Διάφορα

Οι αλλαγές που έρχονται στα ΚΕΠ και τα τυπικά για την κάρτα του Πολίτη

8a0212c9c22505785167681fbc327030_LΜε συντονισμένες προσπάθειες και με στόχο μία δημόσια διοίκηση στην υπηρεσία της Δημοκρατίας, του δημόσιου συμφέροντος και του Έλληνα πολίτη, η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί άμεσα τα μέσα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της πληροφορικής και των ψηφιακών επικοινωνιών, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο 5ο «e-Government Forum» το οποίο διεξήχθη στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Αποκαλύπτοντας τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου για την επίτευξη της ψηφιακής διασύνδεσης όλων των συστημάτων πληροφορικής του δημόσιου τομέα, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι προχωρά η ολοκλήρωση του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» μέσω του οποίου θα επικοινωνούν 35.000 κτίρια δημοσίων υπηρεσιών, μεταξύ τους, ενώ παράλληλα προχωρά και ο μετασχηματισμός των ΚΕΠ σε ηλεκτρονικές πύλες εξυπηρέτησης του πολίτη.

Επίσης, σύντομα θα ξεκινήσει πιλοτικά η «Κάρτα πολίτη» που θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ, ήδη, έχει θεσμοθετηθεί η αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων από τις υπηρεσίες.

περισσότερα στο dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected