Κατηγορίες
Διάφορα

Απόφαση – σταθμός (;) του Συνήγορου του Πολίτη για τις συντάξεις!

df0ea3f066508c0483b53bafbe4ed083_LΠόρισμα – βόμβα από τον Συνήγορο του Πολίτη – Αναφέρει ότι πρέπει να διορθωθούν οι λάθος κρατήσεις που έγιναν

Σωστές αυξήσεις από… λάθος μειώσεις μπορούν να πάρουν χιλιάδες συνταξιούχοι μετά από την απόφαση – βόμβα του Συνηγόρου του Πολίτη, που δεν τους έφταναν τα χαράτσια και το τσεκούρωμα των αποδοχών τους, πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα σφάλματα της πολιτείας.

Το πόρισμα αναφέρει ότι πρέπει να διορθωθούν οι λάθος κρατήσεις που έγιναν, αφού πιστεύει ότι ο τρόπος υπολογισμού δεν ήταν σωστός. Έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι μπορούν να δουν αύξηση από 25 μέχρι και 546 ευρώ!

Το πόρισμα

Το σκεπτικό του πορίσματος έχει να κάνει με τον τρόπο υπολογισμού της κράτησης 4% υπέρ του κλάδου ασθένειας. Μέχρι σήμερα στον υπολογισμό δεν λαμβάνονται υπόψη οι μειώσεις και ο Συνήγορος θεωρεί αυτή την πρακτική εσφαλμένη και νόμιμα αβάσιμη.

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενώ αρχικά, υπολόγιζε την εισφορά με βάση τις μειωμένες συντάξεις λόγω μνημονίου, μετά ακολούθησε τις πρακτικές του Υπουργείου Εργασίας. Τι είπε στην ουσία το Υπουργειο; Οι κρατήσεις να γίνονται με βάση τις μεικτές συντάξεις του 2009, πριν δηλαδή οι δανειστές επιβάλλουν τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων! Με αυτό τον τρόπο οι κρατήσεις ήταν περισσότερες, που σημαίνει περισσότερα λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία που κατέρρευσαν και λόγω του PSI, αλλά λιγότερα στις τσέπες των πολιτών.

Η απάντηση που δεν έχει έρθει…

Ο Συνήγορος του Πολίτη εχει αποστείλει το πόρισμα στο Υπουργείο Εργασίας με το οποίο ζητά επί της ουσίας να γίνει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των κρατήσεων. Επειδή όμως, η αλλαγή θα φέρει αυξήσεις, το Υπουργείο κρατά το αίτημα στα συρτάρια του από τον Αύγουστο του 2013!

Εδώ που τα λέμε, η τρόικα ζητά και νέες μειώσεις.. Που να άκουγε για αυξήσεις;

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected