Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άτλας Ζερβοχωρίου – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας 3-0

10734049_833109660043785_4554412568823972583_nΠαιχνίδι για…γερά νεύρα στο Ζερβοχώρι, με την έκταση του σκορ να “ξεγελά”, καθώς ο Αγροτικός Αστέρας έβαλε δύσκολα στον γηπεδούχο Άτλα για περισσότερο από μία ώρα αγώνα. Το “ροζ φύλλο” όμως κατέκτησε η ομάδα του Γιώργου Σπυριδωνίδη, η οποία συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία της στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στην τρίτη θέση με 14 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά, οι “πράσινοι” επιβεβαίωσαν όσους τους θεωρούν από τους ρυθμιστές της κατηγορίας και αν είχαν πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να φύγουν αλώβητοι από ακόμη μια δύσκολη έδρα.

Τα πρώτα 20 λεπτά στην αναμέτρηση ήταν κυρίως αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου και να κλείσουν τους διαδρόμους προς τα καρέ τους. Παρόλα αυτά, σε ένα γέμισμα από δεξιά για τον Αγροτικό, ο Κώστας Χριστιάς έγινε αποδέκτης της μπάλας και εξαπέλυσε δυνατό σουτ το οποίο τράνταξε το δοκάρι του Γιάννη Γαϊτανίδη. Χωρίς να σημειωθεί κάποια σημαντική ευκαιρία στα επόμενα λεπτά (μία ωραία προσπάθεια του Κώστα Παπαδόπουλου δεν είχε ευτυχή κατάληξη) και ενώ υπήρχε ισορροπία όσον αφορά την κατοχή, ο Άτλας κατάφερε να προηγηθεί στο 26′. Ο Δημήτρης Πρόιος εκτέλεσε το φάουλ από το χώρο της μεσαίας γραμμής και προς την άμυνα του Αγροτικού, ο Κώστας Παπαδόπουλος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χρήστου Λίκα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Δύο λεπτά αργότερα, σε μια φάση καρμπόν, ο έμπειρος τερματοφύλακας του Αγροτικού είχε καλύτερα ρεφλέξ, σε μια φάση που ήταν και η πιο σημαντική (μετά το γκολ) για τους γηπεδούχους. Από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα, ο Αστέρας ανέβασε στροφές, πήρε περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και βγήκε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Παρά τις προσπάθειες, το 1-0 παρέμεινε μέχρι και την ανάπαυλα, με τις δύο ομάδες ωστόσο να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο 45λεπτο.

DSC_0622

Ένα δεύτερο μέρος που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Αγροτικό, χωρίς όμως να έχει την κατάληξη που θα τους έβαζε δυνατά στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 51′ ο Χρήστος Φεζουλάς (πέρασε στο ημίχρονο ως αλλαγή) κέρδισε πέναλτι, παράβαση που υπέδειξε αμέσως ο ρέφερι κ. Μαλούτας, όμως ο Γιώργος Κατσαπελίδης που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα άουτ. Παρά το σοκ της χαμένης ευκαιρίας για ισοφάριση, οι “πράσινοι” συνέχισαν να πιέζουν και σε διάστημα 15 λεπτών, ο Φεζουλάς χρίστηκε μοιραίος παίκτης, καθώς σε ισάριθμες φορές δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Κάτι που κατάφερε ο Άτλας στο 75′ και συγκεκριμένα με τη “χρυσή” αλλαγή του Γιώργου Σπουριδωνίδη. Ο λόγος για τον Νίκο Αλμαλιώτη ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Αντώνη Τζίμου και με ωραία προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λίκα, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του. Ο Αγροτικός είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 80ο λεπτό με τον Αλέξη Χάμπαλη, το φάουλ όμως που εκτέλεσε βρήκε το δοκάρι του Γαϊτανίδη και στο 85′ ήρθε το…τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους, όταν μετά από λάθος συνεννόηση στην άμυνα, ο Ηλίας Σιδηρόπουλος απέσπασε τη μπάλα και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μαλούτας, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιούρα και Κωστούλη.

Συνθέσεις

Άτλας Ζερβοχωρίου : Γαϊτανίδης, Καραβασίλης, Διαμαντίδης, Πρόιος, Κρουσταλάς, Ρόκκο, Μπάμπος, Σπυριδωνίδης (81′ Ξανθόπουλος), Τζίμος (52′ Αλμαλιώτης Ν.), Ισλαμίδης (83′ Σιδηρόπουλος), Παπαδόπουλος Κ.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Λίκα Χ., Ρηγόπουλος, Αβετίδης, Τέτος, Νικολαϊδης, Σαμψωνίδης (67′ Κοτσογιαννίδης), Κατσαπελίδης, Τσανασίδης (46′ Φεζουλάς), Χάμπαλης, Χριστιάς (80′ Σουλιώτης), Οικονόμου Χ.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected