Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας

ΕΠΣ Ημαθίας – Το pregame των δύο ομίλων της Α2 (11η αγων.) αλλά και της Β Ερασιτεχνικής (9η αγων.)

pregame11111

Α2 Ερασιτεχνική (1ος όμιλος)

11η αγωνιστική

Μία ακόμη Κυριακή έντονων συναισθημάτων στον 1ο όμιλο της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Ημαθία, που φέτος παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον τόσο για το ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην Α1 Ερασιτεχνική όσο και για το ποια θα τερματίσει στην τελευταία θέση, που οδηγεί στην κατώτερη κατηγορία. Το αυριανό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής περιλαμβάνει σπουδαία παιχνίδια, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα κυρίως σε Σταυρό και Νησί.

Εκεί Ακαδημία Βέροιας και Νησαϊκός δοκιμάζονται κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους και θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην κορυφαία δυάδα της κατάταξης. Οι “πράσινοι”, που φέτος κάνουν ιστορική…στροφή με την επωνυμία της ομάδας, θα υποδεχτούν στο Δημοτικό Γήπεδο Νησίου τον Μακεδονικό Πλατάνου, που παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, σημαντικές απουσίες στην πορεία αλλά και συγκυρίες, τον φέρνουν μακριά από τη διεκδίκηση της ανόδου. Την ίδια ώρα, η Ακαδημία θα μεταβεί στον γειτονικό Σταυρό για να αντιμετωπίσει την τοπική Θύελλα, που έχει απομακρυνθεί αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη και θα αγωνιστεί με στόχο την καλύτερη συγκομιδή βαθμών, που (τηρουμένων των αναλογιών) μπορεί να την οδηγήσει στις υψηλότερες θέσεις.

Το…τρένο της Αλεξάνδρειας δεν ταξιδεύει αύριο, καθώς υποδέχεται στο ΔΑΚ της πόλης τον Αλιάκμων Νησελίου και έχει ευκαιρία να φτάσει στο εντυπωσιακό “10×10” αλλά και στην τρίτη θέση (ο Άρης Παλαιοχωρίου έχει ρεπό), ενώ μόνο νίκη θέλει η Ποντιακή Νεολαία στο γήπεδο της Μέσης, κόντρα στον Νηρέα Βέροιας. Ο τελευταίος βρίσκεται στο γκρουπ με τις ομάδες που θα παλέψουν για τη σωτηρία, στόχος που αποτελεί μονόδρομο για το ζευγάρι που αναμετράται στη Ραχιά, ανάμεσα στον τοπικό Εθνικό και τον Αχιλλέα Νεοκάστρου. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση στα Παλατίτσια, όπου οι “πράσινοι” θέλουν μόνο νίκη για να ξεφύγουν περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 10.30 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας) :

Θύελλα Σταυρού (6) – Ακαδημία Βέροιας (2)

Eθνικός Ράχης (13) – Αχιλλέας Νεοκάστρου (12)

Νηρέας Βέροιας (11) – Ποντιακή Νεολαία Αράχου (5)

ΠΑΟ Παλατίτσια (9) – Δόξα Λιανοβεργίου (7)

ΑΕ Αλεξάνδρειας (4) – Αλιάκμων Νησελίου (10)

Νησαϊκός (2) – Μακεδονικός Πλατάνου (8)

Ρεπό : Άρης Παλαιοχωρίου (3)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 1ου ομίλου


Α2 Ερασιτεχνική (2ος όμιλος)

11η αγωνιστική

Φτάσαμε αισίως στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής και είναι πλέον φανερό πως έχουν ήδη αναδειχθεί δύο μεγάλα φαβορί για την άνοδο στην Α1. Κεραυνός Επισκοπής (αναδεικνύεται αύριο και τυπικά πρωταθλητής χειμώνα) και ΓΑΣ Κοπανού έχουν ξεφύγει σημαντικά στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Ολυμπιακό Νάουσας να είναι η ομάδα που ακολουθεί με μια διαφορά των πέντε βαθμών.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει από την άλλη πλευρά για το ποια ομάδα θα τερματίσει στην τελευταία θέση που οδηγεί στη Β Ερασιτεχνική, με τη Νέα Γενεά Νικομήδειας να έχει χάσει μεν αρκετό έδαφος μετά τα τελευταία αποτελέσματα, ωστόσο απομένουν 12 παιχνίδια ακόμη και η διαφορά των τεσσάρων βαθμών δεν είναι και η πλέον απαγορευτική.

Στα αυριανά παιχνίδια για την 11η αγωνιστική (τελευταία που διεξάγεται απόγευμα) ο πρωτοπόρος Κεραυνός υποδέχεται στην Επισκοπή της Ακαδημία Μακροχωρίου, που βρίσκεται στο γκρουπ που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την παραμονή, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στη Ραχιά, όπου η ΑΕΠ Βέροιας υποδέχεται τον ΓΑΣ Κοπανού και με νίκη μειώνει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους 6 βαθμούς.

Μία εξέλιξη που θα βόλευε σημαντικά τον Ολυμπιακό Νάουσας, οι “ερυθρόλευκοι” ωστόσο έχουν δύσκολη έξοδο στη Στενήμαχο κόντρα στην τοπική Θύελλα ενώ πολύ ενδιαφέρον αναμένονται τα ματς σε Παναγιωπούλα, Μαρίνα και Λυκογιάννη, ανάμεσα σε ομάδες που καίγονται για βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Α2 Ερασιτεχνικής, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας) :

Θύελλα Στενημάχου (5) – Ολυμπιακός Νάουσας (3)

Δόξα Νάουσας (8) – Νέα Γενεά Νικομήδειας (12)

Απόλλων Λυκογιάννης (9) – Απόλλων Αγίου Γεωργίου (7)

ΑΟ Μαρίνας (10) – Ελπίδα Μονοσπίτων (6)

Κεραυνός Επισκοπής (1) – Ακαδημία Μακροχωρίου (11)

ΑΕΠ Βέροιας (4) – ΓΑΣ Κοπανού (2)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα του 2ου ομίλου


Β Ερασιτεχνική

 9η αγωνιστική

Ένατη “στροφή” στο πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται (κυρίως) στο ποια ομάδα θα καταλάβει την τέταρτη θέση που οδηγεί στην Α2 Ερασιτεχνική αλλά και αν θα μπορέσει ο Ερμής Τριλόφου να κάνει εντυπωσιακό ντεμαράζ στα εναπομείναντα παιχνίδια και να αποφύγει την τελευταία θέση που οδηγεί στην κατώτερη κατηγορία.

Στα αυριανά παιχνίδια, ο πρωτοπόρος ΜΑΣ Βεργίνας έχει την ευκαιρία να φτάσει σε μία ακόμη νίκη και να “αγκαλιάσει” την άνοδο, καθώς θέλει μόνο πέντε βαθμούς στα υπόλοιπα έξι ματς ώστε να “σφραγίσει” και τυπικά το εισιτήριο. Πολύ κοντά σε αυτό το επίτευγμα και οι ΑΕ Σχοινά και Νίκη Αγκαθιάς, που έχουν την ευκαιρία την Κυριακή να πραγματοποιήσουν ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, όσον αφορά την τέταρτη θέση, πολύ καθοριστική είναι η αναμέτρηση στη Συκιά, όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται τον ΑΣ Πατρίδας, με αμφοτέρους να θέλουν τη νίκη ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν ήττα της ΑΕ Σφηκιάς, που έχει δύσκολο έργο στην Αγκαθιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής στη Β Ερασιτεχνική, με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00 (μέσα στην παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας) :

ΜΑΣ Βεργίνας (1) – Ερμής Τριλόφου (8)

ΑΟ Συκιάς (6) – ΑΣ Πατρίδας (5)

Νίκη Αγκαθιάς (3) – AE Σφηκιάς (4)

Μακεδόνας Βέροιας (7) – AΕ Σχοινά (2)

δείτε εδώ τη στατιστική εικόνα της κατηγορίας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected