Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 1-1

DSCN9193Και τι δεν είχε το ματς του γηπέδου του Διαβατού… Δύο γκολ, τρεις κόκκινες, ένα πέναλτι, αποβολές από τους πάγκους και μπόλικη…γκρίνια προς το διαιτητικό τρίο, ήταν το μενού της χθεσινής αναμέτρησης στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α1 Ερασιτεχνικής. Ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας με ένα τέρμα στις καθυστερήσεις του αγώνα, με “θύτη” τον μόνιμο σκόρερ και MVP στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας, Δημήτρη Σούρλα. Οι γηπεδούχοι, που προηγήθηκαν  λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, έμειναν με 10 παίκτες από το 32′ όταν αποβλήθηκε ο Θωμάς Λιλιόπουλος με απευθείας κόκκινη, για επικίνδυνο παίξιμο.

Στο γήπεδο, η εικόνα που παρουσίαζαν οι εξέδρες λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα, απογοητευτικό… Οι φίλαθλοι δεν ξεπερνούσαν τους 50, από τους οποίους 10-15 ακολούθησαν τους φιλοξενούμενους στο Διαβατό, για να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Ντάμτσιου.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Μάκης Γιαννόπουλος δεν επεφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, ενώ και ο ομόλογος του χρησιμοποίησε τους παίκτες που εμπιστεύεται στα τελευταία παιχνίδια. Στα πρώτα 20 λεπτά οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου και οι πρωτοβουλίες που καταγράφηκαν στο διάστημα αυτό ήταν ελάχιστες. Μία διπλή προσπάθεια των Σπανού και Ποζιάδη στο 23ο λεπτό, που δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Μουσκεφτάρα, ήταν η πρώτη καλή καταγεγραμμένη ευκαιρία, για να έρθει η φάση του 29′ όταν οι “κυανόλευκοι” άνοιξαν το σκορ.

Ο Συμεωνίδης κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να ξεφύγει από τον Στέφανο Σούρλα, ο τελευταίος όμως τον ανέτρεψε και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Μέγα Αλέξανδρου. Το πέναλτι εκτέλεσε ο αρχηγός των γηπεδούχων, Κώστας Παγγούρας ο οποίος σημάδεψε σωστά, κάνοντας στο μισάωρο του αγώνα, το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Θωμάς Λιλιόπουλος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, με τους ανθρώπους του Ατρομήτου να διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του ρέφερι. Το αριθμητικό πλεονέκτημα των φιλοξενούμενων από πολύ νωρίς, άλλαζε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση και ήταν εκ των πραγμάτων φανερό πως θα βλέπαμε μία δραματική εξέλιξη στο ματς.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σπανός και αφού η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς, σημάδεψε το δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και το 1-0 ήταν τελικά το σκορ που σφράγιζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πλέον με αντεπιθέσεις, στις οποίες ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, πρόσεξαν περισσότερα τα νώτα τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σταδιακά να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 70′ ο κ. Βρέσκας απέβαλε για διαμαρτυρία τους Χρήστο Μηνούδη (είχε περάσει εκτός στο 46′ ως αλλαγή και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη) και τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας κ. Μόσχο Κασνακίδη.

Το παιχνίδι έγινε πολύ δραματικό στη συνέχεια, ο Γιώργος Ντάμτσιος ρίσκαρε για την ισοφάριση και παρά τις προσπάθειες τους το γκολ ήρθε στο 90+2′ από τον Δημήτρη Σούρλα, ο οποίος έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο Κώστας Παγγούρας ανέκοψε την πολύ επικίνδυνη επίθεση των φιλοξενουμένων, δεχόμενος τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του ρέφερι της συνάντησης.

Βοηθοί του κ. Βρέσκα, οι κ.κ. Γιάντσης και Μαλούτας.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Συμεωνίδης (68′ Ρόκκο), Λιλιόπουλος, Παγγούρας, Ηλιάδης, Τζίμος, Ασλάνογλου, Φαρμάκης, Ποζιάδης, Σπανός, Μαυρίδης.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Μηνούδης Χ. (46′ Μηνούδης Α.), Ακρίβος, Σούρλας Σ. (46′ Καραντουλαμάς), Σαλτουρίδης, Αθανασιάδης Η. (80′ Ελευθεριάδης), Αθανασιάδης Σ., Ντάμτσιος, Σούρλας Δ., Παπαδόπουλος.

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected