Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων – Ατρόμητος Διαβατού 2-1 (photos)

DSCN9971

Σπουδαία νίκη για τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, που τον απομακρύνει αισθητά από την επικίνδυνη ζώνη και στις εναπομείναντες 9 αγωνιστικές ο στόχος είναι πλέον το καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογική κατάταξη.

Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου επέστρεψε στις επιτυχίες, κόντρα σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους που και σήμερα πάλεψε για το αποτέλεσμα. Οι “πράσινοι” είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, κράτησαν περισσότερο χρόνο τη μπάλα στα πόδια τους ενώ διατήρησαν την ψυχραιμία σε καίρια σημεία ώστε να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος άργησε να μπει στο παιχνίδι και όταν το πραγματοποίησε, μείωσε το σκορ και στο τέλος αν ήταν πιο προσεκτικός ίσως έφτανε και στην ισοφάριση. Πλέον, το μυαλό όλων είναι στον ημιτελικό της Τετάρτης, όπου οι “κυανόλευκοι” θα μεταβούν στη Νάουσα για να τεθούν αντιμέτωποι με τον τοπικό ΦΑΣ.

Οι ελάχιστοι θεατές που αψήφισαν το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες, παρακολούθησαν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με αρκετά “ξεσπάσματα” αλλά και τρία γκολ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά με στόχο να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους και στο 4′ έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Σούρλας έκανε την επέλαση από αριστερά, πέρασε δύο αμυντικούς και η σέντρα σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να πιάσει όπως ήθελε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σούρλας και πάλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Νικολαΐδη, δεν πλάσαρε όμως όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός συνεχίστηκε σε υψηλά επίπεδα στη συνέχεια και στο 30΄ο Μέγας Αλέξανδρος πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν Ντάμτσιος και Σούρλας συνδυάστηκαν ωραία στον άξονα, ο τελευταίος “έσπασε” τη μπάλα στον Αθανασιάδη στο ύψος της περιοχής και ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το ρεπορτάζ του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων είναι μία προσφορά του…

Χωρίς-τίτλο71

Στο 38′ ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Νίκος Σίμος δεν υπολόγισε σωστά σε γύρισμα της μπάλας προς το τέρμα, ο Ζερδαλής επωφελήθηκε ωστόσο το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε δεύτερο γκολ, όταν ο Ντόι έκανε τη σέντρα από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που ο Αθανασιάδης έκανε το κοντρόλ και με σουτ σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας αλλά και προσωπικό του.

Στη συνέχεια οι “πράσινοι” οπισθοχώρησαν, κοίταξαν περισσότερο την ανασταλτική λειτουργία με τον Ατρόμητο να προσπαθεί με περισσότερους παίκτες στην επίθεση να μειώσει το σκορ.

Το γκολ που έψαχναν οι “κυανόλευκοι” ήρθε στο 83′ με τον νεοεισελθών Βαλάντη Σαμψωνίδη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά από γέμισμα στην άμυνα του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων. Ένα γκολ που έδωσε νέο ενδιαφέρον στα υπόλοιπα δέκα περίπου λεπτά της αναμέτρησης, όπου ο Ατρόμητος προσπάθησε για δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά την εστία του Σίμου.

Η νίκη αυτή για τον Μέγα Αλέξανδρο ήταν η 6η φετινή (τέταρτη εντός έδρας) ενώ για τον Ατρόμητο η σημερινή ήττα ήταν η 7η εκτός έδρας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Καρυπίδη και Λαζάρου

Συνθέσεις

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Σίμος, Παντριάς, Μηνούδης Α., Ντόι, Σερμπίνης, Ντάμτσιος, Ελευθεριάδης (46′ Σαλτουρίδης), Σούρλας (76′ Καραούσογλου), Κιρκιλιανίδης, Αθανασιάδης, Ασημακόπουλος (85′ Μηνούδης Χ.).

Ατρόμητος Διαβατού : Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Δαλήγκαρος, Ασλάνογλου, Παγγούρας, Φεΐμ (61′ Οικονόμου Χ.), Μπουρδάνος, Κωστογλίδης (77′ Σαμψωνίδης), Ζερδαλής, Λιλιόπουλος (83′ Αρβανιτίδης), Τσιολάκης.

*ευχαριστούμε θερμά το alexandriamou.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected