Κατηγορίες
Football League

Football League – Έφτασε ένα γκολ στην Αναγέννηση! (photos)

asa-seres18Μια πολύ σπουδαία νίκη που της δίνει ασφάλεια και της διώχνει το όποιο άγχος, πέτυχε η Αναγέννηση στο ΔΑΚ επικρατώντας με 1-0 του Πανσερραϊκού.

Το ματς δεν ήταν από αυτά που θα θυμάται κανείς με ενθουσιασμό. Όμως αν σκεφτεί κανείς τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα της Αναγέννησης αλλά και την καλή κατάσταση του επί πολλές αγωνιστικές αήττητου Πανσερραϊκού η κατάκτηση των τριών βαθμών ήταν σημαντική επιτυχία.

Για να μην παρεξηγηθούμε η επικράτηση της Αναγέννησης δεν ήρθε τυχαία. Ήταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Από τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν έχει την μερίδα του λέοντος, αμυντικά λειτούργησε εξαιρετικά και ήταν αυτή που με τη συνολική της παρουσία δικαιούται τον τίτλο της ομάδας που δικαιούνταν τη νίκη. Την πήρε άξια και πάει παρακάτω με ηρεμία και περιμένοντας επιστροφές παικτών.

Η μορφή του παιχνιδιού
Ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου αποκατέστησε την τάξη και τη δικαιοσύνη για το πρώτο ημίχρονο. Το πέτυχε η Αναγέννηση που ήταν σαφώς καλύτερη από τον Πανσερραϊκό αν και όχι και τόσο παραγωγική από πλευράς ευκαιριών.

Οι κιτρινόμαυροι, με πολλές απουσίες πήραν λίγο χρόνο για να βρουν τα πατήματα στο γήπεδο και σιγά-σιγά ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα απέναντι στον Πανσερραϊκό που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το διάστημα προσαρμογής της κιτρινόμαυρης ενδεκάδας.

Δεν κλείστηκαν οι Σερραίοι αλλά δεν ήταν και απειλητικοί. Μία φάση από στημένο είχαν όλη κι όλη να επιδείξουν στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν περισσότερες και επισκέπτονταν πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή.

Η Αναγέννηση κυρίως από τα πλάγια δημιουργούσε τις δύσκολες καταστάσεις αν και το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα προήρθε από ασυνεννοησία της άμυνας των φιλοξενούμενων που ανάγκασε τον Ανδρούτσο να ανατρέψει τον Σκαθαρούδη και να υποδειχθεί πέναλτι.

asa-seres45Η επανάληψη ξεκινά με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να βγει μπροστά και την Αναγέννηση να του δίνει λίγα μέτρα πιέζοντας από τη μεσαία γραμμή και πίσω και αναζητώντας γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές χάνει μια εξαιρετική ευκαιρία να κλειδώσει το παιχνίδι.

Πριν το 60ο λεπτό γίνονται και πρώτες κινήσεις από τον πάγκο. Ο Κάμπος περνάει δύο παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, τους Κοκόλη και Μπεριάν. Ο δεύτερος ενισχύει την επίθεση, ο πρώτος πάει ως τρίτος στόπερ και το σύστημα των ερυθρόλευκών μετατρέπεται σε 3-5-2.

Η απάντηση του Θεοδοσιάδη είναι ο Ακασού αντί του Υφαντή και δέκα λεπτά αργότερα παίρνει θέση στο παιχνίδι και ο Τζάνης αντί του Δημόπουλου.

Ο Ακασού γίνεται δεύτερο αμυντικό χαφ μαζί με τον Καραχάλιο, ο Μπλέντι οπισθοχωρεί  σαν αριστερό μπακ και ο Τζάνης πάει στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Οι δύο τελευταίες αλλαγές των δύο τεχνικών έρχονται λίγο πριν το 75 και είναι αλλαγές προσώπων. Με τον Δωματτά αντί του Μπαρέττα για τις Σέρρες και τον Πιτταρά αντί του Μαυριά για την Αναγέννηση.

Παρόλες τις κινήσεις μετά την ευκαιρία του Μπλέντι στο 50 περνάνε 27 λεπτά για την επόμενη και είναι για τον Πανσερραϊκό που όσο περνάει η ώρα πιέζει περισσότερο αλλά αφήνει και περισσότερα κενά στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούν τρόπους να διασπάσουν την κιτρινόμαυρη άμυνα αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Η αναγέννηση ζητά την μία καλή μπαλιά που θα της επιτρέψει μια φάση για γκολ αλλά ούτε αυτή έρχεται.

Σε αυτό το ρυθμό μπαίνουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο και στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων που περνάνε χωρίς κάτι άξιο αναφοράς. Το ματς ολοκληρώνεται με τους τρεις βαθμούς να πάνε στην ομάδα της Καρδίτσας, που δεν εντυπωσίασε αλλά με δεδομένα τα προβλήματα που είχε ήταν μια νίκη χρυσάφι.

Συνθέσεις

Αναγέννηση Καρδίτσας (Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Δημόπουλος (68′ Τζάνης), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Μαυριάς (74′ Πιτταράς), Υφαντής (60′ Ακασού), Τσιλούλης, Μπλέντι, Σκαθαρούδης.

Πανσερραϊκός (Κάμπος):  Ανδρούτσος, Παπατζίκος, Βοσκόπουλος, Καρράς (59′ Μπεριάν), Μπαρέττας (73′ Δωματτάς), Ιωαννίδης, Σιάκκας, Ολίσε, Τριανταφυλλάκος, Ρούτσης (59′ Κουκόλης), Φουρτάδο.

περισσότερες φωτογραφίες στο karditsalive.net

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected