημα, διαμορφώνοντας το 4-0.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε εξ ολοκλήρου στον Ολυμπιακό. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε το γρήγορο τέρμα του Σαβιόλα στο 3’ όπου έδιωξε το άγχος από τους Πειραιώτες και… μετατοπίστηκε στους Ακρίτες. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά και με πίεση ψηλά, δημιούργησαν ουκ ολίγες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Τσέμα, ενώ από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, δικαιούνται να φωνάζουν για την υπόδειξη του Μπέρτου ως οφσάιντ στο 12’ αλλά από εκεί και πέρα, μοναδική… απειλή για τους γηπεδούχους ήταν ο Μαρίν από τα αριστερά.

Τα πράγματα για το «συγκρότημα» του Λιμανιού έγιναν πιο εύκολα στο 27’ όταν ο Μήτρογλου διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, σε μία φάση που ξεκίνησε με κλέψιμο του Μασάντο στη μεσαία γραμμή. Πάντως, δύο λεπτά αργότερα, η Skoda Ξάνθη έχασε σημαντική ευκαιρία να… επιστρέψει στον αγώνα, αλλά η σέντρα-σουτ του Μαρίν χτύπησε στην συμβολή των δοκαριών του Ρομπέρτο.

Τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν όπως… άρχισε ο αγώνας, ήτοι με γκολ του Ολυμπιακού. Ο Μήτρογλου έδειξε για μία ακόμα φορά την κλάση του, νικώντας για δεύτερη φορά τον Τσέμα, με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο είχε κερδίσει ο δραστήριος Βάις, που έδειξε πως συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, μετά και τη συμμετοχή του στις υποχρεώσεις της Σλοβακίας.

Η «επανάληψη» δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, όπως το πρώτο μέρος, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή, αλλά χωρίς… διάθεση να πιέσουν δυνατά για ένα τέρμα. Μάλιστα, οι Ακρίτες ανέβασαν… στροφές – ίσως να έπαιξε ρόλο και η ανακοίνωση της ΠΑΕ στο ημίχρονο – προσπάθησαν να απειλήσουν, αλλά ο Ρομπέρτο ενήργησε σωστά στα σουτ των Βασιλακάκη (57’), Εστράδα (61’) και Ντε Γκούζμαν (62’).

Από την στιγμή που το «συγκρότημα» του Νίκου Καραγεωργίου δεν κατάφερε να μειώσει, οι Πρωταθλητές Ελλάδας πήραν και πάλι τα ηνία, με την είσοδο του Γιαταμπαρέ να δίνει άλλη… πνοή στην μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων» και με νέο… σόλο του Βάις στο 73’ ο Μήτρογλου σημείωσε το δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ σε ματς πρωταθλήματος, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κάτι η έκταση του σκορ για τον Ολυμπιακό, κάτι η… σκέψη στην Παρί Σεν Ζερμέν, αποτέλεσε την ευκαιρία για την Ξάνθη να βρει περισσότερους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο, με τους Ακρίτες να αναζητούν το γκολ της τιμής. Όμως, δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι…

Μάγκας… με μουστάκι!

Ο Πάουλο Μασάντο έχει κάθε… δικαίωμα να διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε αισθητά βελτιωμένος, αγωνιζόμενος ως εσωτερικός μέσος στο 4-3-3 του Μίτσελ. Ωστόσο, θα ήταν άδικο να μην συμπεριλάβουμε στους διακριθέντες τον Μήτρογλου που σημείωσε νέο χατ-τρικ, αλλά και τον Βλαντιμίρ Βάις που έδειξε πολύ καλά στοιχεία από τα άκρα.

Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή

Ο ρέφερι του αγώνα, Καλογερόπουλος, από τον σύνδεσμο της Αθήνας δεν είχε σημαντικά προβλήματα στον αγώνα, ωστόσο, οι δύο βοηθοί του «ελέγχονται» για δύο φάσεις, οφσάιντ της Ξάνθης, μία στο πρώτο ημίχρονο και μία στο άλλο, αλλά δύσκολα μπορεί να πει κάποιος πως διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα…

Ολυμπιακός : Ρομπέρτο, Σαλίνο (46′ Μανιάτης), Μπονγκ (37′ Μπονγκ), Μετζανί, Μανωλάς, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (62′ Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.

Skoda Ξάνθη : Τσέμα, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Παΐτο (42′ Μπαξεβανίδης), Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Μαρσελίνιο (46′ Κάλβο), Βασιλακάκης (71′ Σολάρι), Μαρίν, Σουάρες.

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected