Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Άτλας Ζερβοχωρίου 2-1

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής διεξήχθη το Σάββατο 25/1 στο γήπεδο του Αγίου Γεωργίου. Ο Απόλλων πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με αντίπαλο τον Άτλα Ζερβοχωρίου και αναρριχήθηκε στην 11η θέση, ισοβαθμώντας στους 22 με Φίλιππο Μέσης και Άρη Παλαιού Σκυλιτσίου. Η ομάδα του Νίκου Ξανθόπουλου από την άλλη πλευρά, μπαίνει σε περιπέτειες με τους 26 βαθμούς, ωστόσο έχει την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο την επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο τη Νέα Γενεά Νικομήδειας στο γήπεδο του Ζερβοχωρίου.

Οι “πράσινοι” του Σάκη Παπαδίνα, μπροστά σε 100 περίπου φίλους της ομάδας, αγωνίστηκαν με πάθος και δύναμη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε έναν εξαιρετικά βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής, πήραν τη νίκη με 2-1 σημειώνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Την αρχή έκανε μόλις στο 9ο λεπτό ο Πίκος, ο οποίος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο μέσα στη μεγάλη περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Γαϊτανίδη για το 1-0 (προηγήθηκε κεφαλιά πάσα του Τρούπκου στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Απόλλων είχε την ευκαιρία στο 21′ να διπλασιάσει τα τέρματα του, αλλά ο Πίκος σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 29′ ένα μακρινό σουτ του Κώστα Ντέλλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Σίμου. Η δύναμη κυριαρχούσε στις μονομαχίες των παικτών στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που το παιχνίδι διακόπηκε για υπόδειξη φάουλ από τον ρέφερι της αναμέτρησης. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πολλές φορές στον κ. Μελτζανίδη, ζητώντας περισσότερες κίτρινες κάρτες για κάποια μαρκαρίσματα.

Το 1-0 του πρώτου μέρους προμήνυε ένα αμφίρροπο δεύτερο ημίχρονο, όπως και τελικά αποδείχτηκε. Ο Απόλλων κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Καραβασίλη, με τον Νίκο Τσιότσιο να είναι εύστοχος από τα 11 βήματα, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Άτλας όμως απάντησε άμεσα και στο 51′ ο Δαυίδης με ωραία κεφαλιά μείωσε το σκορ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Και ενώ η βροχή ολοένα και δυνάμωνε, το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά και στη…λασπομαχία που ακολούθησε οι φάσεις που σημειώθηκαν ήταν λιγοστές. Η πιο ουσιαστική ήταν το δοκάρι του Σάκη Παπαδίνα στο 70′ που προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Γαϊτανίδη αλλά και ένα ακόμη σουτ του Φωτιάδη για τους φιλοξενούμενους, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σίμου.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης, ο σοβαρός τραυματισμός του Θανάση Λιάτσου, που όπως μας ενημέρωσαν οι ιθύνοντες στην ομάδα είναι κατά πάσα πιθανότητα κάταγμα στο χέρι. Η διοίκηση, μέσω του Imathia Sports News, εύχεται περαστικά στον νεαρό παίκτη και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

Ο Άτλας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τάσου Αλμαλιώτη στο 90+2′, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να σημειώνει στο φύλλο αγώνα πως τον εξύβρισε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Νατσούρα.

Συνθέσεις

Απόλλων Αγίου Γεωργίου : Σίμος, Τρούπκος, Λιάτσος (70′ Καρολίδης), Μιχαηλίδης, Δεβετζίδης, Καρυπίδης(55′ Ορφανίδης),  Πίκος, Σπυριδωνίδης, Τσιότσιος, Παπαδίνας, Τσουλχάι (80′ Πράσσος)

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Καραβασίλης, Πρόιος, Ισλαμίδης, Ντέλλας, Αλμαλιώτης, Δαυίδης (70′ Τζίμος), Κολοκοτρώνης, Κοτσαγκόγκος (80′ Ξανθόπουλος), Σιδηρόπουλος (63′ Δημητρούσης Κ.), Διαμαντίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected