Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – Άτλας Ζερβοχωρίου 2-2

Εντυπωσιακό παιχνίδι στο Διαβατό, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να αποζημιώνουν τους μόλις 50 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν το απόγευμα στο γήπεδο. Ατρόμητος και Άτλας, έχοντας από ένα ημίχρονο, ήρθαν ισόπαλοι 2-2, δύο ομάδες που έχουν παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα και το απέδειξαν και σήμερα.

Η ομάδα του Ζερβοχωρίου, με τον Νίκο Ξανθόπουλο να εκτελεί χρέη προπονητή, έπαιξε ελεύθερα, ρίσκαρε στο δεύτερο μέρος όταν και είχε το εις βάρος του 2-0, ενώ οι παίκτες του Μάκη Γιαννόπουλου (είχε μόλις 13 παίκτες στη διάθεση του) δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα των δύο τερμάτων με το γκολ του Σπανού στο 67′.

Στα πρώτα 20 λεπτά το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και κινήσεις τακτικής από τις δύο ομάδες. Ο Ατρόμητος είχε περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή του, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Δαυίδη, παρά μόνο με τα επικίνδυνα στημένα του Μάκη Σπανού, απ’ όπου προήλθε και η μοναδική καλή φάση του πρώτου ημιώρου.

Ο 33χρονος επιθετικός εκτέλεσε κόρνερ, ο Παύλος Φαρμάκης έκανε ωραίο άλμα προς τη μπάλα και με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι του Δαυίδη, με τους αμυντικούς στη συνέχεια να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Η επόμενη σημαντική φάση στις δύο εστίες έμελλε να είναι και το πρώτο γκολ της συνάντησης και συγκεκριμένα στο 43′, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Γρηγόρη Ηλιάδη από τον Κοτσαγκόγκο και ενώ πριν ο Δαυίδης έκανε λάθος εκτίμηση, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός των “κυανολεύκων” Κώστας Παγγούρας, ο οποίος άνοιξε το σκορ λίγο πριν οι δύο ομάδες κατευθυνθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά και να δημιουργούν τις προϋποθέσεις στα καρέ του Γιώργου Μανιόπουλου, που σήμερα αγωνίστηκε μετά από καιρό βασικός στη θέση του απόντα Χρήστου Μουχτάρη.

Ο Κώστας Ντέλλας ανέβασε…στροφές και μαζί με τον Κώστα Ισλαμίδη έδωσαν το σύνθημα, ωστόσο η εμπειρία των παικτών του Ατρομήτου απέφερε το δεύτερο τέρμα των “κυανολεύκων” κόντρα στη ροή του αγώνα. “Θύτης” ο Μάκης Σπανός, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Δαυίδη στο 67′, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά, χρίζοντας σκόρερ τον 33χρονο επιθετικό (11ο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα).

Οι παίκτες του Ζερβοχωρίου στη συνέχεια τα έπαιξαν όλα για όλα και σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, δικαιώθηκαν. Αρχικά στο 75′ ο Κώστας Ντέλλας με σουτ έξω από την περιοχή έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση και παρά τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων, ο Νίκος Αλμαλιώτης το 87′ βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και με προβολή μετά από κόντρες πέτυχε το 2-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των συμπαικτών του.

Οι “κυανόλευκοι” στη συνέχεια ρίσκαραν, ανέβασαν περισσότερους παίκτες στην επίθεση για να πετύχουν τρίτο τέρμα και θα μπορούσε να συμβεί η απόλυτη ανατροπή, αν Ντέλλας και Ισλαμίδης ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Μοσχόπουλο.

Ατρόμητος Διαβατού : Μανιόπουλος, Φαρμάκης, Συμεωνίδης (68′ Καλούδης), Λιλιόπουλος, Παγγούρας, Ηλιάδης, Ασλάνογλου, Κωστογλίδης (77′ Παυλίδης), Ρόκκο, Ποζιάδης, Σπανός

Άτλα Ζερβοχωρίου : Δαυίδης, Κολοκοτρώνης (85′ Φωτιάδης Γ.), Ισλαμίδης, Καραβασίλης (90+3′ Δημητρούσης), Αλμαλιώτης Ν., Αλμαλιώτης Τ., Πρόιος (50′ Σιδηρόπουλος), Διαμαντίδης, Ντέλλας, Φωτιάδης Σ., Κοτσαγκόγκος.

Γρηγόρη Ηλιάδη

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected