Basket

Εθνική Μπάσκετ – Της…αμύνης τα παιδιά!

Koufos-22Η Εθνική Ανδρών ξεκίνησε εντυπωσιακά κόντρα στην Τουρκία (29-19, 10′), εν συνεχεία αντιμετώπισε ξανά προβλήματα από την πιεστική άμυνα όμως επικράτησε με 62-58 και διπλασίασε τις νίκες της στο “Ακρόπολις”.

Αυτή τη φορά η Εθνική Ανδρών δεν χρειάστηκε να σκοράρει 92 πόντους, όπως στο χθεσινό ματς με την Ολλανδία. Η άμυνα κράτησε την ελληνική ομάδα και στο αποψινό  (28/8) φιλικό με την Τουρκία, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 62-58 και πήρε… ρεβάνς για την ήττα (73-64) στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυνατά, σκόραρε 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο όμως η πιεστική άμυνα των Τούρκων έβγαλε τους διεθνείς μας εκτός ρυθμού στην επίθεση. Οι γείτονες πίεσαν όμως η ελληνική ομάδα κράτησε ως το τέλος, σημειώνοντας την έκτη νίκη της σε οκτώ φιλικά προετοιμασίας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι ο κορυφαίος για την Εθνική μας ομάδα. Όχι μόνο επειδή ήταν ο 2ος σκόρερ (10π.), ο 1ος ριμπάουντερ (9ρ.) και ο πρώτος πασέρ (4ασ.), αλλά κυρίως γιατί με αυτόν στο παρκέ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καλύτερη άμυνα, ενέργεια και κάπως έτσι έβρισκε ρυθμό στην επίθεση.

Ο αγώνας

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με βασικούς τους Σπανούλη, Καλάθη, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη και Κουφό. Όπως, δηλαδή, και χθες (27/08) απέναντι στην Τουρκία του Εργκίν Αταμάν που παρέταξε στο παρκέ του ΟΑΚΑ τους Ντίξον, Γκιουλέρ, Κορκμάζ, Ιλιασόβα και Ερντέν. Ο Πρίντεζης ήταν σημείο αναφορά στην επίθεση της Εθνικής στα πρώτα λεπτά, σκοράροντας 5 πόντους ως το 7-7. Τι ακολούθησε; Σερί 11-0 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με κλέψιμο του Νικ Καλάθη και alley-hoop κάρφωμα από τον Αντετοκούνμπο. Για δεύτερο σερί παιχνίδι, η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλύτερο επιθετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, με τον Κουφό να εκτοξεύει τη διαφορά στο +14 (24-10, 8′), έχοντας 8 ασίστ σε αυτό το διάστημα! Εν τέλει, η Εθνική έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ της 29-19, βρίσκοντας και πάλι ρυθμό από την άμυνά της κι έχοντας ξεκάθαρες επιλογές στην επίθεση.

περισσότερα στο sport24.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected