Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αγγλία – Συνέρχεται η Μάντσεστερ, φοβερός ο 18χρονος Ράσφορντ! (vid)

marcus-rashford-manchester-united-arsenal-premier-league_3423132Ο 18χρονος Μάρκους Ράσφρορντ μετά τη Μίτιλαντ «καθάρισε» και την Άρσεναλ: έβαλε δύο γκολ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην σπουδαία νίκη της Γιουνάιτεντ επί των «Κανονιέρηδων», στο επικών διαστάσεων ματς του «Ολντ Τράφορντ».

Μέχρι πριν από 4 μέρες δεν τον ήξερε σχεδόν κανείς. Κανείς, δηλαδή, πλην των συγγενών του πρώτου βαθμού. Αν προχωρούσατε στο κέντρο του Μάντσεστερ την περασμένη Τετάρτη κρατώντας ένα κασκόλ της Γιουνάιτεντ και κραυγάζατε με όλη τη δύναμη των πνευμόνων σας «Λατρεύω τον Μάρκους Ράσφορντ γιατί είναι παιχταράς!», το πιθανότερο είναι να περνούσατε ένα ευχάριστο απόγευμα στο άσυλο ανιάτων.

Αυτά, όμως, μέχρι το ματς με την Μίτιλαντ: με τον Ρούνεϊ εκτός λόγω τραυματισμού και τον Μαρσιάλ να τραυματίζεται στην προθέρμανση, ο Φαν Χάαλ έριξε στο παιχνίδι τον 18χρονο επιθετικό και αυτός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, σκοράροντας τα δύο σημαντικότερα γκολ του αγώνα.

«Μοιρολατρικά», λοιπόν, ο Ράσφορντ βρέθηκε και στη σημερινή ενδεκάδα των «Κόκκινων Διαβόλων» και συνέχισε να κάνει πράγματα και ποδοσφαιρικά θαύματα: στο 29ο λεπτό, μετά από μίνι αναμπουμπούλα στην άμυνα της Άρσεναλ, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με πλασέ έκανε το 1-0.

Μάλιστα, πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνέλθουν από την ψυχρολουσία του να κυνηγάνε στο σκορ, ο μικρός το έκανε και πάλι: 2-0 με ωραία κεφαλιά στο 32΄. Ο Ράσφορντ έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της Μάντσεστερ που σκοράρει δις σε εντός έδρας αγώνα για την Premier League, αφήνοντας πίσω του τρεις θρύλους του κλαμπ (Ρούνεϊ, Γκιγκς, Κριστιάνο Ρονάλντο).

Οι «Κανονιέρηδες», όμως, αντιλαμβανόμενοι πως το διακύβευμα είναι τεράστιο (ο τίτλος παίζεται, μην ξεχνιόμαστε…), αντέδρασαν και μείωσαν σε 2-1 με τον Γουέλμπεκ στο 40΄, αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για κάτι καλό στο ματς.  Σ

Στο 65΄, όμως, ο Ράσφορντ ολοκλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο με ασίστ στον Ερέρα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ με τη βοήθεια και της τύχης (η μπάλα κόντραρε κι άλλαξε πορεία).

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Οζίλ από μόνιμος, εξωγήινος πασέρ (μετράει 18 ασίστ στην Premier φέτος και συνεχίζει) ντύθηκε σκόρερ και μείωσε εκ νέου για την Άρσεναλ, κάνοντας το 3-2. Κάπου εκεί ο Αρσέν Βενγκέρ άρχισε να ψελλίζει κάτι περί “Refuse to lose”, όμως στα εναπομείναντα 25΄ δε συνέβη τίποτα αξιόλογο- πλην μιας επικής «βουτιάς» του Φαν Χάαλ– κι εν τέλει οι «Κανονιέρηδες» έμειναν στο “Refus…”

Αυτή η νίκη έδωσε τεράστια ψυχολογική τόνωση στην Γιουνάιτεντ που ανέβηκε στην 4η θέση με 44 βαθμούς, όμως κυρίως έκοψε μεγάλο μέρος των φτερών της Άρσεναλ στην υπόθεση «τίτλος».

Η Τότεναμ την άφησε πίσω της, ενώ η Λέστερ συνεχίζει να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

δείτε το βίντεο στο sdna.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected