Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – Ρήγας Φεραίος 1-0

CIMG8318Θα ξεκινήσουμε το σημερινό ρεπορτάζ με μία προσφώνηση για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο σημερινό παιχνίδι του Δημοτικού Γηπέδου του Μακροχωρίου…ΕΙΣΤΕ ΗΡΩΕΣ! Σε έναν απίστευτα βαρύ αγωνιστικό χώρο (ενδεικτικό είναι πως μάταια προσπαθήσαμε να κινηθούμε εντός του αγωνιστικού χώρου για να βγάλουμε τις καθιερωμένες φωτογραφίες των ενδεκάδων!) η ομάδα που πέτυχε γκολ, πήρε και τους τρεις βαθμούς. Αυτό τελικά ήταν το Μακροχώρι, που συνέχισε το εντυπωσιακό του σερί και παρέμεινε σταθερά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι 70-80 θεατές που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο του Μακροχωρίου σίγουρα θα περίμεναν έναν αγώνα με περισσότερες φάσεις και ίσως θέαμα, όμως ήταν εκ προοιμίου αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο. Οι παίκτες επιδόθηκαν σε παιχνίδι πρωτοβουλίας και σαφής προσπάθειας να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες και όσο και να προσπάθησαν να παίξουν με τη μπάλα κάτω, δεν τους βγήκε.

Οι επιλογές από τον πάγκο

Την ενδεκάδα που έφυγε νικήτρια από τη Νεοκαισάρεια την προηγούμενη αγωνιστική επέλεξε ο Λεωνίδας Μπίλης, δείχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες που είχαν εξαιρετική απόδοση στην Πιερία. Στον πάγκο βρέθηκε τόσο ο Τάσος Τσακαλίδης όσο και ο Γιώργος Τζεϊρανίδης, που επέστρεψε μετά την αγωνιστική τιμωρίας του. Από την άλλη πλευρά, ο Λάκης Μπακάλης δεν προχώρησε σε εκπλήξεις, ήταν όμως φανερό από τους πρώτους έντεκα πως θα προσπαθούσε να κλείσει τους διαδρόμους στα καρέ του Κεφαλά και να “χτυπήσει” στην κόντρα με τους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτει.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως ένα γκολ θα ήταν ίσως αρκετό. Χαρακτηριστικό είναι πως οι φάσεις που καταγράψαμε στο μπλοκάκι μας (όπως θα δείτε και παρακάτω στο “λεπτό προς λεπτό”) ήταν ελάχιστες για την ποιότητα των δύο ομάδων, σαφώς όμως ανάλογες του αγωνιστικού χώρου, που δυσκόλευε σε πολύ μεγάλο βαθμό κάθε προσπάθεια για οργανωμένη επίθεση. Η εξαιρετική εμφάνιση της μεσαίας γραμμής των “ασπρόμαυρων”, με προεξάρχοντα τον Γιάννη Πιέτρα, ήταν ένα από τα “κλειδιά” της σημερινής νίκης του Μακροχωρίου, ενώ το γκολ που πέτυχε στο 53′ ο Ελευθεριάδης, ήταν σε πολύ καθοριστικό χρονικό σημείο. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους στη συνέχεια, ο Λάκης Μπακάλης ρίσκαρε ως όφειλε, όμως το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε (πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 81′ με εντυπωσιακή απόκρουση του Σταματέλου) με αποτέλεσμα ο Ρήγας να υποστεί την 4η ήττα στο πρωτάθλημα.

Λεπτό προς λεπτό

4′ Ωραία εναλλαγή της μπάλας Καφέ-Πιέτρα, ο τελευταίος πασάρει στον Ελευθεριάδη στο ύψος της περιοχής, σουτ του τελευταίου η μπάλα λίγο άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

6′ Ο Ρήγας πετυχαίνει τέρμα με τον Ζατσάι, όμως ο βοηθός ακυρώνει το τέρμα ως off-side.

17′ Σέντρα του Κουβελά, ο Ζατσάι πιάνει την κεφαλιά, η οποία όμως δεν έχει την απαραίτητη δύναμη και διώχνουν οι αμυντικοί.

21′ Πάσα του Ελευθεριάδη στον Μαυριδόγλου, αυτός επιχειρεί το σουτ από πλάγια αριστερά, ο Κεφαλάς μπλοκάρει σταθερά.

27′ Σουτ του Σαρηγιαννίδη από το ύψος της περιοχής, ο Κεφαλάς αποκρούει, ριμπάουντ από τον Μαυριδόγλου που σουτάρει εκ νέου, με τον Κεφαλά να αποκρούει εντυπωσιακά.

48′ Εκτέλεση φάουλ του Καφέ, αποδέκτης της μπάλας ο Ελευθεριάδης, πασάρει ωραία στον επερχόμενο Αντώνη Ηλιάδη, αυτός όμως χάνει την ισορροπία του και δεν θα καταφέρει να σκοράρει.

53′ ΓΚΟΛ! Αλλαγή της μπάλας μεταξύ Καφέ και Αντώνη Ηλιάδη, ο τελευταίος μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, πασάρει παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ελευθεριάδης θα κάνει την προβολή και παρά την προσπάθεια των αμυντικών και του Κεφαλά, η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα (1-0)

55′ Εκτέλεση φάουλ του Χατζή, ο Κόκκας γίνεται αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της περιοχής, πασάρει παράλληλα στον Γκίκα σουτ του τελευταίου μπλοκάρει ο Σταματέλος.

56′ Κίτρινη κάρτα Ελευθεριάδης.

61′ Αλλαγή για τον Ρήγα, ο Μπίκας στη θέση του Μπλέτσα.

62′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Τζεϊρανίδης στη θέση του Μαυριδόγλου

67′ Δεύτερη αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Τάσος Τσακαλίδης στη θέση του Ελευθεριάδη.

74′ Τρίτη αλλαγή για τους “ασπρόμαυρους”, ο Μάλτος στη θέση του Συμεωνίδη.

75′ Κίτρινη κάρτα Τσούκαλης.

81′ Η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων. Στην αντεπίθεση, ο Κουβελάς θα βγει απέναντι από τον Σταματέλο, ο οποίος θα αποκρούσει εντυπωσιακά, αποσωβόντας την ισοφάριση.

85′ Εκτέλεση φάουλ του Σαρηγιαννίδη, μπλοκάρει ο Κεφαλάς.

90′ Πάσα του Γεωργίου στον Αντώνη Ηλιάδη, ο τελευταίος θα πιάσει την κεφαλιά-ψαράκι, ο Κεφαλάς όμως απομακρύνει σε κόρνερ.

90′ Κίτρινη κάρτα Γεωργίου.

90+1′ Εκτέλεση κόρνερ του Σαρηγιαννίδη, ο Γρηγόρης Ηλιάδης μέσα στην περιοχή πιάνει το μονοκόμματο σουτ, η μπάλα άουτ.

Αρχικές συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Συμεωνίδης, Σαρηγιαννίδης, Ηλιάδης Γ., Σαλέπης, Πιέτρα, Μαυριδόγλου, Γεωργίου, Καφές, Ηλιάδης Α., Ελευθεριάδης

Ρήγας Φεραίος : Κεφαλάς, Κόκκας, Βουραζέρης, Σπάθης, Γούτσιος, Μπλέτσας, Χατζής, Τσουκάλης, Κουβελάς, Ζατσάι, Γκίκα.

Για το Imathia Sports News, Ειρήνη Σωτηρίου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected