Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 1-0

Ένα πραγματικό ντέρμπι, τόσο λόγω της δυναμικής των δύο ομάδων όσο και του πως εξελίχθηκε η σημερινή αναμέτρηση, παρακολούθησαν οι 150 περίπου θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μελίκης. Ο Φίλιππος κατάφερε να πάρει την πολύ σημαντική νίκη επί του μαχητικότατου Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων και να διατηρήσει τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον πρώτο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Το παιχνίδι διεξήχθη σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, που δυσκόλεψε αφάνταστα τις προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών. Ο Γιώργος Ντάμτσιος, στην επιστροφή του στη Μελίκη ως αντίπαλος, παρέταξε την ομάδα του με σύνθεση ανάγκης καθώς απουσίαζαν 8 ποδοσφαιριστές, εντούτοις και με σύμμαχο την τύχη κατάφερε να παραμείνει στο παιχνίδι μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και συνέβη η φάση του αγώνα, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών για τους φιλοξενούμενους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά… Στο ξεκίνημα του αγώνα και για περίπου 20 λεπτά, το παιχνίδι κινήθησε σε μέτρια επίπεδα, με τις δύο ομάδες να είναι απόλυτα ισορροπημένες στο διάστημα αυτό. Μοναδική καλή στιγμή ένα απευθείας φάουλ του Παναγιώτη Παπαδόπουλου που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Μουσκεφτάρας, με τον Μέγα Αλέξανδρο να παρουσιάζεται αρκετά διαβασμένος στο παιχνίδι του Φιλίππου.

Στο 33′ το παιχνίδι…άναψε προς το παρόν, όταν ο Σάββας Αθανασιάδης δέχτηκε δύο κίτρινες στην ίδια φάση, με τον διαιτητή κ. Μαρόπουλο να του δείχνει αρχικά την πρώτη κίτρινη σε μαρκάρισμα στον Βασίλη Κακαγιάννη, με τον επιθετικό του Μέγα Αλέξανδρου να δέχεται αμέσως και τη δεύτερη καθώς διαπληκτίστηκε με τον παίκτη του Φίλιππου. Το αριθμητικό πλεονέκτημα που αποκτούσαν οι “ερυθρόλευκοι” στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ήταν ομολογουμένως το κύριο στοιχείο που άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να αποκτούν τα ηνία της αναμέτρησης και να δημιουργούν πλέον αρκετές καταστάσεις στα καρέ του Μουσκεφτάρα.

Στο 38′ ο Δημήτρης Τσιούπρος σημάδεψε το δοκάρι σε σουτ μέσα από την περιοχή ενώ ο Θοδωρής Πέτγαζλης στο 43′ δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον νεαρό πορτιέρο, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν πλέον αναγκασμένος να κοιτάξει περισσότερο τα μετόπεισθεν και ο Φίλιππος να πετύχει το γκολ που θα “ξεκλείδωνε” την άμυνα των φιλοξενουμένων. Από το πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους ο Κώστας Παυλόπουλος έδωσε εντολή για φουλ επίθεση και παρά το δεύτερο δοκάρι του Τσιούπρου και το χαμένο τετ-α-τετ του ίδιου στο 51′ και στο 53′ αντίστοιχα, κατάφεραμ να λύσουν τον…γόρδιο δεσμό στο 57′ με γκολ του Πέτγαζλη μετά την ωραία πάσα του Αλέκου Χαραλαμπίδη.

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις σε χέρια αντιπάλων, με τον διαιτητή της συνάντησης να δείχνει “παίζεται”, ενώ μετά το τέρμα του Πέτγαζλη, το παιχνίδι απέκτησε μία “άγρια ομορφιά”, καθώς οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν για την ισοφάριση ενώ την ίδια ώρα ο Φίλιππος έβγαινε πάντα απειλητικά στην αντεπίθεση.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις το παιχνίδι πήρε…φωτιά, με τους παίκτες του Μέγα Αλέξανδρου να ζητούν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 85′ σε σπρώξιμο του Καρδουλαμά μέσα στην περιοχή και στη φάση του 90+3′, όπου ο ρέφερι της συνάντησης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε πτώση του Μπάμπη Σαλτουρίδη εντός περιοχής. Στη φάση αυτή, ο μέσος των Τρικάλων βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ιωακειμίδη, ο πορτιέρο του Φίλιππου αρχικά απέκρουσε και στη συνέχεια ο παίκτης του Μέγα Αλέξανδρου βρέθηκε στο έδαφος.

Ο πάγκος και όλοι οι παίκτες “έπεσαν” πάνω στο διαιτητή με καταγωγή από την Κοζάνη, ο οποίος απέβαλλε τον Σαλτουρίδη και στο φύλλο αγώνος κατέγραψε πως τον εξύβρισε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, σφύριξε τη λήξη του αγώνα, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την (δύσκολη όπως αποδείχθηκε) νίκη και τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται σε…αναβρασμό με τον ρέφερι της συνάντησης.

Βοηθοί του κ. Μαρόπουλου οι κ.κ. Παρασίου και Χρυσάνης.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Χαραλαμπίδης, Καραγκιζόπουλος, Τεγούσης (80′ Τσάκαλος), Κακαγιάννης, Τενεκετζή, Παπαδόπουλος, Μπούφι, Πέτγαζλης (87′ Μπιτόπουλος), Τσιούπρος

Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Ντάμτσιος, Μηνούδης Χ., Ακρίβος (65′ Κασνακίδης), Αθανασιάδης Η. (75′ Νικολόπουλος), Σαλτουρίδης, Ελευθεριάδης (83′ Καρδουλαμάς), Καρβούνης, Αθανασιάδης Σ., Παπαδόπουλος, Καραντουλαμάς

Με την πολύτιμη βοήθεια του Βασίλη Τζίμου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected