Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Εθνικός Κλειδιού 2-0

Τα…χρειάστηκε ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, σε μία αναμέτρηση που κρίθηκε στο τελευταίο τέταρτο. Ο Εθνικός Κλειδιού, παίζοντας εξαιρετικά στην άμυνα και σε συνδυασμό με τον παράγοντα τύχη που χρειάζεται σε τέτοια ματς, έβαλε…δύσκολα στην ομάδα του Σάκη Παγγούρα. Το τέρμα όμως του Κώστα Κίτσα στο 73′ έλυσε τον…γόρδιο δεσμό και η διαφορά των 7 βαθμών από τον δεύτερο Φίλιππο Μελίκης διατηρήθηκε αναλλοίωτη.

Ο “δικέφαλος” της Αλεξάνδρειας, παρουσία 100 περίπου φίλων του, πραγματοποίησε μέτρια σε γενικές γραμμές απόδοση και φάνηκε πως είχε μείνει ακόμη στους πανηγυρισμούς της μεγάλης εκτός έδρας νίκης στη Μελίκη την προηγούμενη αγωνιστική. Ο Εθνικός έκλεισε σωστά τους χώρους μπροστά από τα καρέ του Λεφάκη και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, χωρίς ωστόσο να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Βρεττού.

Το πρώτο αξιόλογο σουτ του Ζωγράφου στο 10′ ήταν η πρώτη καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, για να ακολουθήσουν οι προσπάθειες των Γιώργου και Σπύρου Κίτσα, που δεν βρήκαν στόχο. Η κατοχή της μπάλας ήταν κατά μεγάλο ποσοστό υπέρ του ΠΑΟΚ, ήταν όμως φλύαρη και χωρίς την εξαιρετική ευκαιρία στα καρέ του Λεφάκη. Εντούτοις, οι “κυανόλευκοι” απείλησαν στο 44′ την εστία του Βρεττού, όταν ο Κιρκιλιανίδης εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ και ο έμπειρος πορτιέρο έκανε εντυπωσιακή απόκρουση.

Η εικόνα του δευτέρου μέρους παρέμεινε η ίδια, με τους “ασπρόμαυρους” να πιέζουν συνεχώς την εστία του Λεφάκη και να προσπαθούν με συνεχόμενες πάσες να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Εθνικού. Στο 61′ είχαν δοκάρι με τον Γιώργο Κίτσα ενώ οι “κυανόλευκοι” διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης για εκτός φάσης χτύπημα του Παναγιώτη Κίτσα στον Αντώνη Καλυβιώτη, για να έρθει η φάση του 73′ όταν ο Κώστας Κίτσας πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Λεφάκη σε σουτ του Ζωγράφου και από κοντά “λύτρωσε” την ομάδα του.

Τρία λεπτά μετά οι “κυανόλευκοι” έχασαν με τραυματισμό τον πορτιέρο Γιάννη Λεφάκη και χωρίς την παρουσία αναπληρωματικού τερματοφύλακα στον πάγκο, τα γάντια πήρε ο Θεοδόσης Περηφανόπουλος, παίζοντας για λίγα λεπτά στη θέση που έκανε μεγάλη καριέρα ο πατέρας του.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Κυριάκος Βρεττός στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, πετυχαίνοντας το πρώτου του τέρμα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαρόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Ανδρέου.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Βρεττός, Μουρατίδης, Κίτσας Λ. (67′ Βρεττός Κ.), Πατατούκας, Νουσιόπουλος, Μπουκλάς Γ.Α., Κίτσας Π., Τζέπης (80′ Δημοσθένους), Ζωγράφος, Κίτσας Γ., Κίτσας Σ (46′ Κίτσας Κ.)

Εθνικός Κλειδιού : Λεφάκης (76′ Δημητριάδης), Καλυβιώτης Δ., Βαρδαλής, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Καλυβιώτης Α. (58′ λ.τ. Φιρινίδης), Κεχαγιάς, Καϊμακαμίδης Τιμ., Σερέτης, Κιρκιλιανίδης, Κακατάσιος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected