Κατηγορίες
Super League 1

Παναθηναϊκός – Πλατανιάς 1-0

ÁÌÐÅÉÍÔ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ  ABEID   PANATHINAIKOS - PLATANIAS (SUPERLEAGUE 2013-2014)Κακός ο Παναθηναϊκός, νίκησε 1-0 τον καλό Πλατανιά με γκολ του Αμπεϊντ στο 40′ (πανηγύρισε σαν… τοξοβόλος) και έφτασε για πρώτη φορά φέτος τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Αμπεϊντ… κόντρα στη ροή του παιχνιδιού

Ο Πλατανιάς ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις και είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0 με το γκολ του Αμπεϊντ στο 40′. Οι «πράσινοι» ήταν κακοί, είχαν εμφανή προβλήματα στην ανάπτυξη και ελάχιστες φορές απείλησαν (μία κεφαλιά του Ρισβάνη στο 12′ και ένα σουτ του Πράνιτς στο 25′). Ο Αναστασίου άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 από το 34′ (δύο αμυντικοί μέσοι για καλύτερη κυκλοφορία) αλλά βελτίωση δεν είδε.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την ουσία. Πρέσαραν καλά, έκλεισαν τους διαδρόμους, κράτησαν χαμηλά το ρυθμό και μετά το 20′ επιτέθηκαν. Είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Τόρες (32′, 38′) και Κάταϊ (43′), αναγκάζοντας τον Καπίνο σε σωτήριες επεμβάσεις. Επιπλέον, είχαν και καλές στιγμές με τους Τετέ (9′) και Βλαχοδήμο (39′), αλλά δέχθηκαν το γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.

Διαχείριση και… προστασία

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ο Πλατανιάς είχε την κατοχή μπάλας, αλλά πλέον σπάνια απειλούσε (εξαίρεση η άστοχη κεφαλιά του Τόρες στο 65′), την ώρα που ο Παναθηναϊκός φάνηκε να κάνει διαχείριση χώρου, χρόνου και… αποτελέσματος, καθώς η εμφάνισή του παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα.

Οι «πράσινοι» είχαν δύο-τρεις ενέργειες (49′ Πράνιτς, 56′ Κλωναρίδης, 70′ Αμπεϊντ) χωρίς να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Οι αλλαγές του Αναστασίου έγιναν για τη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας (και μία αναγκαστική του Κλωναρίδη), ενώ ο Αναστόπουλος έκανε τις δικές του μετά το 70′, με επιθετικές βλέψεις, για να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μπέλιτς στο 80′, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες με τον Αμπεϊντ στο 82′ και στο 84′, ενώ δευτερόλεπτα πριν ζήτησε πέναλτι σε παρατεταμένο κράτημα του Φαϊσκα στον Καρέλη (δύσκολη φάση, το μαρκάρισμα άρχισε εκτός περιοχής). Ενδιάμεσα, στο 83′, ο Πλατανιάς έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με 2ηκίτρινη ο Βλαχοδήμος (συνέχισε την προσπάθειά του και σούταρε πάνω στον Καπίνο ενώ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ). Τελικά, το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 40′ Αμπεϊντ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 83′ Βλαχοδήμος (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51′ Λαγός, 67′ Τριανταφυλλόπουλος, 90′ Μπεργκ – 10′ Καζναφέρης, 47′ Βλαχοδήμος, 69′ Φαϊσκα, 88′ Σιώπης

Παναθηναϊκός : Καπίνο, Μαρινάκης (68′ Κουτρουμπής), Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Λαγός (57′ Μπαϊράμι), Ζέκα, Πράνιτς, Αμπεϊντ, Κλωναρίδης (73′ Καρέλης), Μπεργκ.

Πλατανιάς : Γεωργαλλίδης, Ινκούμ, Φερνάντες, Φαϊσκα, Αγκιλέρα, Τετέ, Καζναφέρης (78′ Σιώπης), Γουνδουλάκης (85′ Σιαλμάς), Βλαχοδήμος, Κάταϊ (72′ Μπέλιτς), Τόρες.

*sentragoal.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected