Κατηγορίες
Μεταγραφές - Ποδόσφαιρο

Ετοιμάζει…ρουκέτα η FIFPro για τις μεταγραφές!

FIFPro0H FIFpro επιχειρεί να βάλει «βόμβα» στα θεμέλια του παγκόσμιου μεταγραφικού συστήματος και κινείται κατά της FIFA με σκοπό να αποκτήσουν οι παίκτες περισσότερα δικαιώματα.

Επίδραση ανάλογη με αυτήν που είχε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο νόμος Μποσμάν θεωρούν οι νομικοί εκπρόσωποι της FIFpro ότι θα έχουν οι αλλαγές που προσπαθεί να επιφέρει η Ένωση των ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα η FIFpro θέλει να αυξήσει τα δικαιώματα των παικτών στις συμφωνίες τους με τις ομάδες και μία από τις πλέον εντυπωσιακές προτάσεις, αφορούν στη χρονική διάρκεια των συμβολαίων. Συγκεκριμένα ζητάει να φτάνουν στο μάξιμουμ τα τέσσερα χρόνια και μετά την πρώτη διετία να έχουν οι ποδοσφαιριστές το δικαίωμα να το εξαγοράσουν χωρίς ωστόσο τις ρήτρες που βάζουν οι ομάδες.

Παράλληλα ρίχνουν στο τραπέζι και το θέμα του ποσοστού των ατζέντηδων από μία μεταγραφή, βάζοντας ένα ανώτατο όριο, ενώ θέλουν να βάλουν και όριο στον αριθμό των παικτών που θα ανήκουν σε μία ομάδα.

Παράλληλα η FIFpro ζητάει μεταξύ άλλων: 

-Κάθε παίκτης που παραμένει απλήρωτος για 30 ημέρες, έχει το δικαίωμα να ζητήσει την αποδέσμευσή του, έχοντας ωστόσο ενημερώσει για τις προθέσεις του ένα 10ήμερο νωρίτερα

-Αν ένα συμβόλαιο τερματιστεί μονομερώς από την ομάδα ή από έναν ποδοσφαιριστή με αιτία το οικονομικό, τότε θα πρέπει ο παίκτης να αποζημιωθεί μέχρι τελευταίου ευρώ

-Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής που μένει με τους παραπάνω τρόπους, δίχως δουλειά, θα του επιτρέπεται να βρίσκει άμεσα ομάδα και όχι να μείνει άνεργος μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο.

πηγή

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected