Κατηγορίες
Basket

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – “Περίπατος” Ιτούδη κόντρα στο Παναθηναϊκό

c99d2903f710909a027c38628e8cd970_LΟ Παναθηναϊκός στον τελικό του «Gomelsky Cup» ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με  75-46, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να μην έχει στη διάθεσή του, τους Τζειμς Γκιστ και Αντώνη Φώτση

Φιλικά τέλος για τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να επιστρέφουν αύριο στην Ελλάδα και να μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για την μεγάλη αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Στον τελικό του «Gomelsky Cup» ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ με 75-46 , ενώ αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τους Τζειμς Γκιστ και Αντώνη Φώτση, ενώ ο Ντούσκο Ιβάνβοιτς δεν υπολόγιζε επίσης και στους Μαυροκεφαλίδη, Νέλσον και Μποχωρίδη. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δοκίμασε αρκετά πράγματα εν όψει της συνέχειας, ενώ έδωσε αρκετές ευκαιρίες και στους μικρούς της ομάδας.

Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης, μιας και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ήταν αναγκασμένος να «βγάλει» το παιχνίδι χωρίς τεσσάρι. Έτσι στην πεντάδα του Παναθηναϊκού βρέθηκαν οι Διαμαντίδης, Παππάς, Σλότερα, Χαραλαμπόπουλος και Μπατίστα, αλλά λίγο αργότερα ο Μαυροβούνιος τεχνικός έπρεπε να βρει… λύσεις για να καλύψει τις πολλές απουσίες.

Στα πρώτα δύο λεπτά η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε με 8-2, αλλά ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα άρχισε να βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Σλότερ και Παππάς προσπαθούσαν να «ανοίξουν» το γήπεδο, με τον Αμερικανό γκαρντ να ισοφαρίζει σε 8-8 στο 5’, αλλά ο Τζάκσον απάντησε άμεσα με σουτ τριών πόντων και έκανε το 11-8. Στη συνέχεια οι διαιτητές ξεκίνησαν τα… δικά τους με αποτέλεσμα ο Διαμαντίδης να χρεωθεί με τεχνική ποινή και οι Ρώσοι να ξεφύγουν με 15-8 ύστερα από καλάθι του Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο Ιβάνοβιτς μετά τα δύο γρήγορα φάουλ του Χαραλαμπόπουλου πέρασε στο «4» τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς ο οποίος στην επίθεση άνοιγε την ρακέτα της ΤΣΣΚΑ, αλλά στην άμυνα αντιμετώπιζε προβλήματα. Οι Ρώσοι βρήκαν ξεμαρκάριστα σουτ, έπειτα από κακές περιστροφές στην άμυνα του Παναθηναϊκού με τον Φριτζόν να «γράφει» το 22-12 που ήταν το σκορ δεκαλέπτου.

Έμεινε από δυνάμεις

Ανάλογη και η συνέχεια του πρώτου μέρους με τον Παναθηναϊκό όμως να… ρίχνει ρυθμούς, μιας και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν είχε λύσεις μέσα στην ρακέτα. Ο Γιάνκοβιτς επιθετικά ήταν ότι καλύτερο για την ομάδα του, αλλά η ομάδα της Μόσχας άνοιγε συνεχώς την διαφορά και με τρίποντο του Μαρκοϊσβίλι το σκορ έγινε 30-18 στο 14’. Ο Διαμαντάκος που είχε περάσει στη θέση του Μπατίστα έδωσε ανάσες και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους το σκορ έγινε 34-24. Η συνέχεια ανήκει στην ΤΣΣΚΑ η οποία με τους Καούν και Τζάκσον να βρίσκουν τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού «εκτίναξαν» το σκορ στους 15 πόντους διαφορά, 41-26. Στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου, όμως, ο Μπλουμς με μεγάλο τρίποντο από τα 8 μέτρα έκανε το 41-29.

Ξύλο και χαμένα ριμπάουντ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… φουριόζος στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και με… εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά και με πολύ ωραίες ατομικές προσπάθειες του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς το σκορ έγινε 41-35 με τον Δημήτρη Ιτούδη να μην χάνει χρόνο και να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απάντησε άμεσα στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού και με δύο φάσεις όπου οι «πράσινοι» ολιγώρησαν χαρακτηριστικά στην άμυνά τους, πήγε τη διαφορά και πάλι στους 10 πόντους, 45-35, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να καλεί με τη σειρά του τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός έδινε τη «μάχη» του για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, παρά τα πολλά προβλήματα, αλλά οι διαιτητές είχαν κλείσει τα μάτια τους στο… ξύλο που έτρωγε ασταμάτητα ο Εστέμπαν Μπατίστα σε άμυνα και επίθεση. Μελανό σημείο στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» τα ριμπάουντ, ένα στοιχείο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο 52-40 του τρίτου δεκαλέπτου.

Δοκιμές και ευκαιρίες για τους νέους

Σε αντίθεση με το τρίτο δεκάλεπτο, στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ νωθρά με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να «τρέξουν» σερί 5-0 και να φτάσουν τη διαφορά στους 17 πόντους, 57-40. Και σαν να μην έφτανε αυτό, για τον Παναθηναϊκό, στο 34’ ο Νίκολς με νέο τρίποντο έκανε το 60-40 και έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στους 20 πόντους. Πέντε λεπτά και δέκα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός βρήκε τον δρόμο για το καλάθι, με τον Χαραλαμπόπουλο να καρφώνει και να κάνει το 62-42. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων δέκα λεπτών είχε στο παρκέ τους Κόνιαρη, Παππά, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο, με το 75-46 να είναι το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 22-12, 41-29, 52-40, 75-46

ΤΣΣΚΑ: Αστάπκοβιτς 8, Τεόντοσιτς 8(1), Φριτζόν 8(2), Νίκολς 6(2), Τζάκσον 7, Μαρκοϊσβίλι 10(1), Κορόμπκοφ 8, Ζοζούλιν, Στρέμπκοφ 3(1), Βοροντσέβιτς 2, Κάουν 9, Χάινς 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαραλαμπόπουλος 4, Σλότερ 5, Γιάνκοβιτς 11(2), Μπλουμς 3(1), Παππάς 11(2), Διαμαντίδης 5(1), Μπατίστα 3(11ριμπ.), Διαμαντάκος 4, Κόνιαρης.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected