Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική – Κύμη όπως λέμε…Κοζάνη!

5883db667b42d859eb00f7b6b24a2e2c_LΗ Κύμη εδώ και 17 αγώνες δεν έχει δεχθεί γκολ και πλέον οι… στατιστικολόγοι καλούνται να… λύσουν τον γρίφο για το αν υπάρχει ανάλογο ρεκόρ στον πλανήτη!

Πέρσι κατάφερε να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Εύβοια με τεράστια βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν στην τοπική Α1. Για να αγωνιστεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη Γ’ Εθνική, η Κύμη κλήθηκε να δώσει αγώνες μπαράζ και κάπου εκεί άρχισε να μετρά το απίθανο αυτό στατιστικό για το συγκρότημα της ευβοιώτικης ομάδας, καθώς και στα έξι παιχνίδια διαβάθμισης κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Όλα άρχισαν… στα μπαράζ

Ήτοι, με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπήκε στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έχοντας συμπληρώσει 540 λεπτά χωρίς τέρματα! Η νέα πρόκληση για την Κύμη, όπως δηλώνουν όλοι στην πόλη της Εύβοιας, ήταν να παρουσιαστεί αξιόμαχη και να καταφέρει να παραμείνει με σχετική άνεση στην κατηγορία. Με την άμυνα, όμως, που έχει χτίσει ο Βαγγέλης Ντόβολης και οι ποδοσφαιριστές του, δεν αποκλείεται γρήγορα ο στόχος να αλλάξει και να μετατραπεί σε… άνοδο στη Football League που θα τρελάνει κόσμο!

Η Κύμη όχι απλά δεν έχει ηττηθεί στη Γ’ Εθνική σε εννέα αγωνιστικές, αλλά έχει 12-0 διαφορά τερμάτων και μετά τη νίκη της την Κυριακή (08/12) επί της Λαμίας (2-0), είναι στον ένα βαθμό από την κορυφή! Πέρα από αυτό, η… γραμμή Μαζινό στην άμυνα της ομάδας της Εύβοιας δεν αποκλείεται να συνιστά και παγκόσμιο ρεκόρ. Δεδομένα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στον πλανήτη ομάδα που να έχει παίξει παραπάνω από το 1/3 του πρωταθλήματός της και να μην έχει δεχθεί γκολ, αλλά το ρεκόρ της Κύμης δείχνει να είναι και από τα κορυφαία – αν όχι το κορυφαίο – στα χρονικά!

Τελευταίο γκολ πριν από επτά μήνες!

Η ομάδα της Εύβοιας, έχει να δεχθεί γκολ από την 1η Μαΐου 2013 και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος που κατέκτησε, αυτό της τοπικής Α1. Ήταν ο αγώνας στην Καστέλλα με την τοπική ομάδα (κοντά στα Ψαχνά), που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 2-2. Από τότε, έχουν περάσει 1350 αγωνιστικά λεπτά στα οποία η Κύμη δεν έχει δεχθεί τέρμα! Αν συνυπολογίσει κανείς και τους δυο αγώνες που έδωσε η Κύμη για το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, σε Λευκάδια και Νεοκαισάρεια, το ρεκόρ γίνεται ακόμα πιο… τρομακτικό! Μιλάμε για ακόμα 180 λεπτά χωρίς γκολ, αφού στο δεύτερο παιχνίδι η Κύμη αποκλείστηκε στα πέναλτι μετά τη «λευκή» ισοπαλία το 90λεπτο και το 1-1 της παράτασης.

Συνεπώς, η άμυνα της Κύμης έχει κρατήσει στο «μηδέν» τους αντιπάλους της για 1530 αγωνιστικά λεπτά, κάτι που  αναμφίβολα δεν συναντά κανείς συχνά και που δεν αποκλείεται να αποτελεί κι ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, ρεκόρ στην ιστορία όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου ποδόσφαιρου.

Όσο και να αναφερόμαστε σε σωματείο Γ’ Εθνικής, το να καταφέρνει μια ομάδα να μην δεχθεί τέρμα σε 17 συνεχόμενα παιχνίδια, μόνο μικρό πράγμα δεν είναι!!!

δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τι είχε πετύχει η Κοζάνη την περσινή χρονιά, σε μια έρευνα που ανέδειξε το Imathia Sports News

Κοζάνη, η υφήλιος στα πόδια της!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected