Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – Η πρόκριση περνά από την…καυτή Λεωφόρο!

e011fcf78d4b16813a8bfaa0e5f94235_LΟ Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Σταντάρ Λιέγης (21:00, Onsports/OTE TV) και θέλει νίκη για να προκριθεί στα play off του Champions League μετά από δυο χρόνια απουσίας από τα αστέρια.

Μετά από 2357 ημέρες, η Λεωφόρος ανοίγει τις πύλες της για ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν τη Σταντάρ Λιέγης στον επαναληπτικό του 0-0 από το «Μορίς Ντουφράνς» για τον Γ’ προκριματικό του Champions League και θέλουν να επιστρέψουν στις… glory days. Στόχος του «τριφυλλιού» είναι να επικρατήσει των Βέλγων και να περάσει στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από τα οποία απουσίασε την τελευταία διετία. Οι «πράσινοι» θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους, έχουν ολοκληρώσει με προβλήματα την προετοιμασία τους αλλά πιστεύουν στην πρόκριση και θα δώσουν τα πάντα για να την πετύχουν.

Έτοιμος για πρόκριση

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Γιάννη Αναστασίου, με τον Μλάντεν Πέτριτς να είναι έτοιμος αλλά όχι βέβαιο πως θα παίξει από την αρχή και τον Τάσο Λαγό να έχει χάσει την τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού λόγω διάτασης στους κοιλιακούς. Ο τεχνικός των «πράσινων», ωστόσο, είδε τον Νταβίντ Μέντες να παίρνει κανονικά μέρος στο πρόγραμμα της Δευτέρας (04/08) και να του… λύνει κατά κάποιο τρόπο τα χέρια σε ότι αφορά τη μεσαία γραμμή. Ο κόουτς των «πράσινων» αναμένεται να έχει παρόμοια τακτική με αυτή του πρώτου αγώνα για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, στο «Μορίς Ντουφράνς» της Λιέγης.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Κοτσόλης. Στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά θα πάρουν θέσεις οι Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής και Τριανταφυλλόπουλος. Στη μεσαία γραμμή, θα πάρει θέση ο Μέντες, με τους Πράνιτς και Ζέκα σε ρόλους εσωτερικών μέσων και τον Ατζαγκούν πιο μπροστά από τους τρεις τους. Αν ο Πέτριτς είναι 100% έτοιμος, θα πάρει θέση στο πλευρό του Μάρκους Μπεργκ. Σε διαφορετική περίπτωση, τη θέση του Κροάτη θα πάρει ο Νίκος Καρέλης.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Ζέκα, Μέντες, Λαγός, Δώνης, Ντίνας, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Κλωναρίδης, Καρέλης και Μπούι

Εκπλήξεις από Λουζόν

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έχει να αντιμετωπίσει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, αφού στο Βέλγιο έμειναν οι Μαρκέ και Μίλετς λόγω ασθένειας. Η Σταντάρ δεν έχει πλέον στις τάξεις της τον Εζέκιελ που ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα του Κατάρ, η οποία τον απέκτησε, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν αργά το βράδυ της Δευτέρας (04/08) οι Βέλγοι, δεν αποκλείεται ο Γκάι Λουζόν να έχει στην αρχική του ενδεκάδα τον Τόνι Γουάτ, παρά το γεγονός ότι ο τεχνικός της Σταντάρ επιμένει ότι ο Σκοτσέζος δεν μπορεί να αγωνιστεί από την αρχή.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως ο Καβασίμα θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Βαν Ντάμε, Αρσλάναγκιτς, Τεϊξέιρα και Σταμ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Μποκού και Σιμάν, με τους Μπιά και Καρσελά στις πτέρυγες, ενώ στην επιθετική γραμμή θα αγωνιστούν οι Ντε Καμάργκο και Γουάτ.

Η αποστολή της Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Τουράμ, Ουμπέρ, Σταμ, Τειξέϊρα, Σίμαν, Αρσλάναγκιτς, Μ’Μαέ, Βαν Ντάμε, Λουμανζά, Γιασάρ, Μιλόσεβιτς Καρσελά, Μπία, Μ’Ποκού, Αντάρεβιτς, Μ’Μπομπό, Γουάτ και Ντε Καμάργκο

«Καυτή» Λεωφόρος, αγγλική «σφυρίχτρα»

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μάικ Όλιβερ. Ο εν λόγω ρέφερι είναι 29 ετών, ωστόσο, θεωρείται πολύ ταλαντούχος και έχει επιλεγεί να διευθύνει το Community Shield στο «Γουέμπλεϊ» στις 11 Αυγούστου, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ! Βοηθοί του Άγγλου ρέφερι, θα είναι οι συμπατριώτες του Μάικλ Μαλέρκι και Στιούαρτ Μπαρτ. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο, επίσης Άγγλος, Λι Μέισον.

Από εκεί και πέρα, το έξτρα… όπλο του Παναθηναϊκού θα είναι ο κόσμος του. Η ανανεωμένη, τουλάχιστον στον εσωτερικό χώρο, Λεωφόρος αναμένεται να είναι κατάμεστη και «καυτή». Οι «πράσινοι» θα έχουν τη συμπαράσταση 15.000 οπαδών τους, αφού τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ κι αρκετές ημέρες. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περιμένουν να ζήσουν ξανά ένα λαμπερό ευρωπαϊκό βράδυ, όπως αυτά στις αρχές της περασμένης δεκαετίες, για να αρχίσουν να γράφονται ξανά «χρυσές» σελίδες στην «πράσινη» ιστορία.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected