Super League 1

Super League – Νίκη μετά από 49 χρόνια!

9baa7b84ec592ee5bcb44b41c26bb007_LΤο γκολ του Ροτζέριο χάρισε στους «νεοφώτιστους» το πρώτο τους τρίποντο στη «μεγάλη» κατηγορία ύστερα από 49 χρόνια

Χρειάστηκε να περιμένει 6 αγώνες στο πρωτάθλημα της Super League προκειμένου να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου τρίποντου η Νίκη Βόλου που επικράτησε 1-0 του Πανθρακικού στο Πανθεσσαλικό για την 7η αγωνιστική. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Ροτζέριο που πέτυχε το μοναδικό τέρμα με ωραίο σουτ στο 23’.

Επιτέλους προβάδισμα

Οι 5 ήττες σε ισάριθμα ματς στην αρχή του πρωταθλήματος που προκάλεσαν την απομάκρυνση του Βίλιαν Βλουτ είχαν φέρει τη Νίκη Βόλου σε οριακή θέση. Οι «νεοφώτιστοι» με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα πλέον στον πάγκο τους αναζητούσαν την πρώτη τους νίκη προκειμένου να «ξεκολλήσουν» από το μηδέν και να πάρουν την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

Παρόλο που το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό δεν είχε αρκετές καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες, ο Ροτζέριο φρόντισε με την «έμπνευσή» του στο 23’ να ανοίξει το σκορ δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που η Νίκη έπαιρνε «κεφάλι» στο σκορ σε ματς της τρέχουσας σεζόν. Από κει και πέρα ο Πανθρακικός δεν έδειξε απειλητικός με τους παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα να κρατάνε τους κινδύνους μακριά από τα καρέ του Ταΐρη με ευκολία, με το 1-0 να μένει ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Άντεξε και πανηγύρισε η Νίκη

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Άκη Μάντζιου πίεσαν προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Οι γηπεδούχοι είχαν δώσει χώρο και περίμεναν πίσω από τη σέντρα ψάχνοντας κυρίως τις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, παρόλο που έφταναν με ευκολία έξω από την περιοχή του Ταΐρη, υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Ίγκορ οι φιλοξενούμενοι είχαν πάνω από 10 τελικές προσπάθειες αλλά καμία εξ αυτών δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον πορτιέρο των Θεσσαλών. Έτσι, χωρίς πολλές «συγκινήσεις» κύλησε το δεύτερο 45λεπτο με τους παίκτες του Τζαναβάρα να διαχειρίζονται ικανοποιητικά το προβάδισμα χωρίς να δείχνουν παράλληλα διάθεση να ρισκάρουν. Το 1-0 λοιπόν έμεινε ως το σφύριγμα της λήξης με τους «νεοφώτιστους» να πανηγυρίζουν την κατάκτηση των πρώτων τους τριών βαθμών.

Κορυφαίος του αγώνα

Το γκολ που σημείωσε στο 23’ ήταν το μοναδικό της αναμέτρησης, έκρινε τον αγώνα και συνάμα χάρισε στη Νίκη Βόλου τους πρώτους της βαθμούς στη «μεγάλη» κατηγορία. Ο λόγος φυσικά για τον Ροτζέριο Μάρτινς που δικαίως αναδεικνύεται σε κορυφαίο του ματς.

Νίκη Βόλου : Ταΐρης, Μαρινάκης, Τσουκάνης, Καρασαλίδης, Ίβενς, Λάουκ ς(55′ Μαχλελής), Μουζακίτης (73′ Αργύρης), Κοτσαρίδης (62′ Κυζιρίδης), Σταμπολζίεφ, Ροτζέριο, Τζιώρας

Πανθρακικός : Πασχαλάκης, Εμπό, Σερφά, Μπαϊκαρά, Λαδάκης, Ποτουρίδης (46′ Ντινγκινί), Ιγκόρ, Γκιγέρμο, Ζδράβος (75′ Κάσες), Χρήστου, Χασομέρης (46′ Τζάνης)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected