Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Φίλιππος Μελίκης 5-2

axilleas-meliki

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια της χρονιάς διεξήχθη στο ορεινό Γιαννακοχώρι, που συνοδεύτηκε από την πιο ευρεία νίκη του Αχιλλέα Νάουσας φέτος και αντίστοιχα την πιο βαριά ήττα για τους “ερυθρόλευκους”. 

Η  ομάδα του Τάσου Μπράτση εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα (οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες στο 39′) και μετουσίωσε σε τέρματα τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο 45λεπτο, μια νίκη που βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην γρήγορη παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, το τελικό αποτέλεσμα δεν αποδίδει την πλήρη εικόνα για τους φιλοξενούμενους, καθώς είχαν καλή απόδοση, πάλεψαν και με 10 παίκτες ωστόσο τα ατομικά λάθη και οι συγκυρίες δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γιάννη Κερλίδη να συνεχίσει το αήττητο σερί.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης φάνηκε η διάθεση των δύο ομάδων να φτάσουν στο γκολ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον Αχιλλέα να καταφέρνει στο 8ο λεπτό να πετυχαίνει το τέρμα που του έδινε το προβάδισμα. Στη φάση αυτή, ο Κακούδης κινήθηκε ωραία από δεξιά, πάσαρε παράλληλα στον νεοαποκτηθέντα Τάσο Παρθενόπουλο και αυτός από κοντά χρίστηκε για πρώτη φορά σκόρερ με τη νέα του ομάδα.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από πλευράς φιλοξενούμενων και συγκεκριμένα στο 13′ όταν από τον άξονα ο Μπούφι έκανε την κάθετη στον Λουμάνι, αυτός “έσπασε” τη μπάλα από τα αριστερά στον Τεγούση και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ηλιάδη, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, αμφότερες ζήτησαν και πάλι το γκολ το οποίο ήρθε για τους γηπεδούχους. Ο Καραμεταξάς εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αναπήδησε στο έδαφος και χωρίς να παρεμβληθεί κάποιος ποδοσφαιριστής κατέληξε στα δίχτυα του Τσιώμου που δεν υπολόγισε την πορεία της μπάλας.

Και ενώ το παιχνίδι είχε αποκτήσει έναν φρενήρη ρυθμό, ο Φίλιππος κατάφερε με τη συμπλήρωση 35 λεπτών, να φτάσει και πάλι στην ισοφάριση. Ο Μπούφι κινήθηκε ωραία στον άξονα, πέρασε την κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας για τον Πιτσάβα και αυτός έπεσε στο έδαφος στη μεγάλη περιοχή, με τον ρέφερι κ. Αναστασίου να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον Ηλιάδη που τον ανέτρεψε.

DSCN3339

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση αυτή, τόσο για την ανατροπή όσο και για το ξεκίνημα της φάσης, υποστηρίζοντας πως υπήρξε off-side στην πάσα προς τον Πιτσάβα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Χρήστος Μπρέγκου, πετυχαίνοντας το 11ο προσωπικό του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η φάση όμως που σημάδεψε τον αγώνα και άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση συνέβη στο 39′ όταν σε μία διεκδίκηση της μπάλας, ο Χρήστος Παρσόπουλος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα,σε μια φάση που ο ρέφερι έκρινε πως χτύπησε τον αντίπαλο του εκτός φάσης.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Φίλιππος δεν έχασε τη συνοχή του και κράτησε το βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το 70ο λεπτό. Στη φάση αυτή, ο Παναγιώτης Καραμεταξάς ελίχθηκε μέσα στην περιοχή των “ερυθρολεύκων” και ανατράπηκε από τον Μουρατίδη, με τον κ. Αναστασίου να υποδεικνύει το πέναλτι. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από πλευράς φιλοξενούμενων, ωστόσο η απόφαση δεν άλλαξε και ο Καραμεταξάς σημάδεψε σωστά, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Με το γκολ αυτό, ο έμπειρος αμυντικός των “κυανολεύκων” έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν περισσότερο ωστόσο η αναγκαστική αλλαγή του Μπρέγκου που ένιωθε ενοχλήσεις, άλλαξε τα πλάνα του Γιάννη Κερλίδη. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 83′ ο Αχιλλέας πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον Χριστόφορο Γιάτσιο, ο οποίος αφού δέχτηκε την πάσα από τον Κακούδη, με δυνατό σουτ στη γωνία “έγραψε” το 4-2.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση, η ομάδα του Τάσου Μπράτση πέτυχε και πέμπτο τέρμα, με “δράστη” αυτή τη φορά τον Νίκο Σύγγα, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιώμου, διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Αναστασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Χατζαρίδη.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ. (82′ Σαμαράς Τ.), Καραμεταξάς, Τσιάκος (74′ Ζιάννης), Χαρατσιδης, Σύγγας, Μπράτσης, Κακούδης (79′ Μάραντης), Σακελλάρης, Γιάτσιος, Παρθενόπουλος

Φίλιππος Μελίκης : Τσιώμος, Ντόβας (66′ Καραγκιζόπουλος), Τάσος, Μουρατίδης, Παρσόπουλος, Σίμος, Μπούφι, Μπρέγκου (72′ Μαμουτόπουλος), Λουμάνι, Τεγούσης, Πιτσάβας (46′ Ανδρίτσος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected