Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Απόλλων Αγίου Γεωργίου 5-1

Με μία ακόμη ευρεία νίκη κλείνει το 2013 ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, επικρατώντας με 5-1 στο ΔΑΚ της πόλης του μαχητικού Απόλλων Αγίου Γεωργίου, που παρά το γεγονός πως το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις στο δεύτερο μέρος, εντούτοις ήταν ίσως η μοναδική ομάδα που απείλησε αρκετές φορές στην έδρα του πρωτοπόρου!

Η ομάδα του Σάκη Παγγούρα, υπό το βλέμμα 80-100 θεατών, διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο Φίλιππο Μελίκης, ενώ έφτασε τα 67 γκολ στο πρωτάθλημα. Φαίνεται πολύ πιθανό πως ο “δικέφαλος” της Αλεξάνδρειας θα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με τριψήφιο αριθμό τερμάτων ενώ μένει να δούμε αν κάνει ρεκόρ στην άμυνα, καθώς μέχρι στιγμής έχει δεχτεί μόλις 7!

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως συνήθως στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ, καθώς οι “ασπρόμαυροι” εγκαταστάθηκαν από το πρώτο λεπτό στα αντίπαλα καρέ και στο 4ο λεπτό πέτυχαν το πρώτο τους τέρμα, που ήταν και το πιο γρήγορο της αγωνιστικής. Ο Κώστας Κίτσας βρέθηκε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, “ζύγισε” το σουτ και με πλασέ νίκησε τον Ξενιτίδη, ανοίγοντας το σκορ από πολύ νωρίς.

Στη συνέχεια, η εικόνα του αγώνα άλλαξε και ο Απόλλων κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, βγαίνοντας με αξιώσεις στα καρέ του Κώστα Θεοδώρου. Η ομάδα του Σάκη Παπαδίνα, για ακόμη ένα παιχνίδι, φανέρωσε  πως έχει βελτιωθεί σημαντικά σε όλους τους τομείς και σήμερα, παρά τις πολλές απουσίες, έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ για τουλάχιστον μισή ώρα αγώνα πριν την ανάπαυλα.  Στο διάστημα αυτό Παπαδίνας και Μουχτάρης θα μπορούσαν αν ήταν πιο προσεκτικοί να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές με τη συμπλήρωση 40 λεπτών στο πρώτο μέρος και με δύο συνεχόμενες ευκαιρίες του Γιώργου Κίτσα έδειξε πως…ζωηρεύει σταδιακά, ενώ ο Ζωγράφος στο 45′ είχε ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Ξενιτίδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία του Τραϊανού Μουχτάρη, στην οποία απάντησε αμέσως ο Γιώργος Κίτσας ο οποίος απέναντι από τον πορτιέρο του Απόλλωνα, δεν σημάδεψε σωστά. Από το σημείο αυτό όμως και μέχρι το 90ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ απέκτησε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και παρά τη μείωση του σκορ από τον Καρυπίδη στο 57′ (εξαιρετική πάσα του Πίκου), έφτασε το σκορ στο μέσο όρο που διατηρεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Το 2-0 πέτυχε στο 53′ ο Λαδάς με σουτ έξω από την περιοχή και ενώ προηγήθηκε η πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Ζωγράφου, για να έρθει ο Κώστας Κίτσας (13ο προσωπικό τέρμα στο πρωτάθλημα) στο 60′ ο οποίος με πλασέ “απάντησε” άμεσα στο γκολ του Καρυπίδη. Το 4-1 πέτυχε ο Παναγιώτης Κίτσας με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ και το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο νεαρός Στεργιόπουλος στο 87′ και ενώ λίγα λεπτά πριν είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Λαζάρου, μς βοηθούς τους κ.κ. Καραϊσκο και Καραϊωσήφ.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Θεοδώρου, Κίτσας Λ. (71′ Δημοσθένους), Λαδάς, Νουσιόπουλος, Μπουκλάς Γ., Τζέπης (79′ Στεργιόπουλος), Ζωγράφος, Κίτσας Γ., Κίτσας Κ. (62′ Τόλιος), Κίτσας Π., Κίτσας Σ.

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Ξενιτίδης, Παπαδίνας, Τρούπκος, Δεβετζίδης, Μιχαηλίδης, Μουχτάρης, Καρυπίδης, Μπαξεβάνης Δ.Ν., Μπαξεβάνης Δ.Γ., Μινόπουλος (52′ Καρολίδης), Πράσσος (58′ Πίκος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected