Κατηγορίες
BET

Betarades.gr – Νίκη για Παναθηναϊκό, κρατάει η Ντέμπρετσεν

pao2Μεγάλη βραδιά σήμερα για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο καθώς η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τα παίζει όλα για όλα από την αρχή της σεζόν για να εξασφαλίσει αρχικά την παρουσία της στους ομίλους του Europa League αλλά και να συνεχίσει να ονειρεύεται το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Αντίπαλός της η Σταντάρ Λιέγης που ήρθε στην Αθήνα για να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε να πετύχει στο Βέλγιο, να σκοράρει. Το 0-0 της Λιέγης χρίζει φαβορί το «τριφύλλι» που όμως πρέπει και σήμερα να παρουσιαστεί σοβαρό και διαβασμένο ειδικά στην άμυνα και λίγο πιο τυχερό στην επίθεση, ώστε να πάρει την πρόκριση. Κατά τα άλλα το σημερινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα 3 αναμετρήσεις για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και παιχνίδια για το Τσάλεντς Καπ Σκωτίας και τη Β’ Βραζιλίας.

Νίκη και πρόκριση για το «τριφύλλι»

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» του Παναθηναϊκού κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης σε απόδοση 2.05. Φόρεσε μόνο το… παντελόνι απ’ το ευρωπαϊκό του κοστούμι ο Παναθηναϊκός την περασμένη εβδομάδα στη Λιέγη. Ήταν αρκετό όμως για να του προσφέρει το 0-0 κόντρα στη Σταντάρ και παράλληλα το προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το “ζευγάρι” παραμένει «ανοιχτό», ωστόσο έπειτα απ’ το ματς της περασμένης εβδομάδας, είναι ξεκάθαρο ποιος έχει το πάνω χέρι.

Πιο «ομάδα» το «τριφύλλι», δεν κέρδισε τους Βέλγους στο «Maurice Dufrasne» μόνο εξαιτίας της χρονικής περιόδου και της λογικής ανετοιμότητας που τη συνοδεύει. Ο έτοιμος Παναθηναϊκός δε θα είχε κανένα πρόβλημα εναντίον αυτής της Σταντάρ Λιέγης, που αν εξαιρεθούν ορισμένες εξάρσεις, δεν έδειξε να έχει ούτε το ειδικό βάρος, αλλά ούτε και την ποιότητα να απειλήσει.

Όταν σοβαρεύτηκαν οι πράσινοι, φανέρωσαν την ανωτερότητα τους, έκαναν το παιχνίδι τους και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα είχαν φύγει με το διπλό απ’ τη Λιέγη. «Έπρεπε να κερδίσουμε», είπε ο Γιάννης Αναστασίου, γνωρίζοντας ότι το 0-0 είναι ένα ιδιαίτερα πονηρό σκορ ενόψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός απαγορεύται να δεχτεί γκολ σήμερα, καθώς θα κληθεί να διαχειριστεί δυσάρεστες καταστάσεις. «Είναι αρκετά δύσκολο το παιχνίδι αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουνε. Αν τα κάνουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Σε αυτό το επίπεδο στόχος είναι να μην δεχθείς γκολ αλλά δεν σημαίνει πως θα παίξεις αμυντικά. Υπάρχει και η επιθετική άμυνα», εξήγησε ο Έλληνας κόουτς, που επεσήμανε ότι ο Πέτριτς είναι έτοιμος να αγωνιστεί. «Sold out» απ’ τον κόσμο του “τριφυλλιού”, που επιστρέφει στη Λεωφόρο για ευρωπαϊκό παιχνίδι έπειτα από αρκετά χρόνια. Μεγάλη “ανάσα” έρχεται για τους πράσινους αν καταφέρουν να προκριθούν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (εξασφαλίζουν την παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ), καθώς τα συνολικά έσοδα πρόκειται να φτάσουν τα 5 εκ. ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο φυσικά αν προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Κρατάει η Ντεμπρετσέν

Από τον αγώνα Μπάτε Μπορίσοφ – Ντεμπρετσέν επιλέγουμε το Χ2 σε απόδοση 2.25. Στο πρώτο ματς οι Ούγγροι επιβλήθηκαν με 1-0 στην έδρα τους. Ο κωδικός… εκδίκηση έχει μπει για τα καλά σε εφαρμογή, δύο χρόνια μετά τον αποκλεισμό των Ούγγρων από την αποψινή τους αντίπαλο, ξανά για τον 3ο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς να κάνει τη σούπερ εμφάνιση, η ομάδα του Κοντάς κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να πανηγυρίσει μία δίκαιη νίκη την προηγούμενη εμφάνιση.

Με πολύ μεγάλη προσήλωση στα αμυντικά της καθήκοντα, η Ντέμπρετσεν θα μπορούσε να είχε βάλει ακόμα ισχυρότερες βάσεις για την πρόκρισή της στα πλέι οφ, η οποία και θα της εξασφαλίσει τουλάχιστον την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Είχε εξάλλου την ευκαιρία για ένα γκολ ακόμα στο φινάλε του ματς, δεν τις εκμεταλλεύτηκε, αλλά και πάλι το 1-0 την κάνει φαβορί για την πρόκριση. Ομάδα που βασίζεται στην αγωνιστική της πειθαρχία, υστερεί μεν σε ποιότητα της Μπάτε, αλλά είναι πολύ καλή τακτικά και επικίνδυνη στις κόντρες, τις οποίες και θέλει να εκμεταλλευτεί απόψε. Στο πρωτάθλημα πάντως αγνοεί ακόμα τη νίκη μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, αφού μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας στην Νιρεγκιάζα, έχασε από την ΜΤΚ εκτός έδρας με 1-0, ξεκουράζοντας όμως και αρκετούς παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Κοντάς είχε μόνο τον φορ Γουάλας στο αρχικό σχήμα σε σχέση με όσους είχαν ξεκινήσει κόντρα στην Μπάτε!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected