Γ Εθνική / Τοπικά

ΦΑΣ Νάουσα – Αμπελωνιακός 3-0

DSCN9830Τη νίκη που θα έδινε την απαιτούμενη για τη συνέχεια ψυχολογία και ένα βαθμολογικό άλμα που θα τους επέτρεπε να αισιοδοξούν ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων αναζητούσαν ΦΑΣ Νάουσα και Αμπελωνιακός, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Δύο ομάδες που παρά τις αντίθετες προβλέψεις, βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και αναμένεται να δώσουν αγώνα για την…επιβίωση τους.

Νικητής τελικά αναδείχθηκε ο ΦΑΣ Νάουσα, που επικράτησε κατά κράτος του Αμπελωνιακού και παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο. Έπαιξε με πάθος, προσαρμόστηκε γρήγορα στο δύσκολο τερέν και πίεσε ψηλά τους “πράσινους”, που προέβησαν σε αρκετά λάθη κυρίως στη μεσαία γραμμή. Οι 100 με 120 φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν το μεσημέρι στο ΔΑΚ Νάουσας, παρά το πολικό ψύχος και το ψιλόβρχο, μπορεί να μην απόλαυσαν στρωτό ποδόσφαιρο, είδαν όμως εντυπωσιακές φάσεις και ένα γκολ για “highlight”, που θα δείτε αργότερα στις φάσεις του Imathia Sports News από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι επιλογές από τον πάγκο

Οι δύο προπονητές επέλεξαν την…πεπατημένη όσον αφορά τη συγκρότηση της ενδεκάδας. Για τον Βασίλη Αργυρίου η υποτροπή του Γιώργου Νικόλτση σε προηγούμενο τραύμα του (θα απουσιάσει τουλάχιστον για ακόμη ένα μήνα) και η μη εύρεση λύσης για το γραφειοκρατικό πρόβλημα με το διαβατήριο του Στέλιου Ρέτζια, δεν άλλαζε κάτι στον σχεδιασμό του, με μοναδική έκπληξη (αν μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε έτσι) η χρησιμοποίηση του Γιώργου Κύρου στα γκολπόστ αντί του Γιώργου Σιμψερή. Από την άλλη πλευρά, ο ομόλογος του στον Αμπελωνιακό, Γιάννης Γκαμπέτας, άφησε εκτός ενδεκάδας τον Τόλη Γκαμπέτα, χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα τον Μαυρίδη. Σημαντική απουσία για τον έμπειρο τεχνικό ο Τόλης Πολύζος, που είχε αποβληθεί στο ματς με αντίπαλο τη Χαλκίδα. Με την πρώτη ματιά, οι δύο τεχνικοί θα έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου και θα προσπαθούσαν με ενισχυμένο κέντρο, να πάρουν από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Που κρίθηκε η αναμέτρηση

Ίσως μπορούμε να δώσουμε μία μονολεκτική απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα και να κλείσουμε το ρεπορτάζ… Στο πάθος! Οι “κυανόλευκοι” μπήκαν δυνατά από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και κατάφεραν να μεταφέρουν πίεση στην αντίπαλη αμυντική γραμμή. Ο Συμπεθέρης από δεξιά ήταν σε μεγάλα κέφια, ενώ τα “σπασίματα” της μπάλας από τον Μπενίσκο, ήταν από τα “κλειδιά” της επιτυχίας των γηπεδούχων. Σημαντικός παράγοντας και η τύχη, που χαμογέλασε πλατιά στον ΦΑΣ, ενώ η απειλή ήρθε και από τον αέρα, καθώς αρκετά από τα στημένα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα για την αντίπαλη…αεροπορία. Το δεύτερο εντυπωσιακό γκολ του Μπενίσκου με ψαλιδάκι, “κλείδωσε” ουσιαστικά τη νίκη για τους γηπεδούχους, που έκαναν συντήρηση στη συνέχεια. Ο Γιάννης Γκαμπέτας είχε πολλά παράπονα για τους αμυντικούς του και φώναζε συνεχώς για τα μαρκαρίσματα που η αλήθεια είναι πως αρκετές φορές δεν βγήκαν.

Λεπτό προς λεπτό

6′ Γυριστό σουτ του Μπενίσκου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άουτ.

19′ Σουτ του Κεφαλιά από την αριστερή γωνία της περιοχής, ο Παπαδόπουλος αποκρούει με υπερένταση, ο Συμπεθέρης από δεξιά γεμίζει, ο πορτιέρο του Αμπελώνα διώχνει με γροθιές εκτός περιοχής, η μπάλα δεν απομακρύνεται, νέο γέμισμα του Κεφαλά και ο Μπενίσκος εξ επαφής δεν θα καταφέρει με κεφαλιά να νικήσει τον Παπαδόπουλο που αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

29′ Απίστευτο περιστατικό! Σε μία κόντρα ο Περηφανόπουλος χάνει ολοκληρωτικά το…παπούτσι του που στην κυριολεξία διαλύθηκε!

31′ ΓΚΟΛ! Παλικαρίσια προσπάθεια του Συμπεθέρη, που κερδίζει τις κόντρες στη δεξιά γωνία της περιοχής, “τσιμπάει” τη μπάλα και πέφτει στο έδαφος. Ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουσικάκης, ο οποίος δεν αστόχησε (1-0)

36′ Πολύ μεγάλη απόκρουση του Παπαδόπουλου με τα πόδια, σε δυνατό σουτ του Συμπεθέρη από τη γωνία της μεγάλης περιοχής.

44′ Εκτέλεση φάουλ του Συμπεθέρη, η μπάλα άουτ.

46′ Αλλαγή για τον Αμπελωνιακό, ο Αλεξανδρής στη θέση του Χατζούλη.

47′ Εκτέλεση κόρνερ του Κεφαλά, ο Αβραμόπουλος γυρνά στον Μπενίσκο μέσα στη μεγάλη περιοχή, σουτ του τελευταίου το οποίο διώχνουν πάνω στη γραμμή οι φιλοξενούμενοι.

51′ Κίτρινη κάρτα Μαυρίδης.

54′ Σέντρα του Περηφανόπουλου από αριστερά, ο Μπενίσκος πιάνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, μπλοκάρει σταθερά ο Παπαδόπουλος.

57′ Δεύτερη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, ο Γκαμπέτας στη θέση του Μαυρίδη.

58′ Σουτ του Κακαβίτση από καλή θέση, ο Αβραμόπουλος βάζει τη κόντρα και η μπάλα περνά κόρνερ.

59′ Αντεπίθεση για τον ΦΑΣ, ο Γασπαράτος βρίσκει ωραία τον Μπενίσκο, σουτ του υψηλόσωμου επιθετικού, αποκρούει ο Παπαδόπουλος

60′ Κίτρινη κάρτα Ρόκκα.

61′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Γρηγόρη Αργυρίου από αριστερά, ο Πέικος πιάνει τη γυριστή κεφαλιά στο ύψος της περιοχής και ο Μπενίσκος με ανάποδο ψαλίδι σημαδεύει τη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου (2-0)

62′ Γύρισμα του Μπενίσκου στον Γασπαράτο, ο τελευταίος μπαίνει κατά μέτωπο στην περιοχή, τον προλαβαίνει όμως ο Παπαδόπουλος και απομακρύνει.

71′ Κίτρινη κάρτα σε Γρηγόρη Αργυρίου και Περηφανόπουλο.

78′ Κίτρινη κάρτα Μουσικάκης

79′ Κίτρινη κάρτα Πασχαλίδης.

80′ Κίτρινη κάρτα Κομισόπουλος.

88′ Αλλαγή για τον ΦΑΣ, ο Αδάμ Βλαχοδήμος στη θέση του Μπενίσκου.

89′ ΓΚΟΛ! Αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, ο Συμπεθέρης γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ νικά τον Παπαδόπουλο που δεν βρήκε αρκετά τη μπάλα ώστε να αποκρούσει (3-0)

89′ Τρίτη αλλαγή για τον Αμπελωνιακό, ο Μούργκας στη θέση του Τζιαρτζιάνη.

89′ Αλλαγή και για τους γηπεδούχους, ο Παπαδής στη θέση του Γασπαράτου.

90+1′ Τελευταία αλλαγή στον αγώνα, ο Τασιώνας στη θέση του Συμπεθέρη, που καταχειροκροτήθηκε.

Αρχικές συνθέσεις

ΦΑΣ Νάουσα : Κύρου, Παπατάνος, Αργυρίου Γρ., Πέικος, Μουσικάκης, Κεφαλάς, Συμπεθέρης, Αβραμόπουλος, Μπενίσκος, Γασπαράτος, Περηφανόπουλος

Αμπελωνιακός : Παπαδόπουλος, Ρόκκα, Τζιαρτζιάνης, Φλέγγας, Κομισόπουλος, Μπίκος, Μαυρίδης, Πασχαλίδης, Κακαβίτσης, Χατζούλης, Παπανδρέου.

Για το Imathia Sports News, Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected