Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Αχιλλέας Νάουσας 4-1 (vids)

Χωρίς τίτλοΕξαιρετικό θέαμα και πάρα πολλές φάσεις μπροστά στα δύο τέρματα στο σημερινό παιχνίδι του Δημοτικού Γηπέδου των Τρικάλων.

Οι “πράσινοι” επέστρεψαν στις νίκες χάρη σε ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος, στο οποίο κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Αχιλλέα Νάουσας, ο οποίος κατόρθωσε για ένα 45λεπτο να βάλει…δύσκολα στους γηπεδούχους. Οι τυχεροί που παρακολούθησαν το σημερινό παιχνίδι, έφυγαν “γεμάτοι” από το γήπεδο και εμφανώς ευχαριστημένοι από  την 13η νίκη στο πρωτάθλημα, που τους διατηρεί σε τροχιά ανόδου. Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των αγώνων της 18ης αγωνιστικής, έχασαν έδαφος στη βαθμολογία υποχωρώντας στην 9η θέση.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν μοιρασμένο, με τον Αχιλλέα να παίρνει “κεφάλι” στο σκορ στο 11ο λεπτό, χάρη σε τέρμα του Τάσου Παρθενόπουλου από διαγώνια θέση, δεύτερο συνεχόμενο για τον νεοαποκτηθέντα ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα. Το τέρμα αυτό “αφύπνισε” τους γηπεδούχους, που βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσια, όταν μετά από ωραία κίνηση του Δημήτρη Σούρλα, ο νεαρός ποδοσφαιριστής”έσπασε” τη μπάλα στον αμαρκάριστο Γιώργο Ντάμτσιο και αυτός από κοντά ισοφάρισε για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν στη συνέχεια, είχαν καλές στιγμές στα καρέ του Αχιλλέα αλλά είτε λόγω κακών τελειωμάτων είτε λόγω του εντυπωσιακού (και) σήμερα Ηλιάδη δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή πριν την ανάπαυλα. Χαρακτηριστικό είναι πως οι τρεις συνεχόμενες φάσεις για τους γηπεδούχους (23′ Παπαδόπουλος, 33′ Σερμπίνης, 44′ Σούρλας) αποκρούστηκαν όλες από τον υψηλόσωμο πορτιέρο.

Το δεύτερο γκολ που επιζητούσαν το πέτυχαν τελικά με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 49′ όταν ο Ντάμτσιος εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά, ο Ηλίας Ελευθεριάδης γέμισε στην περιοχή και ο Βασίλης Σερμπίνης βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει τον ίδιο ρυθμό στη συνέχεια, ο Αχιλλέας ρίσκαρε περισσότερο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι “πράσινοι” να βρουν τους χώρους στα καρέ του Ηλιάδη και σε μία αντεπίθεση, κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Σακελλάρη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντάμτσιος ο οποίος δεν αστόχησε, “γράφοντας” το 3-1 σε καθοριστικό χρονικό σημείο για την ομάδα του. Το γκολ αυτό ήταν το 8ο προσωπικό για τον προπονητή – παίκτη του Μέγα Αλέξανδρου στο πρωτάθλημα.

Στο επόμενο δεκάλεπτο ο Αχιλλέας ανέβασε στροφές και απείλησε σε δύο περιπτώσεις με μείωση του σκορ. Αρχικά στο 72′ ο Σακελλάρης βρέθηκε απέναντι από τον Μουσκεφτάρα, με τον πορτιέρο του Μέγα Αλέξανδρου να αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχεια της φάσης, ο Αχιλλέας κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, με τον Καραμεταξά να μην μπορεί να νικήσει τον βραχύσωμο γκολκίπερ. Ίδια η κατάληξη και στο τετ-α-τετ του Κακούδη στο 78, σε μία ακόμη καλή στιγμή για τους “κυανολεύκους”.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν και σε τέταρτο γκολ στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 82′ ήταν η σειρά του αρχηγού της ομάδας και πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα, Βασίλη Παπαδόπουλου ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ηλιάδη, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Μοσχόπουλο Χ. και Μαργαρίτη

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Μουσκεφτάρας, Παντριάς, Ελευθεριάδης (46′ Ακρίβος), Αθανασιάδης Η.., Μηνούδης A.,  Σαλτουρίδης, Χαλβατζής (70′ Βελικούδης), Σερμπίνης, Παπαδόπουλος, Ντάμτσιος (80′ Παλιούρας), Σούρλας Δ.

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ., Τσιάκος (57′ Χαρατσίδης), Μπαξεβάνος, Μπράτσης, Σύγγας, Σακελλάρης, Καραμεταξάς, Γιάτσιος, Κακούδης, Παρθενόπουλος.


298969_292256067453307_1374829657_n22211Το ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του Κέντρου Δεξιώσεων «Αλεξάνδρειο Μέλαθρον» στο 2ο χλμ της ΠΕΟ Αλεξάνδρειας – Θεσσαλονίκης.

*φωτ. από alexandreia-news.blogspot.gr

** videos από imathia-com.blogspot.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected