Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η χειρότερη κερκίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο! (photos)

cihdtavwoaaauraΣτη χειρότερη ποδοσφαιρική «θύρα» όλων των εποχών, οι φιλοξενούμενοι της Ζνιτσκ Προυζκόβ βλέπουν τα ματς σαν έγκλειστοι σε ζωολογικό κήπο. 

Η ποδοσφαιρική εκδρομή για πολλούς οπαδούς είναι όλα τα λεφτά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που γουστάρουν πολύ περισσότερο τα εκτός έδρας. Στις εξορμήσεις κάνουν τα… δικά τους. Ξεκινούν από νωρίς, κάνουν τα κουμάντα τους, μπαίνουν στο πούλμαν και εφορμούν. Φανταστείτε πόσο τέλεια αισθάνονται ειδικά στο εξωτερικό, όπου μπορούν να επισκεφτούν γηπεδάρες και να αφήσουν το στίγμα τους. Εκτός είναι πιο ωραία και πάντα ξελαρυγγιάζεσαι πιο πολύ ακόμα και στην ήττα, με κρύο, βροχή, ταλαιπώρια. Είναι σούπερ.

Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις χώρες του κόσμου. Υπάρχουν εκδρομές ζόρικες. Μάλλον η χειρότερη να είναι αυτή που βιώνουν όσοι ακολουθούν τις ομάδες τους στο Προυζκόβ. Εκεί, στην πόλη των 55.000 κατοίκων κάπου στο κέντρο της Πολωνίας, εδρεύει η Ζνιτσκ. Η βόλτα προς το σπίτι της για τους αντιπάλους στη Β’ Κατηγορία μοιάζει με επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο. Και αυτό το παράδειγμα είναι άκρως παραστατικό, μιας και οι φιλοξενούμενοι της Ζνιτσκ τοποθετούνται σε κλουβί!

Το 16.000 θεατών γήπεδο της ουσιαστικά διαθέτει κανονική εξέδρα μόνο από τη μία πλευρά. Οπότε, για να μην γίνονται επεισόδια από τους επισκέπτες, δημιουργήθηκε αρχικά ένα κλουβί στο ένα πέταλο. Βασικά το μόνο που έκαναν οι υπεύθυνοι της Ζνιτσκ, ήταν να ρίξουν κάτω λίγο τσιμέντο και να υψώσουν κάγκελα, περιφράσσοντας έναν πολύ μικρό χώρο που χωράει δεν χωράει 100 άτομα.

Αυτό δεν εμπόδισε τους οπαδούς των άλλων ομάδων να πηγαίνουν, αλλά έπειτα από πολλές διαμαρτυρίες προς την αρχή του πρωταθλήματος, υπήρξε μία μικρή βελτίωση. Το κλουβί παρέμεινε τέτοιο, αλλά τουλάχιστον οι έγκλειστοι σε αυτό μπορούν πλέον να κάθονται. Τοποθετήθηκαν πέντε σειρές από πλαστικά καθίσματα και τώρα οι φιλοξενούμενοι αράζουν κύριοι και βλέπουν το ματσάκι τους. Βέβαια όρθιοι ή καθήμενοι δεν αλλάζουν και πολλά, μιας και στο δια ταύτα πρόκειται ίσως για την πιο ελεεινή και τρισάθλια ποδοσφαιρική κατασκευή όλων των εποχών. Ειδικά εάν σκεφτείς ότι πληρώνουν κιόλας για να μπουν εκεί μέσα…

διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected