Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Φίλιππος Μελίκης 3-1

12570921_10207938875260079_638605130_n

Δεν ξέφυγε από τον…κανόνα το παιχνίδι στο Γιαννακοχώρι, που διεξήχθη κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες!

Νικήτρια του σημερινού παιχνιδιού η ομάδα του Αχιλλέα Νάουσας, που εκμεταλλεύτηκε για ακόμη ένα παιχνίδι τον παράγοντα έδρα και με το 3-1 κόντρα στον Φίλιππο Μελίκης αποσπάστηκε κατά πολύ από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη πλευρά, οι “ερυθρόλευκοι” παρέμειναν στους 9 βαθμούς και μάλιστα είδαν την ΑΕ Χαρίεσσας να μειώνει τη διαφορά στην τελευταία θέση στον έναν βαθμό.

Ο εξαιρετικά βαρύς αγωνιστικός χώρος και η πολύ χαμηλή θερμοκρασία ήταν εξ αρχής ανασταλτικοί παράγοντες για να παρακολουθήσουν έναν ποιοτικό αγώνα οι ελάχιστοι θεατές, ενώ σταδιακά έκανε και την εμφάνιση της η πυκνή ομίχλη, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε από το Δημοτικό Γήπεδο Γιαννακοχωρίου.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η ορατότητα ήταν περιορισμένη ενώ είναι απορίας άξιο πως κατάφεραν οι βοηθοί να διακρίνουν σε μια απόσταση 10 ή 15 μέτρων τις περιπτώσεις off-side.

12570884_10207938879500185_64841652_nOι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα από τον ρέφερι κ. Παυλίδη για δύο περιπτώσεις. Αρχικά στη φάση του πέναλτι που κερδίζουν οι φιλοξενούμενοι, στο οποίο υποστήριξαν πως ο Ανδρίτσος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και ο Ηλιάδης έπρεπε να αποβληθεί και στο 77′ υποστήριξαν πως παίκτης του Αχιλλέα χτύπησε εκτός φάσης τον Χρήστο Παρσόπουλο.

Ο Αχιλλέας ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι θετικός, ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Καραμεταξάς, φαίνεται πως έχει μεταδώσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στους παίκτες του που τους δίνει μέχρι στιγμής (και παρά τις αντίθετες προβλέψεις στην αρχή της σεζόν) μια σχετικά εύκολη παραμονή.

Οι “κυανόλευκοι’ προηγήθηκαν στο 17′ όταν ο Βακαλίδης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Γρηγόρη Γκέτσο και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιμπρή. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του πρώην παίκτη του ΦΑΣ Νάουσα στο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, που πίεσαν για το δεύτερο γκολ και σε δύο περιπτώσεις (μία με τον Παρθενόπουλο στο 24′ σε τετ-α-τετ τον οποίο πρόλαβαν οι αμυντικοί) και μία με τον Σακελλάρη στο 34′ θα μπορούσαν να πετύχουν το 2-0. Στο 41′ ο Φίλιππος είχε την πιο αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, σε σουτ του Αντώνη Παρσόπουλου που πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Ηλιάδη.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους και στο 49′ διπλασίασαν τα τέρματα τους. Ο Τάσος Σαμαράς σούταρε από αριστερά, η μπάλα πήρε παράλληλη τροχιά με το τέρμα, ο Μπράτσης έκανε το κοντρόλ στο ύψος της μικρής περιοχής και με δυνατό δεξί σουτ “έγραψε” το 2-0 μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες του.

DSCN9904

Το 3-1 σημείωσε σήμερα ο Τάσος Παρθενόπουλος

Από το σημείο εκείνο, ο Φίλιππος ανέβασε στροφές και ισορρόπησε το παιχνίδι. Δέκα λεπτά από το γκολ του Μπράτση μπήκαν και πάλι στο ματς, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαγγέλη Μηλιώτη.

Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν ακόμη περισσότερο στη συνέχεια, τα έπαιξαν όλα για όλα και παρά τις προσπάθειες, το 2-1 παρέμεινε μέχρι και το 90ο λεπτό, όταν ο Τάσος Παρθενόπουλος έδωσε τη χαριστική βολή στον Φίλιππο, με τέρμα που σημείωσε μετά από πάσα του Γιάννη Στογιάννου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Κωστούλη και Χαλατζιούκα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Ηλιάδης, Σαμαράς Δ., Μπαξεβάνος, Γκέτσος, Βακαλίδης, Καραμεταξάς, Μπράτσης, Σαμαράς Τ. (82′ Ρώσιος), Γιαμαλίδης (89′ Ψαθάς), Σακελλάρης (70′ Στογιάννος Γ.), Παρθενόπουλος

Φίλιππος Μελίκης : Τσιμπρής, Παρσόπουλος Χ., Ντόβας, Μηλιώτης, Παρσόπουλος Α., Μπούθας, Μαμουτόπουλος (81” Παράσχος), Ανδρίτσος, Αναστασόπουλος (46′ Περπερίδης), Γαβριηλίδης, Τζιάλι (68′ Κουτσαμπασόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected