Κατηγορίες
Super League 1 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League – “Εφιάλτης” για τον ΠΑΟ το δεύτερο ημίχρονο…

pao_brugges1Εκτός Champions League ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” κατέρρευσαν μετά το πρώτο γκολ της Μπριζ και υπέστησαν βαριά ήττα με 3-0, σπαταλώντας άλλη μία ευκαιρία να προκριθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Στο Europa League (ταμπλό ισχυρών) συνεχίζει πλέον η ομάδα του Αναστασίου.

Η υπεράσπιση του 2-1 από το παιχνίδι της Λεωφόρου ήθελε υπομονή, μυαλό, τακτική και διαχείριση. Η Μπριζ επέλεξε αρχικά να “χτυπήσει” τον Παναθηναϊκό από την πλευρά του Βέμερ και η επιλογή του Ντιρκς από τον Πρεντόμ σε αυτό ακριβώς αποσκοπούσε. Ο Γερμανός μπακ άργησε να προσαρμοστεί στις ανάγκες, οι γηπεδούχοι άσκησαν πίεση, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά των “πρασίνων” στα μετόπισθεν δεν τους άφησε να γίνουν απειλητικοί. Ουσιαστικά κινδύνευσαν μονάχα στην κεφαλιά του Ντε Σούτερ στο 26′, όταν πήδηξε μόνος στο δεύτερο δοκάρι.

Σταδιακά μάλιστα η ελληνική ομάδα κέρδισε μέτρα στο χορτάρι, άνοιξε το παιχνίδι από τα πλάγια και έψαξε φάσεις που θα θορυβήσουν την Μπριζ. Ο Νίνης δοκίμασε τα πόδια του, ενώ ο Καρέλης (που έπαιζε πιο μπροστά από τον Μπεργκ) προσπαθούσε να τρέξει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Παρόλο πάντως που πάτησε περιοχή, ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ένα γκολ με το οποίο θα “στρίμωχνε” ακόμη περισσότερο την Μπριζ.

Το βρήκε αντίθετα η βελγική ομάδα στο 53′ σε μια φάση ανάλογη μ’ εκείνη του 26′: γεμάτη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και κεφαλιά του αμαρκάριστου Κόουλς (που έχασε ο Ζέκα). Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο αυτό το γκολ όσο το 2-0 που ήρθε άμεσα και τρομερά άκοπα για τους γηπεδούχους. Στο φάουλ του Βάσκες στο 58′ η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Βέμερ που πήδηξε χωρίς λόγο και κατέληξε στα δίχτυα.

περισσότερα στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected