BET

Betarades.gr – Δυνατά με Καραγκαντί και Άστρα, Χ ημίχρονο ο Ατρόμητος

seragievo_Atromitos_caruselΜετά το 0-0 του Παναθηναϊκού στη Λιέγη επί της Σταντάρ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League, σήμερα το ενδιαφέρουν το φίλαθλου κοινού στρέφεται στις μάχες του Europa League. Ο Ατρόμητος δοκιμάζεται στη Βοσνία κόντρα στη Σεράγιεβο στις 21.30, ενώ την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης αγωνίζεται στη Γερμανία κόντρα στη Μάιντς. Το πρόγραμμα αγώνων εκτός από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League περιλαμβάνει και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 μεταξύ Πορτογαλίας και Γερμανίας.

Στήριγμα ο Άσσος της Καραγκαντί

Αρχίζουμε τα σημερινά προγνωστικά Europa League με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Σαχτάρ Καραγκαντί κόντρα στη Χάιντουκ σε απόδοση 1.96. Η Σαχτιόρ Καραγκάντι απέκλεισε στο 2ο προκριματικό γύρο του Europa League την Άτλαντας με συνολικό σκορ 3-0 (0-0 εκτός και 3-0 εντός έδρας). Για δεύτερη σερί σεζόν η Σαχτιόρ Καραγκαντί στοχεύει να δώσει το «παρών» στους ομίλους του Europa League.

Έχοντας ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της από τον 1ο προκριματικό γύρο η ομάδα του Καζακστάν απέκλεισε τις Σιράκ Γκιουμρί (με συνολικό σκορ 6-1) και Άτλαντας (με συνολικό σκορ 3-0) φτάνοντας απέναντι στη Χάιντουκ. Την περασμένη σεζόν βρέθηκε στο 12ο όμιλο του Europa League παρέα με τις Άλκμααρ, ΠΑΟΚ και Μακάμπι Χάιφα, καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση αυτού. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο 51χρονος Ρώσος προπονητής της Σαχτιόρ Καραγκάντι είπε: «Μελετήσαμε αρκετά τους αντιπάλους μας. Πρόκειται για μία δυνατή ομάδα με γρήγορους ποδοσφαιριστές. Ο αγώνας θα είναι ενδιαφέρον και ανταγωνιστικός». Σχετικά με το γεγονός πως η Χάιντουκ συμπεριέλαβε στην αποστολή της για την αναμέτρηση μόλις 15 ποδοσφαιριστές τόνισε: «Αν μας υποτιμούν, κάτι που δεν πιστεύω ότι ισχύει, είναι καλό για εμάς. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν έχοντας ισχυρό κίνητρο». Οι κερκίδες του γηπέδου «Shakhter» αναμένεται να γεμίσουν καθώς πολλοί είναι οι φίλαθλοι που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση κόντρα στους Κροάτες.

Παίρνει τη νίκη και η Άστρα

Το δεύτερο δυνατό σημείο έρχεται από τη Ρουμανία εκεί όπου η Άστρα Πλοϊέστι υποδέχεται τη Σλόβαν Λίμπερετς. Θα πάμε με τον «Άσσο» που παίζεται σε απόδοση 2.05. Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά την εκτός έδρας νίκη της με 2-0 επί της Κονκόρντια, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Ρουμανίας, η Άστρα Πλοϊέστι υποδέχεται τη Σλόβαν Λίμπερετς στην πόλη Γκιουργκίου και όχι τη φυσική της έδρα.

Στο φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι το συγκρότημα του Ντάνιελ Ισάιλα επέλεξε …ελληνικά, καθώς απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή τους Γιάννη Αραμπατζή (30 χρονών/τερματοφύλακας) και Βασίλη Πλιάτσικα (26 χρονών/ανασταλτικός μέσος). Μάλιστα, ο δεύτερος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του συλλόγου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Κονκόρντια ως βασικός (αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης που ολοκληρώθηκε 2-0 υπέρ της Άστρα Πλοϊέστι). «Εκτιμώ το γεγονός πως θα αγωνιστούμε και φέτος στο Europa League. Θα είναι μία πολύ σημαντική αναμέτρηση για εμάς. Δεν θέλω να μας χρίζουν ως φαβορί, η Σλόβαν Λίμπερετς είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από εμάς. Παρόλα αυτά θεωρώ πως έχουμε τις δυνατότητες να προκριθούμε στα πλέι οφ», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο 42χρονος Ρουμάνος προπονητής. Την περασμένη σεζόν, στην πρώτη συμμετοχή της στο Europa League και γενικά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Άστρα Πλοϊέστι απέκλεισε τις Νομζάλε (με συνολικό σκορ 3-0), Ομόνοια (με συνολικό σκορ 3-2) και Τρενσίν (με συνολικό σκορ 5-3) προτού γνωρίσει τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ από τη Μακάμπι Χάιφα με συνολικό σκορ 3-1. Προηγούμενο ματς: Έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Κονκόρντια (2-0) στο πλαίσιο της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Ρουμανίας.

X ημίχρονο ο Ατρόμητος στη Βοσνία

Στη Βοσνία και στη μάχη που δίνει ο Ατρόμητος κόντρα στη Σεράγιεβο επιλέγουμε το Χ ημίχρονο που προσφέρεται σε απόδοση 2.15. Φιλόδοξη και ενθουσιώδης ή άπειρη και “άβγαλτη”; Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Σαράγιεβο αποτελεί αίνιγμα σήμερα για τον Ατρόμητο, που δεν είχε πολλές μέρες να τη μελετήσει. Άλλο πράγμα να ανιχνεύεις δύο ομάδες, άλλο να επικεντρώνεις την προσοχή σου αποκλειστικά σε μία. Αν κρίνουμε πάντως απ’ τις εμφανίσεις των Βόσνιων κόντρα στη Χάουγκεσουντ, οι Περιστεριώτες γνωρίζουν ότι θα είναι ολέθριο σφάλμα να τους υποτιμήσουν. Η ομάδα του Ντζέναν Ούσκουπλιτς πραγματοποίησε δύο εκπληκτικά ματς κόντρα στους Νορβηγούς και κατέκτησε απόλυτα δίκαια την πρόκριση. Στο πρώτο ματς στην έδρα της έχασε απίστευτες ευκαιρίες, έκανε ήρωα τον αντίπαλο γκολκίπερ και στο φινάλε το “πλήρωσε” με εις βάρος της γκολ στο 85′. Έδειξε χαρακτήρα στη Νορβηγία την περασμένη Πέμπτη, προηγήθηκε 2-0 και δεν πτοήθηκε ούτε απ’ τη μείωση σε 2-1 της Χάουγκεσουντ, αλλά ούτε και απ’ την αποβολή του Μπερμπέροβιτς. Έκανε το 3-1 στο 82′ και πήρε πανηγυρική πρόκριση. Πρόκειται για μια νεανική ομάδα, με καλά τρεξίματα και ιδιαίτερα δυνατή από τη μέση και μπροστά. Παίζει με 4-3-3, έχοντας ανάποδο “τρίγωνο” στη μεσαία γραμμή, με τους τεχνίτες Όκιτς και Στόιτσεφ να αποτελούν κινητήριους “μοχλούς”. Πέρυσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, στο παρελθόν έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο, πέντε φορές το κύπελλο, με τελευταίο το περσινό, ενώ έχει και ένα Σούπερ Καπ το 1997.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, ο Ατρόμητος ξεκινά το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι λίγο νωρίτερα. Οι Περιστεριώτες μπαίνουν στο Γιουρόπα Λιγκ απ’ τον δεύτερο προκριματικό γύρο, καθώς πέρυσι τερμάτισαν στην 3η θέση των πλέι οφ, υπερέχοντας στην ισοβαθμία του Αστέρα Τρίπολης. Ήταν η τρίτη σερί παρουσία του Ατρομήτου στη διαδικασία των πλέι οφ, δείγμα της ανόδου και της προόδου που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια.

Δε χωρά αμφιβολία ότι αποτελεί το φαβορί του “ζευγαρώματος” με τη Σαράγιεβο, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολύ πιο ποιοτική ομάδα. Ακόμη και χωρίς τον εξαιρετικό Ουμπίδες (έμεινε στην Ελλάδα), η ομάδα του Γιώργου Παράσχου υπερέχει σε όλους τους τομείς των Βόσνιων, εκτός της ετοιμότητας, αφού οι αντίπαλοι έχουν ήδη δύο επίσημα ματς στα πόδια τους.

Άπαντες στις τάξεις του Ατρομήτου θεωρούν ότι φέτος είναι η χρονιά που θα κατορθώσουν να φτάσουν στους πολυπόθητους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, για τους οποίους τα τελευταία δύο χρόνια τους έφραξαν το δρόμο οι Νιουκάστλ και Αλκμάαρ. “Πιστεύω ότι θα είναι η τυχερή μας και μετά από δύο προσπάθειες που κάναμε με Νιούκαστλ και Άλκμααρ θα πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η είσοδος στους ομίλους. Φέτος ξεκινάμε ένα γύρο νωρίτερα και θεωρώ ότι αν περάσουμε το εμπόδιο του Σαράγεβο θα είμαστε πιο έτοιμοι για τη φάση των πλέι οφ”, επεσήμανε ο έμπειρος Νίκος Λαζαρίδης. Δε διαφοροποιήθηκε σχεδόν καθόλου το ρόστερ σε σχέση με πέρυσι, η μοναδική αποχώρηση που ίσως να αποδειχθεί σημαντική αυτή του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Επέστρεψε ο εξαιρετικός τεχνίτης Ανδρέας Τάτος, ο οποίος όμως είναι ανέτοιμος και θα ξεκινήσει απ’ τον πάγκο.

Βγάζει πάλι G/G ο Αστέρας

Στον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στη Μάιντς θα πάμε με το Goal/Goal σε απόδοση 2.20. Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι Αρκάδες «έβγαλαν» G/G και στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις με τη Ροβανιέμι και γενικά δείχνουν παρότι δέχονται εύκολα γκολ, να μπορούν να αντιδράσουν. Σ’ ένα εντελώς διαφορετικό “ζευγάρωμα” απ’ ότι αυτό με τη Ροβανιέμι, ο Αστέρας Τρίπολης μπαίνει στο γήπεδο χωρίς άγχος και πίεση για το αποτέλεσμα. Κόντρα στη γερμανική Μάιντς, κανείς δε θα κατηγορήσει τους Αρκάδες αν αποκλειστούν, άπαντες όμως θα τους αποθεώσουν αν κατορθώσουν να κάνουν το θαύμα. Για να είμαστε ρεαλιστές όμως, η ελληνική ομάδα χρειάζεται να κάνει την υπέρβαση.

maintz-asteras_carusel

Πήγε να… αυτοκτονήσει κόντρα στη Ροβανιέμι ο Αστέρας Τρίπολης στον προηγούμενο γύρο, καθώς απώλεσε προβάδισμα δύο τερμάτων, παίζοντας μάλιστα με παίκτη παραπάνω απ’ το ημίχρονο. Αγχώθηκε, πιέστηκε, αλλά τελικά σκόραρε άλλες δύο φορές, πήρε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του και τη δεύτερη πρόκριση του. Δεν έχει προκριθεί ποτέ σε δεύτερη σερί φάση ο Αστέρας.

Αν υπάρχει ένα πλεονέκτημα εις βάρος της Μάιντς για τους Αρκάδες, αυτό είναι η ετοιμότητα τους. Ξεκίνησαν προετοιμασία πιο νωρίς, μετρούν ήδη δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους και πολλές περισσότερες προπονήσεις, στοιχεία που ενδεχομένως να παίξουν το ρόλο τους. «Ήρθαμε εδώ με φιλοδοξία. Η Μάιντς έιναι οργανωμένη, σε υψηλό επίπεδο και για όλους μας είναι ένα στοίχημα. Τα δύο παιχνίδια με τη Ροβανιέμι είναι παιχνίδια που μας κάνουν πιο έτοιμους. Τα επίσημα παιχνίδια σε ωριμάζουν. Η Μάιντς έπαιξε πολλά φιλικά και είχε περισσότερο χρόνο. Εμείς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την προετοιμασία μας. Τώρα προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο. Θεωρητικά η Μάιντς είναι η καλύτερη ομάδα που έχει παίξει ο Αστέρας στην Ευρώπη μέχρι σήμερα», επεσήμανε ο Στάικος Βεργέτης. Τεράστιο το πλήγμα με τον απόντα Φερνάντο Ουσέρο, τον μοναδικό παίκτη του Αστέρα που έχει αγωνιστεί σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς της ιστορίας του! «Τα προβλήματα που έχουμε υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να παρουσιάσουμε λύσεις και ανταγωνιστική ομάδα», σημείωσε ο Βεργέτης, που ετοιμάζει τον Μουνάφο για τη μεσαία γραμμή και τον Ντε Μπλάσις για την κορυφή της επίθεσης αντί του επίσης τραυματία Μπαράλες.

Κρατάνε οι Σλοβάκοι κόντρα στη Χαλ

Συνεχίζουμε με τον αγώνα Τρέντσιν – Χαλ όπου θα πάμε με την έκπληξη και το 1Χ που πληρώνει απόδοση 1.95. Νόμιζε ότι είχε περάσει απ’ το πρώτο παιχνίδι μετά το 4-0 στην έδρα της κόντρα στη Βοϊβοβτίνα και το έργο της αποδείχθηκε πολύ δύσκολο στη Σερβία όπου ηττήθηκε με 3-0, όμως έστω και έτσι κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή είναι η μόλις δεύτερη χρονιά της στην Ευρώπη μετά την περσινή όπου απέκλεισε την Γκέτεμποργκ και αποκλείστηκε στη συνέχεια στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ απ’ την Άστρα Γιουργκιου.

Στη μεταγραφική περίοδο απέκτησε τον μέσο Κούμπικ ως ελεύθερο απ’ τον Εργοτέλη, ενώ επέστρεψαν από δανεισμούς οι μέσοι Λόμποτκα (Άγιαξ Β) και Μάζαν (Ζλάτε Μόραβτσε). Αντίθετα αποχώρησε ο μέσος Μπάεζ (Σλάβια Πράγας) και ο επιθετικός Φαν Κέσελ (Άγιαξ Β). Το πρωτάθλημα Σλοβακίας βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά από δύο αγωνιστικές είναι στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς, έναν πίσω απ’ τη Ζίλινα που έχει παιχνίδι περισσότερο.

Δε χάνει η Σακίρ κόντρα στη Νέφτσι

Κλείνουμε με το Χ2 της Σακίρ κόντρα στη Νέφτσι Μπακού σε απόδοση 2.35. Σε μία από τις μέχρι τώρα μεγαλύτερες εκπλήξεις στο Europa League πρωταγωνίστησε την περασμένη βδομάδα η Σακίρ. Οι Γεωργιανοί του 56χρονου, Σόσο Προύιτζε, κατάφεραν να «πετάξουν» εκτός Ευρώπης τη Μπούρσασπορ μέσω της διαδικασίας των πέναλτι με 4-1 (0-0 και οι δύο αναμετρήσεις των ομάδων). Όλα αυτά μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρά το γεγονός πως μετράει 76 χρόνια ιστορίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ένα περισσότερο από τη σημερινή αντίπαλό της. Την περασμένη σεζόν η Σακίρ προκρίθηκε σε βάρος της Βαντούζ με συνολικό σκορ 1-1 (0-0 εντός και 1-1 εκτός έδρας) στο 1ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ στον επόμενο γνώρισε τον αποκλεισμό από την Τουν με συνολικό σκορ 5-1 (1-3 εντός και 0-2 εκτός έδρας). Αξίζει να αναφέρουμε πως και τις δύο φορές κέρδισε την έξοδό της στα προκριματικά του Europa League ως φιναλίστ στο Κύπελλο Γεωργίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected