Ποδόσφαιρο

Αλμωπός Αριδαίας – Ηρακλής Άσπρου 1-0 (photos)

DSCN4859Ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο της δυναμικότητας των δύο αντιπάλων, παρακολούθησαν οι 700 και πλέον θεατές που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Έδεσσας.

Ο Αλμωπός Αριδαίας κατέκτησε τον τίτλο του Κυπελλούχου της ΕΠΣ Πέλλας, σε έναν πολύ αμφίρροπο τελικό κόντρα στην ανερχόμενη δύναμη του γειτονικού νομού, τον Ηρακλή Άσπρου. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη, πρώην τεχνικού του Μακροχωρίου, επικράτησε χάρη σε τέρμα του Ημαθιώτη μέσου Τάσου Τσακαλίδη ενώ παρόν στην αρχική ενδεκάδα των “ασπρόμαυρων” και ο Γρηγόρης Ηλιάδης που αγωνίστηκε ως δεξί μπακ.

Από την άλλη πλευρά, στο αρχικό σχήμα ο “χαζομπαμπάς” για δεύτερη φορά Σάκης Ρίσσου (η γυναίκα του έφερε χθες στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι), ο οποίος είχε εξαιρετική απόδοση αλλά δεν κατάφερε στο τέλος να σηκώσει την κούπα. Μαζί του στην αρχική ενδεκάδα οι Χρήστος Παπαδόπουλο, Λευτέρης Πληκαδίτης και Μάκης Δημητριάδης που φόρεσαν πέρσι τη φανέλα των Λευκαδίων αλλά και ο Στέλιος Ρέτζια που αγωνίστηκε στον ΦΑΣ Νάουσα, ενώ οι πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών, ανάγκασαν τον προπονητή κ. Τομπάζη να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής φέτος.

Δύο όψεις στο ματς, ελάχιστες φάσεις

Όπως άλλωστε αναμενόταν, η αναμέτρηση είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός τελικού. Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο και πάλεψαν για τη νίκη. Το πρώτο μέρος ανήκε στον Ηρακλή Άσπρου, που είχε περισσότερο τη μπάλα στα πόδια του αλλά και τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να μπει μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος, ο Αλμωπός ισορρόπησε, πίεσε περισσότερα τα αντίπαλα καρέ και σε μία ιδανική επιθετική προσπάθεια, πέτυχαν το γκολ με τεχνικό σουτ του Τάσου Τσακαλίδη. Στα λεπτά που απέμεναν, ο Ηρακλής έμεινε από δυνάμεις και οι λύσεις από τον πάγκο για τον Λεωνίδα Μπίλη, βοήθησαν και έδωσαν ανάσες ώστε να διατηρηθεί το προβάδισμα.

Το φιλμ της αναμέτρησης

16′ Ατομική ενέργεια του Νίκου Παπαδόπουλου από αριστερά για τον Αλμωπό, μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Τσακαλίδη, αυτός με γυριστό προσπάθησε να βρει δεξιά τον αμαρκάριστο Τσιτλακίδη αλλά η πάσα ήταν πιο δυνατή με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

18′ Εκτέλεση φάουλ του Πλατάκη αριστερά προς τον άξονα, η μπάλα πέρασε μέσα από έναν όμιλο παικτών και ο Αποστολούδας που έγινε κάτοχος της μπάλας με σουτ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

34′ Η πιο καλή στιγμή για τον Ηρακλή στο πρώτο μέρος. Ο Παλάνης από τον άξονα έδωσε αριστερά στον Ρέτζια, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα προς το ύψος της μικρής περιοχής, ο Ελευθεριάδης σε πρώτο χρόνο αλλά και ο Πλατάκης που ακολουθούσε δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Αλεξάντροφ να κάνει τη σωτήρια προβολή.

43′ Εκτέλεση φάουλ του Ταουσιάνη, αποκρούει ο Παπαδόπουλος σε κόρνερ.

DSCN4726

 

51′ Γέμισμα του Ρίσσου από δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια, ο Ηλιάδης απέκρουσε προσωρινά και ο Παλάνης που βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι με πλασέ στέλνει τη μπάλα μόλις άουτ.

59′ Πολύ καλή στιγμή για τον Ηρακλή, ατομική προσπάθεια του Δημητριάδη, σουτ από καλό σημείο, απομάκρυνε με τα πόδια ο Χρήστου. Στη συνέχεια της φάσης, ο Αποστολούδης έκανε την κίνηση από αριστερά αλλά οι αμυντικοί απομάκρυναν σε κόρνερ.

63′ Πάσα του Ταουσιάνη στον Τσακαλίδη, σουτ του τελευταίου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα ψηλά άουτ.

67′ Δυνατό σουτ του Παλάνη με το αριστερό, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

69′ Εκτέλεση φάουλ του Ταουσιάνη από αριστερά, ο Παπαδόπουλος έκανε την έξοδο για να απομακρύνει με γροθιές, ο Ορφανίδης έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω με τη μπάλα να καταλήγει σύρριζα από το δοκάρι και κόρνερ.

74′ ΓΚΟΛ! Παράλληλη σέντρα του Ρέις από αριστερά, ο Τσακαλίδης από το ύψος του πέναλτι με το εξωτερικό στέλνει τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Παπαδόπουλου (1-0).DSCN4720 DSCN4719

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Κεσίσογλου και Αργυρό

Συνθέσεις

Αλμωπός Αριδαίας : Χρήστου, Ηλιάδης, Αλεξάντροφ, Αθανασιάδης (46’ Ελευθεριάδης Θ.), Μπογδάνης, Παπαδόπουλος Ν. (63’ Μιτιτενίδης), Παπαγεωργίου, Μιχαηλίδης, Τσιτλακίδης (84’ Ελευθεριάδης Γ.), Τσακαλίδης, Ταουσάνης. Ηρακλής Άσπρου : Παπαδόπουλος, Ρίσου, Ρέις, Ορφανίδης, Πληκαδίτης, Αποστολούδας, Ρέντζια (85’ Μουρατίδης), Ελευθεριάδης, Δημητριάδης, Παλάνης, Πλατάκης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected