Α ΕΠΣ Ημαθίας

Άντε και του χρόνου… (γράφει ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος)

20151218_56739ecbbde00

Το αγαπήσαμε, το λατρέψαμε, ζήσαμε στιγμές μεγάλης αγωνίας και “μυθικών” ανατροπών αλλά και βαθμολογικής “καΐλας”, το πρωτάθλημα όμως της Α1 Ερασιτεχνικής Ημαθίας έριξε την αυλαία και θα μας λείψει… Ή μήπως όχι;

Μετά από πολλά χρόνια, άλλωστε (το ζήσαμε κι αυτό) οι 16 ομάδες έγιναν το καλοκαίρι 14 καθώς τόσο ο Άτλας Ζερβοχωρίου (ο οποίος είχε φτάσει μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ημαθίας πέρσι) όσο και τα Λευκάδια δεν δήλωσαν συμμετοχή. Εκ των πραγμάτων λοιπών, η διάρκεια συρρικνώθηκε κατά πολύ (2 Απριλίου σήμερα) με αποτέλεσμα, ο πρωταθλητής ΦΑΣ Νάουσα να προχωρήσει (αναγκαστικά) σε προγραμματισμό μιας καλοκαιρινής (ουσιαστικά) προετοιμασίας για τους αγώνες μπαράζ από τους οποίος κρίνεται το μέλλον του!

Εκτός αυτού, η μία μόλις θέση (η 14η) που έστελνε τον κάτοχο στην Α2 δεν βοήθησε καθόλου ώστε να δημιουργήσει την αίσθηση στις ομάδες πως θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση μέχρι τέλους. Ευτυχώς βέβαια που τα αποτελέσματα μοιράστηκαν στις τελευταίες αγωνιστικές και έτσι τουλάχιστον τρεις ήταν οι ομάδες που τουλάχιστον μέχρι την 25η αγωνιστική (προτελευταία) βρισκόταν σε…αναμμένα κάρβουνα για την παραμονή τους.

Δεν χρειάζεται βεβαίως να μπούμε στα...σκοτεινά δωμάτια και να αναλύσουμε (ή να προβάλουμε) το παρασκήνιο αλλά και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από τα παιχνίδια. Οι φήμες διαδέχονταν η μία την άλλη, ο καθένας έλεγε το κοντό και το μακρύ του, με αποτέλεσμα η αξιοπιστία να πηγαίνει… περίπατο μαζί με το “ευ αγωνίζεσθαι”!

Το SportsUp είχε γράψει στις 17 Ιουλίου του 2015 (δείτε ΕΔΩ) για τα τρία στοιχεία που θα έδιναν μεγάλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Ένα εξ αυτών ήταν η θέσπιση των play off και των play out και μάλιστα αναπτύξαμε με επιχειρήματα (τα οποία επιβεβαιώθηκαν πλήρως κατά τη διάρκεια της χρονιάς) για το ότι θα υπήρχε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Σήμερα ανέβασα και ένα σχόλιο στο facebook για την τελευταία αγωνιστική : 

“ΕΠΣ Χαλκιδικής : 8 παιχνίδια, όλα στο “κόκκινο” λόγω play off και play out. ΕΠΣ Ημαθίας : 7 παιχνίδια, τα 6 απλά για να βγει το πρόγραμμα. ΕΠΣ Κιλκίς : 7 ματς όλα “φωτιά” με κόσμο και αναμενόμενα έσοδα για τις ομάδες (εισιτήρια, κυλικείο), ΕΠΣ Ημαθίας : 7 παιχνίδια, τα 6 “μέσα” για να πληρωθεί η διαιτησία…”

Υπάρχει κάποιος που δεν συμφωνεί; Υπάρχει κάποιος που θεωρεί πως δεν θα υπήρχαν έσοδα (αν το δούμε οικονομικά εξ αρχής) από τα ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ενδιαφέροντα παιχνίδια μέχρι τέλους σεζόν; Δεν θα υπήρχαν έσοδα από τα εντός έδρας παιχνίδια στα play off ή στα play out; Δηλαδή τώρα, όλα πήγαν όπως τα περίμεναν οι παράγοντες…;

Θα υπήρχε κάποιος ποδοσφαιριστής που θα έλεγε “Ωχ αδελφέ, ποιος πάει προπόνηση…;” Θα μπορούσε κάποιος ακόμη και πάνω στη σούρα να πει πως “στήθηκες” σε ένα ματς;

Κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη, αλλά με επιχειρήματα…

Καλό βράδυ, θα μου λείψεις Α1… (τι ήπια πάλι Θεέ μου!)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected