Κατηγορίες
Football League

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης (2-1) Με Μάνταλο από τα 11 βήματα!

1158557Στο πρώτο δύσκολο τεστ της κατηγορίας, η ΑΕΚ πήρε αυτό που ήθελε (δηλαδή τη νίκη) απέναντι στην ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης. Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες του Τραΐανού Δέλλα δεν έπιασαν μεγάλη απόδοση, όμως η αποβολή του Βάντερσον στο 53′ έκανε πιο εύκολο το έργο τους.

Χαρακτηριστικά οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν στο ημίχρονο με 0-1, όμως η Ένωση ανέτρεψε το σκορ με δυο γκολ στο 62′ και το 85΄.

Το παιχνίδι

Όπως αναμενόταν η αναμέτρηση δεν είχε πολλές φάσεις (στο πρώτο μέρος τουλάχιστον). Σε αυτό ρόλο έπαιξε η ξεκάθαρα αμυντική τακτική του Νίκου Κωστένογλου, όπως και το γεγονός πως στον αγωνιστικό χώρο έπεφταν κορμιά (δυνατό παιχνίδι δηλαδή). Έτσι η πρώτη υποψία φάσης έγινε στο 16΄, όταν ο Μπακάκης ανέβηξε από τα δεξιά, βρήκε χώρο και σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους είχαμε μαζεμένες κάποιες καλές στιγμές, όπως και το γκολ για τον Απόλλωνα. Στο 33′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ανγκούλο, όμως ο πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Ανέστης δεν ανησύχησε. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απάντησε με δυνατό σουτ του Ντούνη έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Κουτσόπουλο να είναι σε καλή θέση και να μαζεύει.

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έκλεινε δίχως σκορ, ήρθε ένα ανόητο πέναλτι του Λαμπρόπουλου πάνω στον Βάντερσον για να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Ο Γκονσάλες από τα 11 βήματα δεν αστόχησε και έκανε στο 47′ το 1-0 για τον Απόλλωνα.

Ξεκίνημα με έναν λιγότερο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Ο Βάντερσον έκανε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πεταυράκη και ο διαιτητής σωστά του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λίγο νωρίτερα ο Μπαρμπόζα άρχισε να απειλεί με δυνατά σουτ στο ύψος της περιοχής, ενώ ο Μάνταλος έκανε την πρώτη του καλή ενέργεια στο 56ο λεπτό με βολίδα που πέρασε για λίγο άουτ.

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε γρήγορα για την Ένωση. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Ντακόλ με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 62ο λεπτό. Η ΑΕΚ έκλεισε στη συνέχεια στα καρέ του τον Απόλλωνα (και οι 10 παίκτες σχεδόν στην περιοχή) και με αλλεπάλληλα σφυροκοπήματα (είτε σέντρες, είτε φάουλ, είτε κόρνερ), προσπαθούσε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ.

Στο 80ο λεπτό ο Πλατέλλας έγινε κάτοχος της μπάλας και από καλή θέση έκανε ένα σουτ, όμως η μπάλα πριν καταλήξει γκολ βρήκε πάνω στα σώματα.

Λύτρωση

Η ανατροπή του σκορ ήρθε για την ΑΕΚ στο 85ο λεπτό. Ο Κύργιας ανέτρεψε στην περιοχή τον Ζόριτς και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, με τον Μάνταλο να βάζει μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ που πήρε μία σημαντική νίκη.

Τα στοιχεία του αγώνα

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (Γεωργέας 75′), Κορδέρο, Μάνταλος, Ντούνης (Ζόριτς 68′), Μπαρμπόζα, Πλατέλλας, Ντακόλ.

Απόλλων Σμύρνης (Κωστένογλου): Κουτσόπουλος, Κύργιας, Χατζηζήσης, Γκόλιας, Σέτι (Χατζής 12′), Κοτσώνης, Ηρακλής, Γκονζάλες (Κυριάκος 55′), Λαγός (Ντουαρτέ 86′), Ανγκούλο, Βάντερσον.

Κάρτες: Χατζηζήσης (κίτρινη 38′), Βάντερσον (κίτρινη 41′, 53′ – κόκκινη), Κορδέρο (κίτρινη 42′), Λαμπρόπουλος (κίτρινη 46′),  Κυριάκος (κίτρινη 61′), Μάνταλος (κίτρινη 63′), Πεταυράκης (κίτρινη 69′), Ηρακλής (κίτρινη 81′).

Γκολ: Μάνταλος (85′ πέναλτι), Ντακόλ (62′ κεφαλιά) — Γκονσάλες (47′ πέναλτι)

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected