Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 4-2

DSC_0199“Χάρμα ιδέσθαι” το σημερινό παιχνίδι στο ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, τυχεροί οι λιγοστοί φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου! ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων απέδειξαν πως δίκαια συγκαταλέγονται στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και ανάλογες εμφανίσεις εκατέρωθεν, μπορούν να τους γεμίζουν με αισιοδοξία για τη συνέχεια. Νικητής ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, που κατάφερε να επιστρέψει μετά το 1-2 των φιλοξενούμενων και με πολύ πάθος και δύναμη στο δεύτερο να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου (αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο) ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο μέρος, αντέδρασε ιδανικά στο γρήγορο γκολ του Δημήτρη Χαρισούδη στο 8ο λεπτό, ωστόσο αδράνησε σε καίρια σημεία του αγώνα και έμεινε πίσω στο σκορ λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών. Στο δεύτερο μέρος δεν κατάφερε να φανεί απειλητική στην εστία του Αλέκου Μπουκλά (για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτελεί χρέη τερματοφύλακα λόγω της απουσίας του Κώστα Θεοδώρου) και δέχτηκε τέταρτο τέρμα στο 81′, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό κ .Καρυπίδη, υποστηρίζοντας πως ο σκόρερ Γιώργος Μπουκλάς του Ε. ήταν σε θέση off side.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο στον αγωνιστικό χώρο, ο πάγκος του Μέγα Αλέξανδρου εισήλθε σύσσωμος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο ρέφερι κ. Αναστασίου απέβαλε τον Σάββα Αθανασιάδη με απευθείας κόκκινη κάρτα για εξύβριση. Το παιχνίδι ξεκίνησε με 5 λεπτά καθυστέρηση, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και μετά τη λήξη του αγώνα.

Το ματς

Από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε πως το παιχνίδι θα ήταν υψηλών προδιαγραφών. Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο μετά την νεροποντή των τελευταίων ημερών, οι 22 ποδοσφαιριστές ήταν σε μεγάλα κέφια και έδωσαν εξαιρετική “παράσταση” που την παρακολούθησαν (δυστυχώς…) λίγοι. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 8ο λεπτό, όταν ο Θανάσης Κίτσας έκανε κούρσα από δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Δημήτρη Χαρισούδη και αυτός μέσα από την περιοχή νίκησε τον Νίκο Μουσκεφτάρα (5ο προσωπικό γκολ στο πρωτάθλημα).

Εντούτοις, οι “πράσινοι” απάντησαν άμεσα στο γκολ των γηπεδούχων και συγκεκριμένα στο 11′ ο Γιώργος Ντάμτσιος πέρασε ωραία κάθετη πάσα στον Βασίλη Σερμπίνη και αυτός στην πλάτη της άμυνας έκανε το κοντρόλ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπουκλά. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμη καλή φάση στο επόμενο τρίλεπτο με τον Σάββα Αθανασιάδη, ενώ καλή στιγμή είχε και ο “δικέφαλος”, με τον Σπύρο Κίτσα να μην μπορεί από καλή θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

DSC_0195

Στο 28′ το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ με “δράστη” τον Κώστα Χαλβατζή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας και με πλασέ έκανε το 1-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Η χαρά όμως για τον Μέγα Αλέξανδρο κράτησε μόλις δύο λεπτά, όταν ο Θανάσης Κίτσας από δεξιά σημάδεψε το κεφάλι του Λευτέρη Κίτσα του Π. ο οποίος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα, σκοράροντας μάλιστα μετά από 12 και πλέον μήνες!

Το ματς είχε αποκτήσει ξέφρενο ρυθμό και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ποιος θα έφευγε νικητής από το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ ήταν πάντα απειλητικός, με τον Μέγα Αλέξανδρο μα είναι…φωτιά στις αντεπιθέσεις και στο 45′ έγινε η φάση που εκ των πραγμάτων, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Χαρισούδης με προσωπική ενέργεια βρήκε ωραία τον Γιώργο Πατατούκα και αυτός με πλασέ έκανε το 3-2, στο πλέον καθοριστικό χρονικό σημείο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο 45λεπτο και από τα πρώτα λεπτά, φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να κρατήσει το υπέρ του σκορ και να παίξει κυρίως με αντεπιθέσεις. Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Ντάμτσιος ζήτησε από τους παίκτες του να ανεβάσουν τις γραμμές και αν πιέσουν περισσότερο, ωστόσο οι διάδρομοι προς την εστία του Μπουκλά ήταν ελάχιστοι και οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι “πράσινοι” ήταν κυρίως με γεμίσματα. Οι γηπεδούχοι “φόρτωσαν” το κέντρο με επιπλέον ποδοσφαιριστές, γεγονός που δυσκόλεψε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προσπάθησαν κυρίως από τα πλάγια να διασπάσουν την “ασπρόμαυρη” άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα κατάφερε να φτάσει και σε τέταρτο τέρμα στο 83′, όταν ο Χαρισούδης ελίχθηκε ωραία στο ύψος της περιοχής, έκανε τη συρτή σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι και εκεί πετάχτηκαν τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Γιώργο Μπουκλά του Ε. να κάνει την προβολή, διαμορφώνοντας το 4-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Αναστασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Παρασίου.

DSC_0204

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας : Μπουκλάς, Κίτσας Λ.Δ., Κίτσας Λ.Π., Μπουκλάς Γ.Α., Μπουκλάς Γ.Ε., Πατατούκας (88′ Κίτσας Δ.), Κίτσας Θ., Χαρισούδης, Λαδάς, Κουκλάς, Κίτσας Σ. (61′ Μαρτσέλος)

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Καρβούνης, Ακρίβος, Μηνούδης Α., Παντριάς (72′ Ντόι), Αθανασιάδης Η. (82′ Βελικούδης), Ντάμτσιος, Σαλτουρίδης (68′ Σαράτσι), Χαλβατζής, Παπαδόπουλος, Αθανασιάδης Σ.


 

298969_292256067453307_1374829657_n221Το ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του Κέντρου Δεξιώσεων «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» στο 2ο χλμ της ΠΕΟ Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected