Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας - Μικτές Ημαθίας

Σχολή Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κουλούρας – Η πρόταση προς την ΕΠΣ Ημαθίας

10660337_1542812139268382_1836231459223461307_n

διαβάζουμε στη σελίδα της Σχολής Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ Κουλούρας στο facebook

«Σήμερα γίνεται η προπόνηση των επιλεγμένων ποδοσφαιριστών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας, όπως κάθε Δευτέρα ως είθισται. 

Είναι δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί, 30 στον αριθμό και από τους καλύτερους ελπιδοφόρους, όταν θα αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις τους στα Ενωσιακά Πρωταθλήματα κάθε Τετάρτη, θα στερούνται και θα απέχουν από σημαντικές προπονήσεις στις ομάδες τους. Προπονήσεις που έχουν σχέση με την εξέλιξη τους σε επίπεδο τεχνικής, τακτικής και φυσικής κατάστασης.

Για το λόγο αυτό, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας μας με την ΕΠΣΗ και με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό και την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, οι τεχνικοί υπεύθυνοι της Σχολής Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κουλούρας Νίκος Καρύδας και Μανώλης Γιοβανόπουλος, σε συνάντηση με τον Ενωσιακό προπονητή Αντώνη Λυμούση, πρότειναν τη μεταβολή της προπόνησης από Δευτέρα, όπως γινότανε χρόνια τώρα, σε Τρίτη. 

Οι λόγοι της παρέμβασης μας βασίζονται στο παρακάτω σκεπτικό:

1. Είναι γνωστό ότι οι επιλεγέντες ποδοσφαιριστές, συμμετέχουν στις επίσημες υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, κάθε Σάββατο ή Κυριακή. 

2. Το περιεχόμενο της προπόνησης στο πλαίσιο της Ένωσης έχει σκοπό να βελτιώσει τους ποδοσφαιριστές μόνο σε τακτικό επίπεδο και συμφωνούμε απόλυτα. 

3. Στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό, η προπόνηση της Δευτέρας και της Τρίτης σκοπό έχει να βελτιώσει τα επίπεδα των φυσικών ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών, σε μια πολύ κρίσιμη ηλικία. 

10417498_1542812145935048_2463551503494368022_n

4. Όταν όμως η προπόνηση της Ένωσης γίνεται κάθε Δευτέρα, οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, μπαίνουν στην εξής λάθος διαδικασία. Τη Δευτέρα τακτική, την Τρίτη προετοιμασία για τον αγώνα (όταν προβλέπεται στις ομάδες τους) και την Τετάρτη αγώνα. Αυτό σημαίνει καμία παρέμβαση σε επίπεδα φυσικής κατάστασης και «χάσιμο» τριών κρίσιμων προπονητικών ημερών.

Ας υποθέσουμε όμως, ότι την Τρίτη, επιστρέφοντας στις ομάδες τους, μετά την Δευτεριάτικη προπόνηση της Ένωσης, οι ποδοσφαιριστές υποβάλλονται στο συνηθισμένο πλάνο της ομάδας και χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για τις υποχρεώσεις του Ενωσιακού παιχνιδιού της επόμενης ημέρας. Τότε οι παίκτες μπαίνουν σε διαδικασία κόπωσης την παραμονή του αγώνα, που μπορεί να επιδράσει αρνητικά την απόδοση τους και να δημιουργήσει πλήθος ερωτηματικών, ακόμη και αμφισβήτησης του ταλέντου τους, αφού το προβλεπόμενο είναι η διακύμανση στην απόδοση τους.

5. Από την πλευρά μας, εμείς προτείνουμε τη Δευτέρα οι επιλεχθέντες ποδοσφαιριστές να προπονούνται με τις ομάδες τους, με οποιοδήποτε στόχο και περιεχόμενο στην προπόνηση τους και την Τρίτη να προπονούνται με την Ένωση με βασικό περιεχόμενο την τακτική της ομάδας. 

Μ αυτόν τον τρόπο, ακόμη και να προκληθεί κούραση από την προπόνηση της Δευτέρας, υπάρχει ένα 36ωρο – 48ωρο πριν τον αγώνα που μπορεί ο ποδοσφαιριστής να επανέλθει.

Αλλά και σε επίπεδο τακτικής, οι πληροφορίες που ο Ενωσιακός προπονητής θα παράσχει την παραμονή του αγώνα τους, είναι πιο εύκολο να εμπεδωθούν από τους ποδοσφαιριστές.

Για όλα τα παραπάνω, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους υπεύθυνους της Ένωσης Ημαθίας να επανακαθορίσουν τον προπονητικό σχεδιασμό των νεαρών ποδοσφαιριστών, γιατί για εμάς ο ποδοσφαιρικός χρυσός στην περιοχή μας είναι αδιαμφισβήτητος, αλλά χρειάζεται και κατεργασία».

error: Protected