Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Εθνικός Κλειδιού 2-1

IMG_20141220_150303Μία ακόμη νίκη (η 11η φετινή) για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, στην αναμέτρηση που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2014 για τους “πράσινους”.

Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου φιγουράρει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο ΑΣ Ειρηνούπολης και συνεχίζει απτόητη την πορεία της, που όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό δεν τους προκαλεί έκπληξη, καθώς πρόκειται (αντικειμενικά) για ένα εξαιρετικά δεμένο σύνολο.

Στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον συντοπίτη Εθνικό Κλειδιού δυσκολεύτηκε από τη μαχητικότητα των φιλοξενούμενων και παρά το πολύ δυνατό ξεκίνημα της, δεν κατάφερε να “καθαρίσει” νωρίς όπως πράττει στα περισσότερα φετινά παιχνίδια. Οι “κυανόλευκοι” τα έπαιξαν όλα για όλα, ρίσκαραν πολύ ωστόσο προδόθηκαν τόσο από το γρήγορο τέρμα των “πρασίνων” όσο και από τις απουσίες των Περηφανόπουλου και Παπαδόπουλου, που πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, παρουσία 100 περίπου φιλάθλων του που ήταν αρκετά εκδηλωτικοί καθ όλη τη διάρκεια του ματς, ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και έδειξε πως θέλει το γρήγορο γκολ. Το κατάφερε μάλιστα στο 6ο λεπτό, όταν ο Σερμπίνης πάσαρε στον Βασίλη Παπαδόπουλο, αυτός από πλάγια βρέθηκε σε καλή θέση, ωστόσο επέλεξε να σιγουρέψει το τέρμα δίνοντας στον Γιώργο Ντάμτσιο ο οποίος από κοντά και με εξουδετερωμένο τον Μυλωνά δεν δυσκολεύτηκε να “γράψει” το 1-0.

DSCN990511

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια και για το δεύτερο τέρμα, διατήρησαν τον ενθουσιασμό των πρώτων λεπτών ωστόσο παρά τις προσπάθειες των Αθανασιάδη (τετ-α-τετ με τον Μυλωνά, ο γκολκίπερ του Εθνικού απέκρουσε και στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα) και Χαλβατζή (προβολή μετά από παράλληλη σέντρα, είπε όχι ο Μυλωνάς) δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο τέρμα.

Στο 38′, στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των “κυανολεύκων” στα καρέ του Μουσκεφτάρα, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια όταν ο Πολυζόπουλος βγήκε στην κόντρα, πάσαρε από πλάγια στον επερχόμενο Σάκη Κεχαγιά και αυτός από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει την ισοφάριση.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου μέρους παρέμεινε μέχρι το 60ο λεπτό της συνάντησης, όταν ο Χαλβατζής μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Μυλωνά. Ο ρέφερι κ. Καραγκιζόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και οι μεν γηπεδούχοι ζήτησαν και την αποβολή του πορτιέρο του Εθνικού, θεωρώντας πως ο επιθετικός του Μέγα Αλέξανδρου ήταν σε προφανή θέση για γκολ ενώ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Κακατάτσιο.

DSCN22081

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σάββας Αθανασιάδης και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς, που έμελλε τελικά να κρατήσουν μέχρι τέλους καθώς το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του έμπειρου ρέφερι. Στοο διάστημα μέχρι το 90ο λεπτό, κυριάρχησε η δύναμη και τα πολλά μαρκαρίσματα ενώ η μοναδική φάση που καταγράφηκε ήταν ένα πλασέ του Χαλβατζή από καλή θέση, που πέρασε έλαχιστα άουτ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραγκιζόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Μπουκουβάλα και Λιόλιο.

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Ελευθεριάδης, Αθανασιάδης Η., Σερμπίνης, Παπαδόπουλος (90′ Βελικούδης), Χαλβατζής (80′ Μηνούδης Χ.), Ακρίβος, Καρβούνης, Σαλτουρίδης, Αθανασιάδης Σ., Ντάμτσιος (78′ Ντόι)

Εθνικός Κλειδιού : Μυλωνάς, Δημητριάδης (71′ Παπαδόπουλος), Νικολόπουλος, Χαϊκάλης, Πετικόπουλος, Κακατάτσιος, Καλυβιώτης (46′ Περηφανόπουλος), Φιρινίδης, Κεχαγιάς (78′ Δούλιας), Κιρκιλιανίδης, Πολυζόπουλος.

φωτ. επάνω από ethnikoskleidiou.blogspot.gr

298969_292256067453307_1374829657_n22211Το ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του Κέντρου Δεξιώσεων «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» στο 2ο χλμ της ΠΕΟ Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected