Κατηγορίες
Super League 1

Super League – ΠΑΣ για Ευρώπη!

pasΜε δύο γκολ από τους Τζημόπουλο και Μανιά κόντρα στην ροή του αγώνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με ένα μεγάλο διπλό (2-1) από την Λιβαδειά. Ο Κατίδης το γκολ για τους γηπεδούχους.

Με 4-2-3-1 και τον Πελέ για πρώτη φορά στην βασική 11άδα παρέταξε την ομάδα του ο Σάββας Παντελίδης απέναντι στον ΠΑΣ. Από την άλλη, ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε ένα 4-4-2 με τους Μανιά και Ίλιτς στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, απειλώντας δύο φορές στο πρώτο τέταρτο την εστία του Βελλίδη. Αρχικά ο Μάντζιος (5′) και στην συνέχεια με τον Μιλιάζες (13′) δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λεβαδειακός δεν έριξε το τέμπο και συνέχισε να πιέζει, χάνοντας νέες μεγάλες ευκαιρίες με σουτ του Πελέ στο 19′ και στο 23′. Η κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν απόλυτη, ωστόσο όσο δεν έκαναν γκολ τις ευκαιρίες τους, ο “άγραφος νόμος” του ποδοσφαίρου μίλησε. Ο ΠΑΣ κατάφερε να κάνει το 0-1 κόντρα στη ροή του αγώνα στο 38ο λεπτό. Μετά από σουτ στην κίνηση του Τσουκαλά έξω από την περιοχή, ο Τζημόπουλος με κοντινή προβολή νίκησε τον Σηφάκη.

Με την επανάληψη δεν άλλαξε κάτι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και να πιέζουν για το γκολ. Ο Κατίδης στο 57′ με ωραία κίνηση ξεμαρκαρίστηκε και έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Βελλίδη. Δεν είχε την ίδια κατάληψη όμως το σουτ που επιχείρησε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ 11 λεπτά αργότερα (68′). Μετά από έξοχη ατομική ενέργεια του Μιλοσάβλιεβ, ο Κατίδης έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ στην κάτω αριστερή γωνία του Βελλίδη, έγραψε το 1-1.

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις 5 λεπτά, καθώς στο 73′ ο ΠΑΣ “χτύπησε” εκ νέου κόντρα στην ροή του ματς. Ο Τσουκαλάς έβγαλε εξαιρετική μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο στον Μανιά που βγήκε τετ-α-τετ με τον Σηφάκη, πλάσαρε σωστά και έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τους Γιαννιώτες.

Από το σημείο αυτό και μετά ο Λεβαδειακός έμοιαζε αποπροσανατολισμένος. Οι παίκτες του έψαχναν το γκολ κυρίως με γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή, κάνοντας εύκολο το έργο των αμυντικών του ΠΑΣ. Το 1-2 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους φιλοξενούμενους να διευρύνουν το πολύ καλό σερί τους στην Super League.

περισσότερο ρεπορτάζ στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected