Διάφορα

Υπόθεση “στημένα” – Τα ευρήματα του υπερκοριού και οι καταθέσεις

Judge-and-JuryΗ διαδικασία, η οποία θα διαρκέσει πιθανότατα μέχρι τις 26 Αυγούστου, περιλαμβάνει καταθέσεις ανωμοτί όσων εμπλέκονται στις άνωθεν πράξεις, που έχει καταγράψει ο υπερκοριός της ΕΥΠ, καθώς και γι’ αυτές που έχουν καταγγελθεί από άλλους μάρτυρες.

Αρχικά θα καταθέσουν ένας πρόεδρος ΠΑΕ, τρεις παράγοντες και ένα στέλεχος της ΕΠΟ, δύο πρώην μέλη της ΚΕΔ και τρεις διαιτητές. Παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει φυσική παρουσία των εμπλεκόμενων στην Εισαγγελία Αθηνών ή θα σταλούν υπομνήματα, μέσω των νομικών τους εκπροσώπων.

Εν συνεχεία κι αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις, ο Εισαγγελέας θα κρίνει αν και σε ποιους θα ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 8 Ιουλίου 2014, όταν ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, αιτήθηκε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να χρησιμοποιήσει τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ώστε να συσχετίσει όλες τις υποθέσεις και να αποδείξει με την έρευνά του ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που δρα με παράνομους τρόπους.

Οι χρονικές “ρίζες” της έρευνας χρονολογούνται στο 2012 και αφορούν αδικήματα όπως: σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά και άλλες κακουργηματικές πράξεις, όπως ο εκβιασμός και η απόπειρα ανθρωποκτονίας.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected