Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου 5-1

Ξέσπασε ο Φίλιππος στο σημερινό ματς, βγάζοντας τα…απωθημένα του μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας την προηγούμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Κώστα Παυλόπουλου, με τον Δημήτρη Τσιούπρο ως άλλος…ταύρος εν υαλοπωλείο, επικράτησε με το ευρύ 5-1 του Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου, που παρά την τελική έκβαση του σκορ είχε σε γενικές γραμμές καλή απόδοση, με πολλά όμως ατομικά λάθη που στοίχισαν.

Το…σιγόντο του Τσιούπρου έκαναν σήμερα οι Θοδωρής Πέτγαζλης και Έρβιν Μπούφι, που ανέλαβαν τους ρόλους των δημιουργών, ενώ σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις χρειάστηκε και το λάθος της άμυνας του Άρη για να σκοράρουν οι «ερυθρόλευκοι».

Οι γηπεδούχοι, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο που επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα από την βροχή που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ξεκίνησαν νωθρά, σταδιακά όμως ανέβασαν την απόδοση τους και πίεσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, που κράτησαν το μηδέν μέχρι το 26′. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ένα λάθος των «κιτρινόμαυρων» αμυντικών στον άξονα, έδωσε την ευκαιρία στον Έρβιν Μπούφι να γίνει κάτοχος της μπάλας και να περάσει εξαιρετική μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Τσιούπρο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης χρίστηκε και πάλι σκόρερ (και ενώ λίγα λεπτά πριν είχε σημαδέψει το δοκάρι του Μυλωνά), σε μία φάση διαρκείας και αφού προηγήθηκαν σουτ του Μπιτόπουλου (αγωνίστηκε βασικός καθώς ο Παπαδόπουλος ήταν εκτός λόγω ίωσης), που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μυλωνάς και ριμπάουντ του Κακαγιάννη που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως απάντησαν άμεσα στο δεύτερο γκολ του Φίλιππου και μετά την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Σωτήρη Παπαδόπουλου, ο συνεπώνυμος τους Κώστας έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ νίκησε τον Ιωακειμίδη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» κατόρθωσαν όμως να πάρουν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Θοδωρή Πέτγαζλη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και με κοντινό πλασέ έκανε το 3-1 στο 51ο λεπτό. Το τέρμα αυτό ουσιαστικά «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη για τους γηπεδούχους και μάλιστα σε έναν αγωνιστικό χώρο που μετατράπηκε σε…πισίνα λόγω της βροχής που είχε ξεκινήσει.

Το 4-1 σημειώθηκε με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Τεγούσης και εκτέλεσε ο Τσιούπρος (73′) για να έρθει δύο λεπτά αργότερα, το πιο  εντυπωσιακό γκολ όμως της αναμέτρησης. Ο Πέτγαζλης έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά, σήκωσε τη μπάλα με στόχο τον Τσιούπρο, η άμυνα προσπάθησε να απομακρύνει, ωστόσο ο επιθετικός του Φίλιππου που παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας «απογειώθηκε» και με ανάποδο ψαλίδι νίκησε τον Μυλωνά μέσα σε αποθέωση.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Μαντάκης, με βοηθούς τους κ.κ. Γαβρά και Χρυσάνη.

Φίλιππος Μελίκης : Ιωακειμίδης, Ζέρης, Αναστασόπουλος, Κακαγιάννης, Καραγκιζόπουλος (77′ Τάτσης), Τενεκετζή (70′ Μαμουτόπουλος), Μπούφι, Μπιτόπουλος, Τεγούσης, Τσιούπρος, Πέτγαζλης

Άρης Παλαιού Σκυλιτσίου : Μυλωνάς, Κουτσιάδης, Πατρίκας, Πετικόπουλος, Μωραϊτης Δ. (46′ Τσίπης Χ.Α.), Παπαδόπουλος Σ. (74′ Μουρτζίλας Δ.), Μωραϊτης Γ., Στυλίδης Φ., Παπαδόπουλος Κ., Πολυζόπουλος, Ανδρέου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected