Κατηγορίες
Basket

Ευρωμπάσκετ 2015 – Αύριο η κλήρωση!

150108Τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ του 2015 (5-20/9/2015) μαθαίνει η Ελλάδα το απόγευμα του Σαββάτου. Στην Disneyland του Παρισιού θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 (η διαδικασία θα αρχίσει στις 18:00) η κλήρωση για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες.

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί σε Μονπελιέ, Ζάγκρεμπ, Βερολίνο και Ρίγα, ενώ όλα τα νοκ άουτ (δεν υπάρχει πλέον δεύτερη φάση ομίλων, αλλά κατευθείαν νοκ άουτ, από τους «16» και μετά) στο Λιλ. 

Η Ελλάδα, που αναμένεται να εκπροσωπηθεί ΚΑΙ από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φώτη Κατσικάρη στην κλήρωση, τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας βάσει της παρουσίας της στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ. Μάλιστα από τη στιγμή που οι τέσσερις συνδιοργανώτριες επέλεξαν από μια χώρα-παρτενέρ (για εμπορικούς λόγους η Γαλλία επέλεξε Φινλανδία, η Γερμανία Τουρκία, η Λετονία Εσθονία και η Κροατία Σλοβενία) είναι σαφές πως η Ελλάδα θα παίξει στην πρώτη φάση, αυτή των ομίλων, σε Μονπελιέ ή Ζάγκρεμπ με Γαλλία-Φινλανδία ή Κροατία-Σλοβενία αντίστοιχα. 

Επί της διαδικασίας, πρώτα θα κληρωθούν σε ομίλους οι τέσσερις διοργανώτριες χώρες παίρνοντας αυτομάτως τις χώρες-παρτενέρ τους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κλήρωση ανά γκρουπ δυναμικότητας. 

Τα γκρουπ δυναμικότητας: 

Α’ γκρουπ: Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία 
Β’ γκρουπ: Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία, Φινλανδία 
Γ’ γκρουπ: Ελλάδα, Τουρκία, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη 
Δ’ γκρουπ: Πολωνία, Βέλγιο, ΠΓΔΜ, Ιταλία 
Ε’ γκρουπ: Γερμανία, Ισραήλ, Τσεχία, Γεωργία 
Στ’ γκρουπ: Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Εσθονία 

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στους «16», όπου ακολουθούν νοκ άουτ ματς και θα διεξαχθούν όλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Μετροπόλ» που θα διαμορφωθεί σε γήπεδο μπάσκετ με χωρητικότητα 27.000 θεατές. 

Δείτε το βίντεο που αναλύει τη διαδικασία 

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected