Κατηγορίες

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο – Επιτέλους αλλάζει ο νόμος για τις μεταγραφές Γενάρη!

epo5_610x400Η ΕΠΟ έδωσε στην δημοσιότητα τις τροποποιήσεις στον ΚΑΠ και στον κανονισμό μεταγραφών των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και ανάμεσα στις αλλαγές υπάρχει και μία «βόμβα» στο τοπίο των μεταγραφών.

Συγκεκριμένα από την επόμενη περίοδο, θα επιτρέπονται οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών και τον Ιανουάριο, ακόμα και αν είχαν κάνει μεταγραφή το καλοκαίρι! Μέχρι τώρα ίσχυε το καθεστώς για τους ποδοσφαιριστές που πήγαιναν με μεταγραφή ή ως ελεύθεροι σε μία ομάδα το καλοκαίρι, να ήταν υποχρεωμένοι να μείνουν εκεί για όλη την περίοδο. Αυτό όμως τώρα αλλάζει! Θυμίζουμε ότι πέρυσι υπήρχε μεγάλη πίεση προς την ΕΠΟ καθώς μετά την δημιουργία της ερασιτεχνικής Γ΄ Εθνικής, πήραν πολλοί παίκτες την ερασιτεχνική ιδιότητα το καλοκαίρι και όταν ήθελαν να αποδεσμευτούν από τις ομάδες τους τον Ιανουάριο, αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τον κανονισμό.

Στο άρθρο 19, παράγραφος 2β του ΚΑΠ και στο άρθρο 15 του Κανονισμού μεταγραφών αναφέρονται τα εξής:

«Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται – μετεγγράφονται μόνο σε τρία (3), το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Ιουλίου έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνιστεί, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο σωματεία. Παράβαση της διάταξης αυτής συνιστά αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή».

*grandsport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected