Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – Αχιλλέας Νεοκάστρου 6-3

CIMG7760Ότι και να πει κανείς για τον φετινό Άτλα Ζερβοχωρίου είναι λίγο… Το να δέχεσαι βέβαια τρία τέρματα εντός έδρας δεν είναι και το πιο ιδανικό, όμως όπως είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας “ας βάζουμε πάντα ένα περισσότερο από τον αντίπαλο κι ας τρώμε πέντε!”. Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια η ομάδα του Κώστα Κατσώνη σκόραρε τρία περισσότερα από τον Αχιλλέα Νεοκάστρου και με το “αγγλικό” 6-3, πέτυχε την 7η νίκη του στο πρωτάθλημα.

Η εξέδρα του γηπέδου των νεοφώτιστων δεν γνώρισε…δόξες προηγούμενων αναμετρήσεων, παρόλα αυτά 100-150 θεατές έδωσαν το παρόν, που το λιγότερο που μπορούν να χαρακτηριστούν είναι “τυχεροί”, καθώς εκτός των εννιά τερμάτων, είδαν εντυπωσιακές φάσεις και πολύ ωραίους συνδυασμούς. Οι πρωταθλητές για 40 λεπτά έχασαν τη…γη κάτω από τα πόδια τους, ωστόσο κατάφεραν το εις βάρος τους 4-0 του 38ου λεπτού να το κάνουν 4-3 στο 51 (!). Στη συνέχεια όμως “κατέρρευσαν” και δέχτηκαν άλλα δύο τέρματα μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Κώστας Ντέλλας, ο οποίος εκτός του χατ-τρικ που πέτυχε φτάνοντας αισίως τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα, ήταν ουσιαστικός και βοήθησε τα μέγιστα για την μεγάλη σημερινή νίκη του Άτλα. Τον χορό των γκολ άνοιξε στο 7ο μόλις λεπτό ο Σιδηρόπουλος, με τον ίδιο παίκτη να διπλασιάζει τα προσωπικά του τέρματα στο 15′. Με το 2-0 στο πρώτο τέταρτο, οι γηπεδούχοι αποκτούσαν σημαντικό προβάδισμα για τη συνέχεια, ωστόσο πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 31′ με ατομική ενέργεια του Κώστα Ισλαμίδη.

Ο ενθουσιασμός πλέον στα ύψη για τους νεοφώτιστους, οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 38′ ήρθε η σειρά του δεύτερου σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος Κώστα Ντέλλα να πετύχει ο τέταρτο γκολ της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι κυριεύτηκαν από απογοήτευση, εντούτοις κατάφεραν λίγο πριν την ανάπαυλα να μειώσουν το σκορ και συγκεκριμένα στο 41′ με τον Σπύρο Κοτζαχρήστο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με νέο τέρμα του Αχιλλέα και μάλιστα από τα 11 βήματα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Τεπετός και εκτέλεσε εύστοχα ο Σίμος. Το παιχνίδι είχε αποκτήσει μία άγρια ομορφιά, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω στο τερέν και το σύνολο του Αντώνη Νησελίτη κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο στο 65′ με το δεύτερο τέρμα του Κοτζαχρήστου. Απίστευτη πραγματικά εξέλιξη, που προήλθε από τον εγωισμό των έμπειρων παικτών των πρωταθλητών αλλά και από τα λάθη της άμυνας των γηπεδούχων.

Οι “ασπρόμαυροι” τα έπαιζαν πλέον όλα για όλα και το ρίσκο που πήραν ήταν φανερό πως τους αφαιρούσε την προσοχή στην άμυνα και στο 74′ ο Ντέλλας πέτυχε το 4-2, στο πιο καθοριστικό ίσως σημείο που θα μπορούσε να επιτευχθεί το συγκεκριμένο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι, με δύο γκολ παθητικό, έπρεπε να υπερβάλλουν εαυτό, ενώ η κούραση έκανε ήδη την εμφάνιση της, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό στο χρονικό εκείνο σημείο.

Τον θρίαμβο για τους γηπεδούχους ολοκλήρωσε ο υψηλόσωμος στράικερ, με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ στο 84′ διαμορφώνοντας το τελικό 6-3. Η νίκη αυτή φέρνει την ομάδα του Ζερβοχωρίου στη τρίτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, ενώ αντίθετα οι “ασπρόμαυροι”, μετά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής βρίσκονται στη 12η θέση με 10 βαθμούς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γαβράς, με βοηθούς τους κ.κ. Ασβεστάρα και Κωστούλη.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Δαυίδης, Φωτιάδης Σ., Καραβασίλης (62′ Ξανθόπουλος), Κοτσαγκόγκος (40′ Διαμαντίδης), Κολοκοτρώνης, Ισλαμίδης, Ντέλλας, Αλμαλιώτης Ν., Αλμαλιώτης Τ., Σιδηρόπουλος (82′ Φωτιάδης Γ.), Τζήμος.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δημόπουλος, Κοτζαχρήστος, Ματράκας, Αράπος, Σίμος, Πήχας, Τσάκαλος, Ανδρίτσος, Καφές (30′ Καλφούντζος), Τεπετός, Τοπαλίδης.

Για το Imathia Sports News, Χόρχε Μανουράς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected