Κατηγορίες
Super League 1

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ Καλλονής 1-3

ddΗ ομάδα-μοντέλο του Γιάννη Μαντζουράκη συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και πήρε τρίτη σερί νίκη, αυτή τη φορά με 3-1 μέσα στο «Γεώργιος Καμάρας» επί του μετριότατου Απόλλωνα Σμύρνης.

Πιο εντυπωσιακό πέρασμα από την έδρα του περσινού πρωταθλητή στη Football League δεν θα μπορούσε να κάνει η, επίσης, νεοφώτιστη Καλλονή. Η ομάδα… μοντέλο που έχει φτιάξει στη Μυτιλήνη ο Γιάννης Μαντζουράκης έπαιξε με καταπληκτική τακτική προσήλωση, χτύπησε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στις αδυναμίες της και έτσι η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη χωρίς να το… καταλάβει βρέθηκε στο καναβάτσο και γνώρισε μια ακόμα ήττα, την 3η συνεχόμενη μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Άρη. Αντίθετα, η ομάδα της Λέσβου μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στην 1η αγωνιστική, πήρε… φόρα και δεν σταματάει πουθενά αφού έφτασε στις τρεις σερί ήττες, έχοντας πλέον 9 βαθμούς κι εντυπωσιακή απόδοση σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια της.

Σε ένα ματς που δεν φαινόταν ότι θα έχει τόσα πολλά τέρματα, με τους γηπεδούχους μάλιστα να έχουν την υπεροχή, η Καλλονή «χτύπησε» σε καίρια σημεία και «τελείωσε» τους γηπεδούχους χάρη σε τρία γκολ που ήρθαν στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, με τον Απόλλωνα να μην έχει απαντήσεις. Η αρχή έγινε στο 53’ με τον αρχηγό των Λέσβιων, Γιώργο Μανούσο, να παίρνει την ασίστ από τον Ποντάνι και να νικά τον Τζόρβα, ενώ στο 66’ ο Λεάντρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο βρήκε και σε σώματα αμυντικών, έβαλε με δυο γκολ μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Τα… καλύτερα για την ομάδα του Μαντζουράκη ήρθαν δέκα λεπτά αργότερα, όταν ο Λεοζίνιο συνεργάστηκε με τον Μαρσέλο κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ «κρέμασε» τον Τζόρβα για το 3-0 των φιλοξενούμενων και τη… σταδιακή αποχώρηση των φίλων του Απόλλωνα από το γήπεδο, με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα. Όσοι αποχώρησαν… έχασαν το γκολ της ομάδας τους πάντως, αφού στο 90’ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κέρδισε πέναλτι σε μια φάση που αμφισβητούν οι φιλοξενούμενοι πως έγινε χέρι από τον Σιλιγαρδάκη, με τον Πετρόπουλο να είναι ο σκόρερ.

Το… χειρότερο για τον Απόλλωνα, είναι πως άρχισε ήδη η μουρμούρα για τον τεχνικό της ομάδας, Αλέκο Βοσνιάδη, αφού οι τρεις συνεχόμενες ήττες ήρθαν σε αντιδιαστολή τόσο με το καλό ξεκίνημα όσο και με τις μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει η ομάδα και δημιούργησαν αυξημένες προσδοκίες. Στον αντίποδα, στην Καλλονή φαίνεται να έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τον Μαντζουράκη και τους ποδοσφαιριστές του, τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα γραφής αυτό μαρτυρούν, με τους «νησιώτες» να φαντάζουν, απόλυτα δικαιολογημένα, πλέον ως ένας εξαιρετικά δύσκολος κι επικίνδυνος αντίπαλος για κάθε ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Απόλλων Σμύρνης : Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Κόρμπος (56΄ Φαρινόλα), Αλβαρες, Γκουέλα, Μπλάζεκ (40΄ Μίνγκας), Εγκον (78΄ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.

ΑΕΛ Καλλονής : Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο Άλβες (78΄ Σιλιγαρδάκης), Φαρίνο, Λεοζίνιο (81΄ Περόνε), Γκόμεζ, Μανούσος, Καζάκης (71΄ Γκάσιτς).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected